Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ο Σαμαράς θέλει να κάνει πλούσιους τους Έλληνες ομοφυλόφιλους (πληρώνοντάς τους)

Του Άρη Δημοκίδη
Την εποχή που η Χρυσή Αυγή (ελεύθερη και έξαλλη) αλώνιζε στην Αθήνα απαγορεύοντας παραστάσεις, μαχαιρώνοντας μετανάστες και γενικά κάνοντας ό,τι ήθελε, η κυβέρνηση πήγε να κάνει ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 
Δεν συμφώνησαν τελικά κυρίως λόγω της επίμονης συντηρητικής κατεύθυνσης του Υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Λίγο αργότερα έφυγε κι η ΔΗΜΑΡ απ' την κυβέρνηση, το θέμα ξεχάστηκε.   
Με το που έγιναν οι συλλήψεις της Χ.Α., όλοι παραδέχτηκαν ότι ήταν λάθος που δεν είχαν κάνει το νομοσχέδιο, και μας διαβεβαίωσαν ότι το ετοιμάζουν τώρα αμέσως.   
Σχεδόν ένα χρόνο μετά, μαθαίνουμε πως συμφώνησαν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης σε κάποια πράγματα, (και μπράβο τους για αυτά).   
"Το σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί εντός δύο εβδομάδων από τη Βουλή, περιλαμβάνει σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα αυστηρές ποινές για εγκωμιασμό, άρνηση εγκλημάτων και υποκίνηση βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Το ποινολόγιο, για πρώτη φορά, καλύπτει και το internet.  Οι ποινές κυμαίνονται από φυλάκιση τριών μηνών έως και τριών ετών και πρόστιμα από 5.000€ έως 20.000€. 
 Όσον αφορά στα νομικά πρόσωπα ή τους συλλόγους που είτε εμπλέκονται είτε υποκινούν ρατσιστική βια τα πρόστιμα ανέρχονται από 10.000€ έως 100.000€, αποκλεισμός από επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις και δημόσιους διαγωνισμούς."      

Οι τρεις ρυθμίσεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου 

1. Εισάγονται νέες ρυθμίσεις με κορυφαία τη νομική προστασία των ομοφυλόφιλων ως θύματα ρατσιστικής βίας. Είναι μια ρύθμιση που ζητούσε επίμονα το ΠΑΣΟΚ και έχουν παρασχεθεί διαβεβαιώσεις ότι θα περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο που θα φτάσει στη Βουλή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο τελικό κείμενο του νόμου θα προβλέπεται ρητά «η ποινική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου προσώπου ή ομάδων προσώπων από την εις βάρος τους μετακίνηση βίας ή μίσους» 

2. Δεν προωθείται ένα αυτοτελές σχέδιο που θα αντιμετώπιζε τις εκδηλώσεις ρατσισμού ως ιδιώνυμο αλλά τροποποιούνται και ενισχύονται υφιστάμενες διατάξεις, ιδίως του νόμου 927/1979. Με αυτό τον τρόπο από πλευράς ΝΔ μπορούν να συνεχίσουν να ισχυρίζονται πως το υφιστάμενο πλαίσιο αντιμετώπιζε επαρκώς τις ρατσιστικές επιθέσεις και το μόνο που χρειάζονταν ήταν η συμπλήρωση του 

3. Με το σχέδιο προβλέπεται ρητά η αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος , ενώ φαίνεται πως τα δυο κυβερνητικά κόμματα ξεπερνούν το σκόπελο για τις γενοκτονίες καθώς ορίζεται ότι η παραβατική συμπεριφορά των αρνητών του ναζισμού και όσων αρνούνται το Ολοκαύτωμα ή τις γενοκτονίες θα πρέπει να συνδέονται με την υποκίνηση βίας ή μίσους. Με λίγα λόγια δε θα αρκεί για την ποινική μεταχείριση η αμφισβήτηση από τη στιγμή που θα περιορίζεται στο πλαίσιο έκφρασης προσωπικής άποψης.      

 H είδηση σχολιάστηκε στις εφημερίδες σε συνάρτηση με τη μη προώθηση ενός νομοσχεδίου για την εναρμόνισή μας με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τη νομική κάλυψη των ζευγαριών ομοφυλοφίλων. (Το ότι θα έχουν πλέον νομική προστασία οι ομοφυλόφιλοι όταν πέφτουν θύματα ρατσιστικής βίας είναι καλό, αλλά θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο.)   
Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την έλλειψη ισονομίας των ζευγαριών, το Ελληνικό Κράτος αναγκάζεται να πληρώσει 5.000 ευρώ σε κάθε έναν απ' αυτούς που είχαν προσφύγει. Αν θυμάμαι καλά είχαν προφύγει πάνω κάτω τρία ζευγάρια (έξι άτομα επί 5.000 ευρώ).   
Ο Σαμαράς φυσικά ούτε καν διανοείται να επιτρέψει το Σύμφωνο Συμβίωσης και προτιμά να τα πληρώσει/ουμε. Ε, 30 ψωροχιλιάδες ευρώ, τι ψυχή έχουν.   Μετά την πρώτη δικαίωση, εκατοντάδες -αυτή τη φορά- ζευγάρια Ελλήνων γκέι έκαναν μια μεγάλη μαζική προσφυγή στο ίδιο Δικαστήριο και αναμένεται το προσεχές διάστημα η εκδίκαση και η δικαίωση. 
Το ποσό που θα πρέπει να τους δοθεί απ' την κυβέρνηση θα είναι σαφώς μεγαλύτερο αυτή τη φορά.      
162 ομόφυλα ζευγάρια συμμετέχουν στη νέα μαζική αγωγή και αργά ή γρήγορα θα αποζημιωθούν απ' το κράτος, και ο Σαμαράς θα κάνει κάθε ζευγάρι πλουσιότερο κατά 10 χιλιάδες ευρώ. (Καταλήγει να συμφέρει οικονομικά μερικά ζευγάρια το να μη μπορούν να παντρευτούν και να παίρνουν τις αποζημιώσεις!)  Συνολικά 324 άτομα. 
Αυτή τη φορά το κράτος θα δώσει πάνω από ενάμιση εκατομμύριο - συγκεκριμένα 1.620.000 ευρώ.   
Προτιμά να τα δίνει ο Σαμαράς (να βάζει τους φορολογούμενους να τα δίνουν!) παρά να τροποποιήσει άμεσα το Σύμφωνο Συμβίωσης ή ό,τι χρειάζεται, όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ  απ' τη συγκυβέρνηση και οι ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ από την αντιπολίτευση.   
Προτιμά να ξοδεύεται έτσι, να ροκανίζει το χρόνο, να υποκύπτει στις πιέσεις αυτών που δεν τους πέφτει λόγος, κι όλα αυτά για να μη τυχόν και δώσει ίσα δικαιώματα σε όλους και κάνει κάποιους ανθρώπους ευτυχισμένους.   Πηγή: www.lifo.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI