Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για τα προβλήματα λειτουργίας στο ΚΥ Ν. Μηχανιώνας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ. Νέας Μηχανιώνας στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, που αποδυναμώνεται από προσωπικό, ενώ παράλληλα λειτουργεί με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.
Το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια και ανήκει διοικητικά στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος». Η περιοχής υγειονομικής ευθύνης του είναι ο Δήμος Θερμαϊκού, εξυπηρετώντας περίπου 60.000 πληθυσμό, ενώ λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο για τα επείγοντα περιστατικά.
Παρά το γεγονός της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού της περιοχής, που κατά την περίοδο του καλοκαιριού μεγαλώνει και των ολοένα αυξανόμενων αναγκών του, σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας αντιμετωπίζει προβλήματα στη λειτουργία του.
Συγκεκριμένα, για την κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. είναι απαραίτητη η  πρόσληψη τεσσάρων Γενικών Γιατρών, δύο Παιδιάτρων, τριών Νοσηλευτριών και ενός Κοινωνικού Λειτουργού, καθώς επίσης και επισκεπτών γιατρών των ειδικοτήτων Ψυχιάτρου, Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Δερματολόγου και Γυναικολόγου.
Όμως σύμφωνα με απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, όχι μόνο δεν ικανοποιούνται οι παραπάνω ανάγκες, αντίθετα οι δύο οδηγοί του Κ.Υ. μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, το μοναδικό ασθενοφόρο διατίθεται για να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος». Επίσης πλήγμα αποτελεί και το κλείσιμο του μικροβιολογικού εργαστηρίου, γεγονός που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να μεταβαίνουν στο παραπάνω Νοσοκομείο.
Τέλος να σημειώσουμε ότι κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του Κ.Υ., αφού δεν έχει αλλάξει από το χτίσιμο του, ενώ απαραίτητος είναι ο εξοπλισμός του με σύγχρονα μηχανήματα και υγειονομικό υλικό.
Είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης για μετατροπή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας σε ιατρείο, που αποτελεί μέρος των αντιλαϊκών ανα­διαρ­θρώσεων που αποφάσισε η σημερινή συγκυβέρνηση σε συνέχεια των αποφάσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων,  στο χώρο της υγείας, με άμεσες και κυρίως μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στους ασθενείς.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·        Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας.
·        Την χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας, από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να ικανοποιούνται οι αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI