Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Τελικά δεν ήταν μόνο δύο οι υπερτυχεροί του Τζόκερ – Δείτε τι συμβαίνει

Μπορεί μετά την προχθεσινή κλήρωση του τζόκερ τα φώτα να έχουν πέσει στους δύο υπερτυχερούς σε Κόρινθο και Πέλλα, ωστόσο υπάρχει και ένας… τρίτος: το ελληνικό Δημόσιο!
Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτά τα 14 απανωτά τζακ-ποτ έφερε στα δημόσια ταμεία κέρδη άνω των 29 εκ. ευρώ!
«Πως γίνεται αυτό;» αναρωτιέστε;
Ιδού η απάντηση:
Α. Το πανελλήνιο όνειρο του Τζόκερ «κόστισε» 92,5 εκ. ευρώ από τις 14 Σεπτεμβρίου όταν και ξεκίνησε ο χορός των τζακ-ποτ.
Β. Εξ αυτών, ο ΟΠΑΠ «μοίρασε» τα 39,9 εκ. ευρώ σε κέρδη των παικτών (συμπεριλαμβανομένων των 2 υπερτυχερών της κλήρωσης της Πέμπτης). Τα 32-33 εκ. ευρώ μπαίνουν στις τσέπες των παικτών και περίπου 7-8 εκ. ευρώ εισπράττει το Δημόσιο σε φόρους.
Γ. Ο ΟΠΑΠ φορολογείται με 30% επί των κερδών. Αφαιρόντας από το συνολικό ποσό (92,5 εκ. ευρώ), τα κέρδη των παικτών (39,9 εκ. ευρώ), μένουν περίπου 52,5 εκ. ευρώ. Το Δημόσιο εισπράττει περίπου 15,6-15,7 εκ. ευρώ από τους φόρους.
Δ. Μερίδιο του τζίρου που παίχτηκε πάει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Ο συντελεστής είναι 11% επί του συνολίκού ποσού που παίχτηκε (92,5 εκ. ευρώ) και έτσι υπολογίζεται ότι τα πρακτορεία μοιράστηκαν περίπου 10 εκ. ευρώ, τα οποία θα φορολογηθούν με φόρο εισοδήματος. Το Δημόσιο υπολογίζεται ότι θα εισπράξει τουλάχιστον 1,5-2 εκ. ευρώ.
Ε. Φόρος εισοδήματος (νομικών προσώπων) επιβάλλεται και στον ΟΠΑΠ. Τα καθαρά κέρδη του οργανισμού από τη «φρενίτιδα» για το τζόκερ υπολογίζονται σε 20-25 εκ. ευρώ, κάτι που σημαίνει έσοδα τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ για το Δημόσιο λόγω του συντελεστή φορολόγησης 26%.
Πηγή : thetoc.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI