Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στον Δήμο

του Απόστολου Στεργιάδη
Διανύουμε αναμφίβολα μια πρωτόγνωρα δυσμενή περίοδο οικονομικής κρίσης και τα αποτελέσματά της βιώνουμε καθημερινά. Ο Δήμος στην δύσκολη αυτή περίοδο της πατρίδας μας θα πρέπει να φανεί αλληλέγγυος στους δημότες και την επιχειρηματικότητα. Η μικρομεσαία επιχείρηση, ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης της Ελλάδας, η βιοτεχνία και οι βιομηχανίες στα πλαίσια του Δήμου μας και στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, αποτελούσαν πάντα την οικονομική και κοινωνική δύναμη του τόπου μας. Θεωρούμε ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.
·        Από τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ως Νέα Δημοτική αρχή είναι η καταγραφή της υπάρχουσας επιχειρηματικής δύναμης του Δήμου μας. Μια καταγραφή με κατηγοριοποίηση ώστε να δίδεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις του Δήμου μας για συνεργασίες μεταξύ τους, για ελαχιστοποίηση των μεταφορών, των πρώτων υλών και γενικά η διεύρυνση της ομοειδούς αγοράς στα όρια του Δήμου μας.
·        Δημιουργία Γραφείου Εργασίας και Επιχειρηματικότητας στο δήμο, γραφείου που θα λειτουργεί με συμμετοχή των επιχειρηματιών, σε εθελοντική δράση και με την ευθύνη του Δήμου να συντονίζεται η διάχυση - μετάδοση των πληροφοριών για συνεργασίες, προγράμματα επιδοτήσεων και ενίσχυσης επιχειρηματικότητας, από Εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς πόρους.
·        Προβολή του Δήμου μας μέσω Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, την δημιουργία ιστοσελίδας του Δήμου μας που θα έχει ευθύνη την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Έναν σύγχρονο κατάλογο των επιχειρήσεων του Δήμου μας.
·        Επαναδιαμόρφωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και την δημιουργία νέου ΓΠΣ που θα συμπεριλάβει όλο τον Δήμο μας ως μια ενιαία μονάδα έχοντα ως γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
·        Μείωση των δημοτικών τελών ώστε να γίνει ελκυστικότερη η επιχειρηματικότητα στον τόπο μας.
·        Ελαχιστοποίηση του χρόνου έκδοσης της άδειας προέγκρισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και αν είναι δυνατόν σε 48 ώρες.
·        Προστασία και την προβολή των τοπικών προϊόντων με καθιέρωση "Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης" (ΠΟΠ) για σειρά εξαιρετικών προϊόντων της περιοχής, όπως είναι το κρασί και το τσίπουρο Αγχιάλου, Ν. Μεσήμβριας, Γέφυρας, τα καρπούζια Καστανά, Προχώματος, Βαθυλάκου, κλπ., καθώς και τη δημιουργία χώρων μόνιμης έκθεσης και πώλησης των τοπικών προϊόντων.
·        Προώθηση και ενίσχυση των γιορτών τοπικών προϊόντων ώστε να δοθεί πραγματικά ο χαρακτήρας της διαφήμισης του προϊόντος. Γιορτές όπως η γιορτή κρασιού της Αγχιάλου και Γέφυρας, η γιορτή καρπουζιού του Καστανά και η Ζωοπανήγυρη των Κουφαλίων θα πρέπει να δοθεί μια πραγματική και σύγχρονη διάσταση της αγροτικής επιχειρηματικότητας.
·        Μια Οικογιορτή για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων θα ήταν μια ιδέα που θα βοηθούσε τους βιοκαλλιεργητές του Δήμου μας που τα τελευταία πολλαπλασιάζεται το ενδιαφέρων στα όρια του Δήμου μας.
·        Προώθηση του:
α) αρχαιολογικού τουρισμού με την παρέμβαση στην αρχαιολογική υπηρεσία ώστε ο Μακεδονικός τάφος τον Άγιο Αθανάσιο να γίνει επισκέψιμος,
β) Νεότερης πολεμικής ιστορίας του τόπου μας με την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στην Γέφυρα,
γ) Ενίσχυση και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στο μοναστήρι των Κουφαλίων.


Η επιχειρηματικότητα είναι η κορωνίδα της οικονομίας και ανάπτυξης του τόπου μας και θα πρέπει να τη δούμε με την απαραίτητη σοβαρότητα, με σοβαρές προτάσεις, και συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους, χωρίς λαϊκισμούς και αδιαφορία από τις αρχές που τόσα χρόνια βιώνουν οι συνδημότες μας.

1 σχόλια:

Εδώ είναι ο κ. Benjamin επικοινωνήστε με τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, lfdsloans@outlook.com. / Ή Whatsapp +1 989-394-3740 που με βοήθησε με δάνειο 90.000,00 ευρώ για την εκκίνηση της επιχείρησής μου και είμαι πολύ ευγνώμων, ήταν πολύ δύσκολο για μένα εδώ να προσπαθήσω να κάνω έναν τρόπο, όπως η μόνη μητέρα τα πράγματα δεν ήταν εύκολο με μένα, αλλά με τη βοήθεια του κ. Benjamin έβαλε χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς βλέπω την επιχείρησή μου να μεγαλώνει και να επεκτείνεται επίσης. Ξέρω ότι μπορεί να εκπλήσσετε γιατί βάζω τέτοια πράγματα εδώ, αλλά πρέπει πραγματικά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, οπότε όποιος ζητά για οικονομική βοήθεια ή για να αντιμετωπίσετε δυσκολίες με εκεί επιχειρήσεις ή θέλετε να ξεκινήσετε επιχειρηματικό έργο, μπορείτε να το δείτε και να ελπίζετε να βγείτε από την δυσκολία..Σε ευχαριστώ.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI