Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας.

Προσθήκη λεζάντας
Η «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται έως 22 Σεπτεμβρίου 2014 είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το  ΥΠΕΚΑ συντονίζει το Πρόγραμμα αυτό και συνεργάζεται με τους Δήμους της χώρας για τη διάδοσή του, συνεισφέροντας επίσης στο σχεδιασμό διαφόρων δράσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμος Θερμαϊκού συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό με τις παρακάτω δράσεις (μόνιμες και μη):

1.      ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ:
Α. Πεζόδρομος από Περαία έως όρια Αγίας Τριάδας,

Β. Θαλάσσια αστική συγκοινωνία με το πλοιάριο «Κωσταντής»

  1. ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014:
Α. Συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού στην Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, δράση που διοργανώνει ο ΟΑΣΘ με δράσεις όπως δωρεάν μετακινήσεις, ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τη σημασία του προγράμματος κλπ
Συγκεκριμένα η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου από 12 το μεσημέρι έως 6 το απόγευμα.

Β. Ενημέρωση δημοτών για το πρόγραμμα με αφίσες και δελτία τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

" Το περπάτημα, το ποδήλατο και η πιο τακτική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μας βοηθούν να εξοικονομήσουμε ενέργεια, χρόνο, χρήματα, αλλά και να βελτιώσουμε την υγεία μας σε πολύ σημαντικό βαθμό, μειώνοντας και τις σχετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις", επεσήμανε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.



{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI