Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Πώς αύξησαν την αυτονομία της μπαταρίας κινητού τηλεφώνου.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια βρήκε τρόπο να τριπλασιάσει τη ζωή της μπαταρίας φορητών συσκευών.
Ο τρόπος είναι τόσο απλός, όσο όμως και ανατρεπτικός. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν χρησιμοποιώντας… άμμο!
Ναι, καλά ακούσατε!
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα του αμερικανικού Πανεπιστημίου αντικατέστησαν το γραφίτη με την κοινή άμμο της παραλίας ποντάροντας στην αύξηση της αυτονομίας της μπαταρίας, την οποία και πέτυχαν.
Η άμμος περιέχει μεγάλες ποσότητες χαλαζία και πυριτίου και αυτό που κατάφεραν οι ερευνητές, είναι να απομονώσουν τον χαλαζία από την άμμο και σε συνδυασμό με υλικά όπως μαγνήσιο και χλωριούχο νάτριο, κατάφεραν να δημιουργήσουν καθαρό πυρίτιο.
Το συγκεκριμένο πυρίτιο αποδείχθηκε ιδιαίτερα πορώδες, κάτι που είναι το κλειδί για την βελτίωση της αυτονομίας μιας μπαταρίας. Από τις δοκιμές, είδαν πως η ενεργειακή πυκνότητα είναι τριπλάσια.
Εκτός από την ιδιαίτερα φθηνή μέθοδος για την κατασκευή μιας τέτοιας μπαταρίας, είναι και φιλική προς το περιβάλλον.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI