Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Εκείνη πνίγηκε και ο γιος της που προσπάθησε να τη σώσει νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο

Ένα ακόμη περιστατικό πνιγμού καταγράφηκε την Παρασκευή το απόγευμα σε παραλία της Κρήτης, βυθίζοντας στο πένθος μια οικογένεια τουριστών από το Βέλγιο που είχε έρθει στο νησί για να περάσει ξέγνοιαστες στιγμές, όμως η ζωή τους επιφυλασε μια μοιραία εξέλιξη.

Μια 40χρονη γυναίκα από το Βέλγιο πνίγηκε ενώ κολυμπούσε σε παραλία στο Κοκκίνι Χάνι Ηρακλείου (δείτε εδώ)

Οι ισχυροί άνεμοι έκαναν την θάλασσα κυματώδη και την κολύμβηση επικίνδυνη ειδικά για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα.

Τραγική λεπτομέρεια στο συμβάν είναι ότι ο γιος της άτυχης γυναίκας, 18 μόλις ετών, μόλις είδε τη μητέρα του να δυσκολεύεται στην κολύμβηση και να την παρασέρνουν τα μανιασμένα κύματα, βούτηξε για να τη σώσει.

Στην προσπάθειά του όμως αυτή, κινδύνευσε και ο ίδιος να πνιγεί. Δυστυχώς όσο και αν επιχείρησε να σώσει τη μητέρα του δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα η ίδια να ξεψυχήσει στην παραλία και εκείνος να οδηγηθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το λιμενικό ενημερώθηκε με καθυστέρηση για το περιστατικό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, τα αίτια του συμβάντος αποδίδονται καθαρά στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εχθές στην περιοχή.

Το περιστατικό έχει συγκινήσει την τοπική κοινωνία ενώ ταυτόχρονα προκαλεί προβληματισμό για το ποιά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ώστε, η μάστιγα όπως αποδεικνύεται κάθε χρόνο των πνιγμών σε παραλίες της Κρήτης, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Εκτός από την επαρκή ναυαγοσωστική προστασία των ακτών θα πρέπει επίσημοι και ανεπίσημοι φορείς όπως πχ ξενοδόχοι, επαγγελματίες του τουρισμού κτλ, να φροντίζουν να ενημερώνουν τους τουρίστες για τους κινδύνους που κρύβει η κολύμβηση σε περιπτώσεις όπως πχ. κακών καιρικών συνθηκών, μετά από το φαγητό ή μετά από κατανάλωση αλκοόλ κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι το χθεσινό περιστατικό ήταν το τρίτο μέσα σε λίγες ημέρες ενώ στις δύο περιπτώσεις τα θύματα ήταν τουρίστεςFlashnews.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI