Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Πλούσιες εκδηλώσεις για τα «γενέθλια» της Περαίας.

Με πλούσιες πολιτιστικές, μορφωτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, θα τιμήσει ο δήμος Θερμαϊκού τη φετινή «Γενέθλια ημέρα» της Περαίας, που ιδρύθηκε πριν από 91 χρόνια με την έλευση των προσφύγων το 1923. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης τα «γενέθλια» της Περαίας είναι μόνο μια αφορμή για να θυμηθούμε το ξεκίνημα. Ο ίδιος στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας: «Στην πραγματικότητα το πνεύμα και ο ηρωισμός των πρώτων κατοίκων της περιοχής εξακολουθούν να μας εμπνέουν. Πολύ περισσότερο στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, με την εκτεταμένη κρίση να έχει φέρει την ελληνική κοινωνία στα όρια της. Μας βοηθάει πολύ να συνειδητοποιήσουμε ότι στη δεκαετία του 1920 οι παππούδες μας και αργότερα οι πατεράδες μας τα κατάφεραν σε πολύ πιο αντίξοες συνθήκες».

Τις εκδηλώσεις οργανώνουν οι Δημοτικές Πολιτιστικές Περιβαλλοντικές Αθλητικές

και Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.) και ο

Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας και η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

 

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:       

 

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου: «2ο πανόραμα Αθλημάτων» στον πεζόδρομο του 2ου

Γυμνασίου Περαίας, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ με τη συμμετοχή

των συλλόγων: Αίας Θερμαϊκού (γυμναστική, ενόργανη, τρομπολίνο), Α.Ο.Δ.Θ

(χειροσφαίριση, αντισφαίριση, πετοσφαίριση, TAE KWO DO, χιπ χοπ / break dance,

Ζέφυρος (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ΤΑΕ KWO DO/ ITS-WTF-PILATES

ZUMBA.

Προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής των δημοτών που θέλουν να «πετάξουν» με

το τραμπολίνο, να «καρφώσουν» με τις μπάλες και να «απογειωθούν» με το χορό. 


Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου: Ομιλίες του Εμμανουήλ Βεργίδη και του Βασίλειου Διαμαντίδη, απόστρατων στρατιωτικών, με θέμα «Χτίζοντας τη νέα πατρίδα. Η εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή της Περαίας». Στο ΚΑΠΗ Περαίας, Ρωμανού 38Α

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου: Βραδιά παραδοσιακών χορών από τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας και μοντέρνο χορευτικό πρόγραμμα από τμήματα χορού του Α.Ο.Δ.Θ. HEAVEN SEVEN, VIP. Στο δημοτικό πάρκινγκ στην παραλία Περαίας (Πρώην "Κοχύλι"), στις 8 το βράδυ. 

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου: Παρέλαση – Λαμπαδηδρομία από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων με τη συμμετοχή φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων. Το καραβάκι «Κωσταντής» από το Thessaloniki Waterways συμμετέχει και αυτό στην αναπαράσταση της έλευσης των πρώτων προσφύγων στην περιοχή της Περαίας. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 1ο Δημοτικό Περαίας, στις 8 το βράδυ, θα κάνει στάση στην πλατεία Περαίας και θα καταλήξει στο δημοτικό πάρκινγκ (Κοχύλι) στην  Παραλία Περαίας, όπου θα γίνει παραδοσιακό χορευτικό αντάμωμα. Στο σημείο αυτό, στις 9 το βράδυ, θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου: Δοξολογία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Άνω Περαία, στις 10  το πρωί. Από τις 12 το μεσημέρι, στο αλσύλλιο "Ανδρομέδα" στην Άνω Περαία, Γιορτή Φασολάδας, με τη συμμετοχή λαϊκού μουσικού σχήματος.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου: συναυλία χορωδιών, χορευτικά και θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ», από το σύλλογο γυναικών Περαίας «Η αγάπη». Στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Περαίας, στο 7.30 το απόγευμα.





{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI