Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ονόματα και φωτό όσων ψήφισαν το δασικό νομοσχέδιο ανήρτησε το WWF

Το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης καταγγέλλει τους 50 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του β' θερινού τμήματος που υπερψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως υπεύθυνους για την καταστροφή των δασών.

Με ανάρτησή του το WWF Ελλάδας έβγαλε τις φωτογραφίες και τα ονόματα των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που όπως καταγγέλλει η οργάνωση οδηγεί στην καταστροφή των δασών που έχουν απομείνει στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το WWF χαρακτηρίζει την Τρίτη 5 Αυγούστου ως “ημέρα κοινοβουλευτικής ντροπής”, αφού όπως λέει “με πολιτική ευθύνη του ΥΠΕΚΑ και προσωπική ευθύνη των 50 βουλευτών που είπαν «ναι», υπερψηφίστηκε τελικά το χειρότερο από τα άρθρα του αντιδασικού σχεδίου νόμου, το άρθρο 36, το οποίο “προβλέπει σωρεία από νέες χρήσεις και περαιτέρω διευκόλυνση ισχυουσών χρήσεων σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις (όπως εκχερσώσεις, διανοίξεις δρόμων, εγκαταστάσεις ενέργειας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, κ.α.), ενώ επιτρέπονται πλέον επιβαρυντικές χρήσεις και για τα πάρκα και άλση σε πόλεις. Η ανυπολόγιστη συνολική επιβάρυνση για τον δασικό πλούτο της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμη”.
vouleutes-dasiko nomosxedio
Η περιβαλλοντική οργάνωση χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα δάση “δασοκτόνο” και “μνημείο κακής νομοθέτησης, ανασφάλειας δικαίου και περιφρόνησης κάθε έννοιας κράτους δικαίου” και τελικά “ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία”.
“Ο φυσικός πλούτος της χώρας απειλείται από την κυβερνητική πολιτική με συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των πολιτών. Το περιβάλλον πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κεφάλαιο για διατήρηση και ως πεδίο ανάπτυξης μιας πραγματικά βιώσιμης οικονομίας και όχι ως αναλώσιμος πόρος”, καταλήγει η ανακοίνωση της WWF.
Δείτε εδώ τους βουλευτές που ψήφισαν το νόμο στη σελίδα του WWF Ελλάδας.Πηγή: wwf.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI