Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Τι ετοιμάζουν οι δημοτικές παρατάξεις του Θερμαϊκού.


του Σπύρου Κουζινόπουλου
Πλούσια σε προεκλογική δραστηριότητα, θα είναι για το δήμο Θερμαϊκού αυτή η Κυριακή 9 Μαρτίου, καθώς μετά τη νηνεμία των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων, βλέπουμε να ανακοινώνεται μία σειρά εκδηλώσεων από όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις που θα πάρουν μέρος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου.
Μετά από προετοιμασίες αρκετών μηνών, ο επικεφαλής της παράταξης «Θερμαϊκός -Νέα Πορεία», πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας κ.Γιάννης Μαυρομάτης ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του σε εκδήλωση που θα γίνει στις 11,30 το πρωί της Κυριακής στο ΚΑΠΠΑ-2000 της Περαίας. Το γεγονός ότι επέλεξε να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του την ίδια μέρα και ώρα που η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» θα εκλέγει τον επικεφαλής της, μάλλον πρέπει να το εκλάβουμε ως σύμπτωση. Όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα στην προεκλογική εκστρατεία του πρώην δημάρχου, μετά την αποχώρηση από την παράταξή του των βασικότερων στελεχών της, όπως ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μηχανιώνας κ.Αντώνης Βουδούρης, το ικανότατο αυτοδιοικητικό στέλεχος από την Επανομή κ.Θανάσης Μπαλασάς που ήταν το Νο 2 της παράταξης, η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Ειρήνη Παπαμιχαήλ κ.α. Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του πρέπει μάλλον να οφείλεται στην αναζήτηση προσώπων για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου. Ένα αρνητικό για την παράταξη του κ.Μαυρομάτη, είναι η σταθερή πρόσδεση του επικεφαλής της με το συγκυβερνών
κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
Η δυστοκία, δείχνει να συνεχίζεται και στην παράταξη του επίδοξου «σωτήρα» του Θερμαϊκού, αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργου Τσαμασλή, παρά τις προσπάθειες της Ν.Δ. να συνενώσει υπό τη σκέπη του τις πολυδιασπασμένες φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στο δήμο Θερμαϊκού. Το γεγονός ότι η παράταξη αυτή παραμένει μέχρι στιγμής…. ανώνυμη, δείχνει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για τη συγκρότησή της.  Έτσι, κενές περιεχομένου, δείχνουν να παραμένουν οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του ότι τάχα «επέλεξαν αυτή τη φορά να δώσουν μαζί του την αυτοδιοικητική μάχη στελέχη τα οποία στις προηγούμενες εκλογές του 2010 μετείχαν στα ψηφοδέλτια των πέντε από τους συνολικά έξι υποψήφιους δημάρχους». Ενώ φτωχά μέχρι στιγμής, είναι τα αποτελέσματα των προσπαθειών του να προσεταιρισθεί στελέχη της δημοτικής παράταξης του απερχόμενου δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή. «Συμπτωματικό», πρέπει να είναι και για την παράταξη του αντιπεριφερειάρχη κ.Τσαμασλή το γεγονός επέλεξε να ανακοινώσει, όπως και ο κ.Μαυρομάτης,  επίσης την Κυριακή «την ομάδα στήριξης του συνδυασμού του», σύμφωνα με την πληροφορία που διοχετεύθηκε και αναγράφεται στις ημερήσιες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.
Η πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χρήστου Βογιατζή να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο με τα…. «ορφανά» της παράταξης Αλεξανδρή, δεν δείχνει μέχρι στιγμής να στέφεται από επιτυχία.
Φιλότιμες προσπάθειες για την κατάρτιση ψηφοδελτίου, φαίνεται να κάνει και ο κ.Κυριάκος Στεφανίδης, που τις τελευταίες μέρες άλλαξε τον τίτλο της παράταξής του από «Θερμαϊκός-Ευρωπαϊκή Πόλη» σε «Δημιουργική Ανανέωση». Η αποχώρηση από την παράταξη Στεφανίδη του κ. Γιώργου Καριώτη για να ενταχθεί στην παράταξη Μαυρομάτη, δεν ξέρουμε αν θα επηρεάσει, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα του προσπορίσουν οφέλη τα κατά καιρούς ανοίγματά του προς την ακροδεξιά.
Έντονο, όσο και έντιμο προεκλογικό αγώνα, ετοιμάζεται να κάνει η προσκείμενη παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», επικεφαλής της οποίας είναι και σ΄αυτή την εκλογική αναμέτρηση η γνωστή για τους αγώνες της δημοτική σύμβουλος κ.Ντίνα Μώραλη. Όμως το γεγονός ότι η παράταξη συναποτελείται από μέλη ή προσκείμενα στο κόμμα άτομα, αποβλέποντας στην καταγραφή των κομματικών δυνάμεων, της στερεί τη δυνατότητα ευρύτερου ανοίγματος προς την κοινωνία του Θερμαϊκού.
Αφήσαμε τελευταία, τη νέα δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», η οποία στο λίγο χρονικό διάστημα από την εμφάνισή της, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του δήμου Θερμαϊκού, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους επικεφαλής των παρατάξεων Μαυρομάτη-Τσαμασλή, λόγω του εύρους των δυνάμεων που περικλείει στις γραμμές της, των ξεκάθαρων στόχων αλλά και της διαφαινόμενης προοπτικής να τερματίσει νικηφόρα στις εκλογές της 18ης Μαίου. Το αρνητικό μέχρι σήμερα κεφάλαιο της έλλειψης του υποψηφίου δημάρχου που θα ηγηθεί της παράταξης στις εκλογές, κλείνει την προσεχή Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, ώρα 10:30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, με την πανηγυρική εκλογή του επικεφαλής της «Συμπολιτείας» από τα μέλη της παράταξης, με μια πρωτοφανή για τα χρονικά της περιοχής.

Η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε ευρύτατα, φιλοδοξεί με τη στήριξη όλων των πολιτών του Θερμαϊκού, να βάλει στην άκρη το παλιό, το αποτυχημένο και το φθαρμένο, ανοίγοντας δρόμο σε νέες, άφθαρτες δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου, σε μία λαϊκή συμμαχία όλων των πολιτών. 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI