Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΙ ΑΚΟΥΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Του Χάρη Αμμανατίδη
Δημότη Δήμου Θερμαϊκού

Η οικονομική κρίση, έχει αναδείξει πολλές πτυχές του χαρακτήρα των Ελλήνων: το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό, το να είσαι αυτό που πρέπει: Άνθρωπος με το «Α» κεφαλαίο.
Από την άλλη, τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία, ανεξαρτήτως ποιος – ποιοι τα εξέθρεψαν ή ποιες χώρες βόλευαν τέτοιες καταστάσεις, είχαν ένα χαρακτηριστικό που δεν χωρά αμφισβήτηση: τη θέληση σημαντικού τμήματος του Ουκρανικού λαού να αποτινάξει από πάνω του μια κυβέρνηση που δεν λειτουργούσε δημοκρατικά και καταπίεζε τους απλούς πολίτες, εφαρμόζοντας αυταρχικές πολιτικές. Αυτό το τμήμα του Ουκρανικού λαού, δεν καθοδηγήθηκε από κανένα κόμμα, από καμία παράταξη, από καμία χώρα.
Στη χώρα μας, ειδικά τα τελευταία 4 χρόνια, ασκούνται πολιτικές οι οποίες είναι απάνθρωπες, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, καταστρέφουν ανθρώπους και κοινωνικές τάξεις, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Η απορία είναι, γιατί αυτός ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται… Γιατί δεν βγαίνει από το σπίτι του, να αναζητήσει την ίδια του τη ζωή, το ίδιο του το μέλλον;
Οι απαντήσεις ενδεχομένως να είναι πολλές, ωστόσο εγώ θα αναλύσω μία, η οποία ίσως να είναι «αιρετική» και να βρει πολλούς πολέμιους: Μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού δεν ξεσηκώνεται, γιατί πολύ απλά το «κατεστημένο» έχει βολευτεί από την ανακούφιση που προσφέρουν τα κινήματα αλληλεγγύης σε μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού.  
Τα κινήματα αλληλεγγύης, είτε είναι αυθόρμητα, είτε μεμονωμένα, είτε συλλογικά και συγκροτημένα, προσφέρουν προφανώς με ανιδιοτελή τρόπο συμπαράσταση στο συνάνθρωπο, είναι κινήσεις οι οποίες έχουν όχι μόνο ευγενή χαρακτήρα, αλλά ανακουφίζουν άτομα τα οποία δίχως αυτήν τη συμπαράσταση, θα είχαν σημαντικότατο πρόβλημα επιβίωσης. Και τα κινήματα αλληλεγγύης και οι συλλογικότητες, έχουν σημαντικό ρόλο στο να σταθούν σ’ ένα άμεσο πρόβλημα και ν’ αντικαταστήσουν τις ανύπαρκτες ή τις άθλιες κοινωνικές υποδομές ενός κράτους για ένα συγκεκριμένο και μικρό χρονικό διάστημα. Η ενεργοποίηση των κινημάτων για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης, προσφέρει πολλά στους πολίτες που έχουν πρόβλημα. Η αντικατάσταση του κοινωνικού κράτους και πολύ περισσότερο η μετακύλιση της ευθύνης που έχει η κεντρική πολιτεία για την εξεύρεση εργασίας που να αμείβει με ορθολογικό τρόπο τους πολίτες μέσω της παροχής τροφής, στέγης και ιατρικής περίθαλψης,  είναι μια κατάσταση η οποία βολεύει αφάνταστα το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα, οπότε  άθελά τους τα κινήματα αλληλεγγύης σε μακροπρόθεσμο επίπεδο υπονομεύουν τον ξεσηκωμό των πολιτών και την αντίδραση έναντι καθεστωτικών και κοινωνικά ανάλγητων πράξεων.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, το σύνολο των συνδυασμών στο Δήμο Θερμαϊκού που διεκδικούν την ψήφο μας στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, προτάσσουν ως προτεραιότητες τη δημιουργία εκ μέρους του Δήμου π.χ. κοινωνικών ιατρείων, κοινωνικών παντοπωλείων, κ.α. δράσεων. Διαφωνώ κάθετα με την υλοποίηση τέτοιων δράσεων από την πλευρά του Δήμου, καθώς εκτιμώ ότι ο ρόλος του Δήμου είναι να κινεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσεων στη γενεσιουργό αιτία των προβλημάτων, που είναι η αυξημένη ανεργία στην περιοχή μας. Ας ασχοληθεί ο Δήμος με τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ελκυστικότητα της περιοχής μας κι ας αφήσει –σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο- ελεύθερα τα κινήματα πολιτών να δώσουν ανακούφιση στους πολίτες που έχουν πρόβλημα. Η μεγάλη επιτυχία θα είναι στο τέλος της 5ετίας να μην υπάρχουν τέτοιες δομές και όχι να εφησυχάζονται οι δημοτικοί άρχοντες ότι πράττουν το καθήκον τους, με το να δημιουργήσουν συσσίτια για τους άπορους… Ο ρόλος των δημοτικών αρχόντων είναι να αισθάνονται το μέγεθος της ευθύνης και της συμβολής τους στην αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή και να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος κι όχι να κρύβονται πίσω από τη δημιουργία «πρόσκαιρων» και «βολικών» λύσεων.   

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI