Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Αντίο Roaming από το 2015 στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αποφασίζουν για την κατάργηση της περιαγωγής οι ευρωβουλευτές
Δύο βήματα από την κατάργηση του Roaming στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν, από τον Δεκέμβριο του 2015 και μετά όλοι οι Ευρωπαίοι που μεταβαίνουν για διακοπές ή για επαγγελματικούς λόγους σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ θα μπορούν να τηλεφωνούν, να στέλνουν SMS και να σερφάρουν στο Διαδίκτυο μέσω του έξυπνου κινητού τηλεφώνου τους χωρίς να τρέμουν τη «λυπητερή» που θα τους περιμένει όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Στην πραγματικότητα, δεν θα πληρώνουν ούτε λεπτό περισσότερο από ό,τι αν χρησιμοποιούσαν το κινητό στην πατρίδα τους.
Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Σώματος συνεδρίασε προχθές προκειμένου να μελετήσει το «πακέτο τηλεπικοινωνιών», αυτή τη σειρά οδηγιών που παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2013 η Νέλι Κρους, η αρμόδια για ψηφιακά θέματα ευρωπαία επίτροπος. Οι νομοθετικές προτάσεις της Κρους δεν έφθαναν μέχρι την απλή και καθαρή κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής, του γνωστού roaming. Με τις νέες τροποποιήσεις που πρόσθεσαν και ψήφισαν όμως, οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να κάνουν ακριβώς αυτό: να στείλουν τις επιπλέον χρεώσεις στα σκουπίδια.
Η οριστική κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής (θα) είναι στην πραγματικότητα η φυσική κατάληξη μιας διαδικασίας που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2012. Μέχρι τότε, ένας ευρωπαίος πολίτης αναγκαζόταν κατά μέσο όρο να πληρώνει 5-6 ευρώ για κάθε MB (Megabyte) δεδομένων που κατανάλωνε στο εξωτερικό. Χάρη όμως σε ένα πρώτο μέτρο που έλαβε η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο, το κόστος μειώθηκε τότε στα 70 λεπτά. Για να πέσει κάτω από τα 45 λεπτά την 1η Ιουλίου 2013 και κάτω από τα 20 λεπτά, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία, τον ερχόμενο Ιούλιο.
Για τους καταναλωτές τα νέα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Για τις εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας, από την άλλη πλευρά, τα νέα δεν είναι και πολύ χαρμόσυνα. Πολλές από αυτές διαθέτουν, εδώ και κάποιες μήνες, στους πελάτες τους πακέτα με ενσωματωμένες κλήσεις ή SMS από την ΕΕ, ελπίζοντας ότι η αύξηση της κατανάλωσης θα αντισταθμίσει τη μείωση των χρεώσεων. Όπως σημείωνε όμως στη «Μοντ» ένας αναλυτής, «πριν από τον Ιούλιο του 2012 η τιμή ενός MB που καταναλωνόταν στο εξωτερικό απέφερε στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας 300 φορές το κόστος του! Ακόμα και αν ένα πολύ χαμηλό τιμολόγιο ενθαρρύνει τους χρήστες να καταναλώσουν περισσότερο, δεν πρόκειται να αποφέρει στον πάροχο αυτά που κέρδιζε παλαιότερα». Ο ίδιος αναλυτής επεσήμαινε πως η περιαγωγή αυτή καθαυτή δεν κοστίζει στον πάροχο απολύτως τίποτα…
Το μέτρο της οριστικής κατάργησης των χρεώσεων μπορεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, να τεθεί σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου του 2015. Προηγουμένως, θα πρέπει να υιοθετηθεί οριστικά από το Ευρωκοινοβούλιο η οδηγία, στις 2 Απριλίου, και να επιτευχθεί κατόπιν συμφωνία με τα κράτη-μέλη ώστε να ενσωματωθεί στις εθνικές νομοθεσίες.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI