Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ελευθερία και Προπαγάνδα.

Αγαπητέ Κυριάκο.
   Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την αφιέρωση του άρθρου σου σε μένα, είναι κάτι που δεν μου συμβαίνει συχνά και ήταν έκπληξη για μένα. 
   Καταπιάστηκες με ένα λήμμα για το οποίο χύθηκε  πολύ αίμα  στο παρελθόν και συνεχίζει να χύνεται και σήμερα , αλλά και πολύ μελάνι. Δεν θέλω να μακρηγορήσω, απλά θα επισημάνω κάποια πράγματα και μέσα από αυτά θα διευκρινίσω και την ερώτηση μου (που θεωρώ ότι δεν απαντήθηκε με το παραπάνω κείμενο, γιατί δεν αφορούσε την ελευθερία ,ήταν συγκεκριμένη.)
   Και ας ξεκινήσουμε με την γενική ελευθερία συμπεριλαμβάνει όσα θα αναφέρουμε παρακάτω:
Πολιτική ελευθερία, Θρησκευτική Ελευθερία, Κοινωνική Ελευθερία , Πνευματική Ελευθερία, Ελευθερία του λόγου, κτλ.
   Τώρα αν κάποιος υποστηρίζει ότι είναι ελεύθερος ή ότι υπερασπίζεται την ελευθερία και δεν σέβεται ή δεν αναγνωρίζει κάποιο από τα επιμέρους που αναφέραμε τότε μόνο ελεύθερος δεν είναι και ούτε υπερασπίζει  κατά την άποψή του την ελευθερία.
Επίσης άνθρωπος ο οποίος συντάσσετε με φιλοσοφίες πολιτικές, θρησκευτικές οι οποίες απαιτούν και επιδιώκουν την καταστολή των ελευθεριών αυτών μόνο ελεύθερος δεν είναι.
Ιατρικό ερώτημα : άνθρωπος που υποστηρίζει τις παραπάνω ελευθερίες αλλά λειτουργεί και εκφράζετε μέσα σε χώρους που τις αντιμάχονται από τι πάσχει;
   Κρύβει και κινδύνους η ελευθερία  όπως πχ. Το να επιλέγεις, ποιανού αφεντικού δούλος θα είσαι, είναι για κάποιους ένα είδος ελευθερίας ,για μένα είναι η χειρότερη κατάντια.
«Η ελευθερία δεν είναι μια φυσική κατάσταση, ούτε διαφυγή από τις ευθύνες μας και τα καθήκοντά μας. Είναι μια εσωτερική ακτινοβολία από την οποία πηγάζει η ομορφιά, η καλοσύνη και η αλήθεια. Σε μια τέτοια κατάσταση ελευθερίας, ένας φυλακισμένος μπορεί να είναι ο πιο ελεύθερος άνθρωπος και ένας ισχυρός κυβερνήτης ο πιο άθλιος σκλάβος».
   Όταν όμως οι ευθύνες και τα καθήκοντά μας είναι η καταστολή της ελευθερίας των άλλων τότε παύει να είναι φυσική κατάσταση είναι κάτι άλλο. Δεν είναι εσωτερική ακτινοβολία , είναι η καθημερινότητά μας να μιλάμε να αγαπάμε να ερωτευόμαστε να πιστεύουμε να μη πιστεύουμε  να μορφωνόμαστε και ότι άλλο συναντήσουμε στην επόμενη γωνία.
πολεμάμε όχι μόνο για την ελευθερία τη δική μας, αλλά όλου του κόσμου, δεν χτίζουμε τη δική μας ελευθερία πάνω στην ανελευθερία των άλλων, και όταν την καταστέλλουμε  δεν είμαστε εργαζόμενοι που αυτή  είναι η εργασία μας, και πολύ περισσότερο δεν είμαστε άνθρωποι .
   Με κάτι τέτοιες παπαρολογίες και παραμύθια, για ισχυρούς κυβερνήτες και κακόμοιρους φυλακισμένους, αποκοιμίζουμε χρόνια τώρα την κοινωνία και κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Γιατί ευθύνη , καθήκον και απώτερος σκοπός μας είναι να συντηρήσουμε το σύστημα και όταν αυτό έχει ακράτεια τρέχουμε να του βάλουμε την πάνα. Για να μη δουν οι άλλοι τα κατουρλιά του, αλλά να υποστούν την σκουριά και τη μούχλα που θα προκαλέσουν.
   Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της ελευθερίας είναι η προπαγάνδα, γι αυτό ο Joseph McCarthy και ο  Goebbels θεωρούνται από τους μεγαλύτερους πολέμιούς της.
   Και η ερώτηση μου,  χωρίς να σου προσάπτει κάτι ήταν:
   Εσύ θα ήσουν μαζί μας αν προσπαθούσαμε να αλλάξουμε κάτι ή θα καθοδηγούσες τις δυνάμεις καταστολής.
   Χρήζει μιας πολύ απλής απάντησης τόσο απλή όσο και η ερώτηση.
Με τη Δέουσα εκτίμηση.
Παπατόλιος Θανάσης


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI