Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Συνέντευξη στο ιστολόγιο μας του κ.Γεώργιου Κωστάκη υποψηφίου Δ.Σ. στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Με αφορμή την κάθοδο του για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης ζητήσαμε από τον κ.Γεώργιο Κωστάκη να μας απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις που του θέσαμε:

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου;

«Η επόμενη πενταετία είναι ίσως η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η οικονομική κρίση, έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές και ανατροπές στην καθημερινότητα μας και κατά συνέπεια σε κάθε θεσμικό φορέα. Μια δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία πρέπει να αρθεί, μέσα από αλλαγές και τομές. Αλλαγές σε πολιτικές, σε στρατηγικό σχεδιασμό, ακόμη και σε πρόσωπα. Θεωρώ ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγουν μπροστά όσοι έχουν όραμα και στόχο για το Ηράκλειο. Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν, ο καθένας με τις γνώσεις του, την εμπειρία του, από το δικό του μετερίζι, για να πετύχουμε όλοι, μέσα από τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών, τους στόχους που έχουν ήδη τεθεί για τα επόμενα χρόνια, ώστε ο Δήμος Ηρακλείου να συνεχίσει τη δυναμική του πορεία»

Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του Γιάννη Κουράκη;

«Η επιλογή να συμμετάσχω και εγώ στο συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιου για το Δήμο, ήταν απόλυτα συνειδητή. Και αυτό γιατί θεωρώ πως το Ηράκλειο, με δήμαρχο τον Γιάννη Κουράκη, θα συνεχίσει να πρωτοπορεί, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός, πως αν και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι, ο Γιάννης Κουράκης έχει πετύχει τόσα πολλά για την πόλη που όλοι αγαπάμε. Δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση πως αν και τα τελευταία 3,5 χρόνια, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, οι κρατικές παροχές μειώθηκαν κατά 70%, ο Δήμος Ηρακλείου έμεινε όρθιος κι έδειξε σταθερότητα στην κρίση και δυναμική ανάπτυξης».

Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στον τόπο σας;

«Έχω μεγαλώσει στο Ηράκλειο και εξακολουθώ να ζω εδώ. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα της πόλης, όπως γνωρίζω και τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν σε έναν Δήμο σαν αυτό του Ηρακλείου που ήδη αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όντας ένας Δήμος που το αποτύπωμά του είναι διακριτό σε κάθε τομέα της Δημοτικής Δράσης. Αυτό που απαιτείται για να γίνουν όλα αυτά πράξη είναι άνθρωποι, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν τα σχέδια πράξεις και έργα. Εκείνο που γνωρίζω πως μπορώ να προσφέρω είναι εμπειρία και δυναμική παρουσία, βγαίνοντας μπροστά στα δύσκολα, όπως άλλωστε έκανα πάντα στη ζωή μου. Σε αυτούς την δύσκολη εποχή, όχι μόνο δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους δημότες, αλλά πρέπει να τους στηρίξουμε και να κάνουμε τον ήδη ισχυρό Δήμο μας, υπόδειγμα σε όλα τα επίπεδα»

Είστε αξιωματικός(ε.α)της Π.Α. πιστεύετε ότι αυτό θα βοηθήσει στην ενασχόληση σας με την πολιτική; 

«Οι στρατιωτικοί, όπως είμαι κι εγώ, είμαστε γενικότερα άνθρωποι της δράσης και της πράξης. Δύο χαρακτηριστικά, τα οποία σήμερα, περισσότερο από ποτέ χρειάζονται, καθώς η ταχύτητα στις αποφάσεις και η αμεσότητα στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών και του σχεδιασμού που πρέπει να ακολουθείται, αποτελούν τα «κλειδιά» για την… επίτευξη των στόχων που θέτει ο καθένας. Όταν δε, μιλάμε για θεσμικούς φορείς και Δημοτικές Αρχές, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι για να γίνει πραγματικότητα το όραμα χιλιάδων πολιτών, η δράση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία. Όσα έχει πετύχει η Δημοτική Αρχή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αυστηρού προγραμματισμού, προσεκτικής επιλογής τακτικών και στρατηγικών στόχων και πεισματικής εμμονής στην ολοκλήρωσή της. Στοιχεία όμως που πρέπει να γίνουν ακόμη πιο έντονα, με την αξιοποίηση στο μέγιστο ανθρώπων που έχουν όρεξη και μεράκι να βοηθήσουν»

*Κύριε Κωστάκη σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI