Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΕΡΜΕΙΔΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟ

Αγαπητέ Κυριάκο

Διάβασα την επιστολή σου με την πρόταση για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, όπως και την παλιότερη του κου Βασιλειάδη, με ιδιαίτερη προσοχή γιατί θέλω να πιστεύω ότι προέρχεται από την αγωνία και το ενδιαφέρον σου για το καλό του τόπου και την αναζήτηση του νέου και της διεξόδου.

Θα μου επιτρέψεις να σου πω τη γνώμη και την άποψη μου δημόσια, αν και εσύ την απεύθυνες μόνο στους επικεφαλής των παρατάξεων και όχι σε όλους τους πολίτες δημότες, και σε μέλη των δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο μας .

Κατ αρχάς θα ήθελα να σου πω, ότι το μοντέλο, εκλέγουμε τον επικεφαλής από το ΔΣ, υπάρχει ήδη σε κάποιες από στις Σκανδιναβικές χώρες, όμως με σοβαρότατες διαφορές από αυτό που προτείνεις εσύ. Η σημαντικότερη είναι ότι εκεί υπάρχουν παρατάξεις, που έχουν συγκεκριμένη πολιτική και ταυτότητα. Παρατάξεις που έχουν πολιτική πρόταση, απολογούνται και κρίνονται για αυτή. Άρα από θέση αρχής επειδή δεν πιστεύω στο τάχα απολίτικο της διαδικασίας των δημοτικών εκλογών διαφωνώ με την πρόταση .

Επιπλέον επειδή πιστεύω ότι η αγωνία σου για το θεσμό της αυτοδιοίκησης είναι ειλικρινής επέτρεψε με να ρωτήσω. Η κατάσταση την οποία ζούμε όλοι μας και την ονομάζουμε ΚΡΙΣΗ προέκυψε από το πουθενά; Ποια ή ποιες κυβερνήσεις την επέβαλλαν και με ποιο στόχο; Ποια ιδεολογία υπηρετεί; Ποιοι ωφελούνται από την κατάργηση ουσιαστικά της αυτοδιοίκησης; Τι σημαίνει η έλλειψη Δημοκρατίας, η απομάκρυνση της εξουσίας από τον πολίτη; Tι σημαίνει το ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, που η αρχή έγινε ήδη με το κάμπινγκ του ΕΟΤ; Πως μπορεί να σχεδιάσει ένα δημοτικό συμβούλιο όταν δεν επιτρέπεται να έχει ούτε καν γνώμη για το τι πρέπει να γίνει στον τόπο του; Oταν πάνω από το δήμο κρέμεται η απειλή του παρατηρητηρίου;

Πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις στο σκεπτικό ότι μπορεί και πρέπει, επιβάλλεται θα έλεγα εγώ, στην εκλογική διαδικασία που έχουμε μπροστά μας να γίνει καταλογισμός ευθυνών. Να χρεωθούν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι για την κατάντια της αυτοδιοίκησης, για το ξεχαρβάλωμα του δήμου και της περιφέρειας, για το ρήμαγμα της χώρας και να τους χρεωθεί με ένα τεράστιο έλλειμμα ψήφων στην κάλπη .

Θέλω να πιστεύω ότι συμφωνείς ότι ο αγώνας που δίνουμε σήμερα είναι αγώνας για την επιβίωση της αυτοδιοίκησης σαν γνήσιου δημοκρατικού θεσμού. Άρα για να έχει νόημα μια προσπάθεια ακόμη και όπως εσύ προτείνεις, πριν από όλα θα έπρεπε να έχει συμφωνηθεί ένα πολιτικό πλαίσιο αυτής της παράταξης. Οι προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια απέτυχαν, γιατί η μόνη συγκολλητική ουσία ήταν για κάποιους η προοπτική της εξουσίας και μόνο .

Σε αντίθετο δρόμο κινήθηκε από την ίδρυση της η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ. Πριν από όλα συζητήσαμε για την πολιτική ταυτότητα της δημοτικής παράταξης. Βάλαμε το ζήτημα των προσώπων σε δεύτερη θέση . Παρόλο που είμαστε πολίτες με ξεχωριστή πολιτική-ιδεολογική ταυτότητα, μπορέσαμε να διαμορφώσουμε μια κοινή ιδρυτική διακήρυξη, την οποία γνωρίζεις και εσύ καλά, όπως και πολλοί συνδημότες μας πλέον και μέσα από συλλογικές διαδικασίες που είναι δύσκολες αλλά πολύ όμορφες και αποδοτικές, προχωρούμε στην ολοκλήρωση του προγράμματος μας. Εμείς στην αναζήτηση του νέου, της ελπίδας για τον τόπο έχουμε απάντηση και λέγεται ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ. Παράλληλα έχουμε τα αυτιά τα μυαλά και τα μάτια μας ανοικτά σε ιδέες και συνεργασίες για το καλό του τόπου και των συνδημοτών στη βάση πάντα πολιτικών λόγων και θέσεων.

Παναγιώτης Ερμείδης
Μέλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

πηγή : Ακτιβιστής

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI