Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ με μεγάλα αστέρια από το παρελθόν

Φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ βετεράνων από τη Θεσσαλονίκη και το Θερμαϊκό διοργανώνουν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο δήμος Θερμαϊκού και οι σύλλογοι ΑΜΕΑ «Παναγία Φανερωμένη» Μηχανιώνας και «Ανατολή» Θερμαϊκού.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Περαίας κι έχει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση των δύο συλλόγων, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις δράσεις στήριξης των ΑΜΕΑ της περιοχής. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος –μεταξύ άλλων- οι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ Χάρης Παπαγεωργίου, Μπάνε Πρέλεβιτς,Νίκος Σταυρόπουλος, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Νίκος Χατζηβρέττας.   

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το έτος 1992. Εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα ΑΜΕΑ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Με αφορμή την εκδήλωση ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η έμπρακτη στήριξη των ΑΜΕΑ είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και ο δήμος Θερμαϊκού ανταποκρίνεται πλήρως. Η εκδήλωση της προσεχούς Τρίτης είναι επίσης σημαντική διότι οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα θυμίσουν ορισμένες από τις πιο χρυσές σελίδες του ελληνικού αθλητισμού, ενώ τόσο η αγωνιστική, όσο και η κοινωνική τους συμπεριφορά αποτελούν πρότυπο για τους νεότερους. Ελπίζω το Κλειστό Γυμναστήριο της Περαίας να γεμίσει ασφυκτικά, ώστε όλοι μαζί να στείλουμε ηχηρό μήνυμα. Ότι ούτε η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη, ούτε η χαρά του παιχνιδιού έχουν χαθεί, παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας στα χρόνια της κρίσης».


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI