Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ψηφιακή αναπαράσταση των Αρχιγένειων Καθιδρυμάτων στο SELIMPASA.


ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ-ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΧΙΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ [ΣΕΛΙΜΠΑΣΑ] ΘΡΑΚΗΣ
DİJİTAL REKONSTRÜKSİYON-TEMSİLİ
ARHİGENYA ENSTİTÜSÜ TRAKYA EPİVATES’DE [SELIMPAŞA]
DIGITAL RECONSTRUCTION-REPRESENTATION
OF THE ARCHIGENEION INSTITUTΕ IN EPIVATES [SELIMPASA], THRACE
(1857-1922)

Μαριάνθη Παλάζη - Serbay Koçoğlu - Κατερίνα Δαλακούρα



Το ψη­φια­κά ανα­στη­λω­μέ­νο οι­κο­δο­μι­κό συ­γκρό­τη­μα των Αρ­χι­γε­νεί­ων πα­ρου­σιά­ζε­ται με σχε­τι­κό video το οποίο «πε­ρι­η­γεί» τον επι­σκέ­πτη στο κα­θέ­να από τα οι­κο­δο­μή­μα­τα του συ­γκρο­τή­μα­τος. Η πα­ρου­σί­α­ση συ­μπλη­ρώ­νε­ται με τη συ­νο­λι­κή ει­κό­να του συ­γκρο­τή­μα­τος (σε εκτυ­πώ­σι­μη μορ­φή) και σύ­ντο­μο υπο­μνη­μα­τι­σμό, και ολο­κλη­ρώ­νε­ται με το ανα­λυ­τι­κό τρί­γλωσ­σο υπό­μνη­μα (στην ελ­λη­νι­κή, τουρ­κι­κή και αγ­γλι­κή γλώσ­σα), στο οποίο πα­ρα­τί­θε­νται και οι πη­γές που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν. Για το έρ­γο συ­νερ­γά­στη­καν η κ. Μα­ριάν­θη Πα­λά­ζη, υπο­ψή­φια δι­δά­κτωρ στο Πα­νε­πι­στή­μιο Κρή­της και ο κ. Serbay Kocoglou, ερευ­νη­τής στο Μη­τρο­πο­λι­τι­κό Δή­μο Κων­στα­ντι­νού­πο­λης, υπό την επο­πτεία της κ. Κα­τε­ρί­νας Δα­λα­κού­ρα, επί­κου­ρης κα­θη­γή­τριας του Τμή­μα­τος ΦΚΣ, Πα­νε­πι­στή­μιο Κρή­της. 


Archigeneion Enstitüsünün dijital olarak yeniden inşa edilen binalar kompleksi,ziyaretçilere,video ortamında herbir binaya ilişkin ek bilgilere ilaveten kompleksin bütününe ilişkin bilgiler de sunmaktadır.Bu sunum  üç dilde (Yunanca-Türkçe – İngilizce ) kaleme alınan ayrıntılı bir memorandum ile desteklenmektedir. Aynı zamanda kullanılan kaynakları da sunmaktadır.Bu proje, Girit Üniversitesi Felsefe ve Sosyal Bilimler Bölümünden Doç. Dr. Katerina Dalakoura gözetiminde,Girit Üniversitesinden Doktora Adayı Marianthi Palazi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesin’de (İ.B.B) görevli olan Araştırmacı Serbay Koçoğlu tarafından yürütülen müşterek bir işbirliğinin sonucudur.Archigeneion Enstitüsünün dijital olarak yeniden inşa edilen binalar kompleksi,ziyaretçilere,video ortamında herbir binaya ilişkin ek bilgilere ilaveten kompleksin bütününe ilişkin bilgiler de sunmaktadır.Bu sunum  üç dilde (Yunanca-Türkçe – İngilizce ) kaleme alınan ayrıntılı bir memorandum ile desteklenmektedir. Aynı zamanda kullanılan kaynakları da sunmaktadır.Bu proje, Girit Üniversitesi Felsefe ve Sosyal Bilimler Bölümünden Doç. Dr. Katerina Dalakoura gözetiminde,Girit Üniversitesinden Doktora Adayı Marianthi Palazi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesin’de (İ.B.B) görevli olan Araştırmacı Serbay Koçoğlu tarafından yürütülen müşterek bir işbirliğinin sonucud
Archigeneion Enstitüsünün dijital olarak yeniden inşa edilen binalar kompleksi,ziyaretçilere,video ortamında herbir binaya ilişkin ek bilgilere ilaveten kompleksin bütününe ilişkin bilgiler de sunmaktadır.Bu sunum  üç dilde (Yunanca-Türkçe – İngilizce ) kaleme alınan ayrıntılı bir memorandum ile desteklenmektedir. Aynı zamanda kullanılan kaynakları da sunmaktadır.Bu proje, Girit Üniversitesi Felsefe ve Sosyal Bilimler Bölümünden Doç. Dr. Katerina Dalakoura gözetiminde,Girit Üniversitesinden Doktora Adayı Marianthi Palazi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesin’de (İ.B.B) görevli olan Araştırmacı Serbay Koçoğlu tarafından yürütülen müşterek bir işbirliğinin sonucudur.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI