Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σχολεία και δημοτικά κτίρια στο δίκτυο φυσικού αερίου

Τη δυνατότητα της επέκτασης του δικτύου παροχής φυσικού αερίου το συντομότερο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του δήμου Θερμαϊκού συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη με τον διευθυντή εμπορικών δραστηριοτήτων της Εταιρίας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης κ. Λεωνίδα Μπακούρα.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνδράμουν για την επέκταση του δικτύου, το οποίο σήμερα στα όρια του δήμου Θερμαϊκού έχει μήκος 11.573 μέτρα. Αρχικά η επέκταση θα συμπεριλάβει την Άνω Περαία, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η σύνδεση των σχολείων του δήμου, αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε περιοχές του δήμους μας συνιστά εκσυγχρονισμό σε έναν πολύ βασικό τομέα της καθημερινότητα των δημοτών, όπως είναι η ενέργεια. Το φυσικό αέριο έχει ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ είναι καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το δήμο μας. Επίσης, είναι πρακτικό, καθώς η χρήση του απαλλάσσει από πολλές έγνοιες.

Γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται ευρύτατα εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη για τη θέρμανση, ενώ αναπτύσσεται πολύ δυναμικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης δεσμεύθηκε να προωθήσει τάχιστα τις διαδικασίες στο δήμο μας, τουλάχιστον σε περιοχές που οι υποδομές της εταιρίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, όπως συμβαίνει στην Περαία».  

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI