Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Τη μείωση των τελών για το 2015 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού

Την μείωση των τελών που αφορούν τόσο τους επαγγελματίες, όσο και τους δημότες για το 2015 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού στη χθεσινή του συνεδρίαση.
Ιδιαιτέρως ωφελημένοι από την απόφαση βγαίνουν οι επαγγελματίες, αλλά και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.λπ.), καθώς οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες. Για τη διαμόρφωση των νέων τιμών η δημοτική αρχή έλαβε υπόψιν της αφενός την προβληματική συγκυρία για τα οικονομικά επαγγελματιών και νοικοκυριών, αλλά και την οικονομική κατάσταση του Δήμου, που είναι πολύ δύσκολη, αφού τα χρέη των προηγούμενων χρόνων είναι δυσβάσταχτα. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που οι υπηρεσιακοί παράγοντες εισηγήθηκαν προς την διοίκηση την αύξηση των τελών για τον επόμενο χρόνο. .
Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι οι ακόλουθες:
·        Τα Τέλη Κοινόχρηστων Χώρων θα είναι το 2015 μειωμένα από 7,1% έως 42%.
·        Τα Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού παραμένουν σταθερά για τα νοικοκυριά και είναι σημαντικά μειωμένα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο δήμος  διατηρεί την απαλλαγή από το 50% των δημοτικών τελών, με τη διαφορά ότι η παρέμβαση θα γίνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ώστε το όφελος να είναι άμεσο και όχι μετά από δύο χρόνια, όπως συνέβαινε με το παλαιό σύστημα. Ειδικά για την ένταξη των αναπήρων στις ευνοϊκές ρυθμίσεις το κριτήριο της αναπηρίας υποχωρεί στο 67% από 80% που ήταν, ενώ μειώνονται και τα εισοδηματικά όρια, ώστε να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση περισσότεροι συνδημότες.   
·        Για τους Νέους Επαγγελματίες κάτω των 30 ετών η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου αφενός απαλλαγή της επαγγελματικής τους από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για ένα έτος και αφετέρου τη μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 50% για τρία χρόνια.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου τη μείωση των τελών αιγιαλού για το 2015 στην Περαία κα τους Νέους Επιβάτες κατά 23,5% και στην Αγία Τριάδα κατά 20%. 
Μετά τη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά του Δήμου, ώστε τα επόμενα χρόνια να καταφέρουμε ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις στα τέλη για όλους τους δημότες. Δυστυχώς βρήκαμε πολλά χρέη από τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε. Δίνουμε προτεραιότητα στη διευκόλυνση των επαγγελματιών, επειδή έχουμε ως προτεραιότητα την οικονομική ανάπτυξη, που σημαίνει αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας. Οι επαγγελματίες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τις μειώσεις που κάναμε, ενώ συγχρόνως δεσμεύθηκαν να τηρήσουν τα προβλεπόμενα σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν, ώστε να υπάρχουν στην πράξη ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι παντού στο Δήμο, προς χρήση των πολιτών.   

Παράλληλα, ο Δήμος δείχνει το ενδιαφέρον του για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, διότι ως δημοτική αρχή πιστεύουμε στην στοχευμένη κοινωνική αλληλεγγύη, ώστε τα οφέλη της να ανακουφίζουν τους περισσότερο αδύναμους ανάμεσά μας».   

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI