Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ήττα Τζιτζικώστα

του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου*
Αφού πέρασαν δυόμισι μήνες από την κατάθεση αιτήματος της παράταξης μας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο για συζήτηση και επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών,η χθεσινή συνεδρίαση έστω και από »πολιτικό ατύχημα» αποτέλεσε την αρχή των συζητήσεων.
Η παράταξη του κ. Τζιτζικώστα όλο το προηγούμενο διάστημα συρόμενη πίσω από τους κομματάρχες της Ν.Δ. μας διαβεβαίωνε με πλατιά χαμόγελα στις φωτογραφίες με κυβερνητικά στελέχη, πως το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών λύθηκε και αυτό οφείλεται στις καίριες παρεμβάσεις τους.
Το αποτέλεσμα είναι πως ενώ ο αγιασμός στα σχολεία έγινε στις 11 Σεπτέμβρη, περισσότεροι από διακόσιους μαθητές στην Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας μας, να μην μπορούν να μεταφερθούν στα σχολειά τους.
Το αποκορύφωμα της τριτοκοσμικής αυτής κατάστασης, παρουσιάζεται στην Ημαθία όπου μαθητές και καθηγητές έχουν προχωρήσει σε γενικευμένες κινητοποιήσεις και απεργίες για το συγκεκριμένο θέμα.
Μια «καθωσπρέπει» Περιφερειακή αρχή θα είχε έτοιμες και υπογεγραμμένες από τις 30 Αυγούστου τις συμβάσεις που θα κάλυπταν την μεταφορά των μαθητών,και δεν θα ξεκινούσε τις συζητήσεις για πρώτη φορά στις 10 Σεπτέμβρη-μια μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Αυτό το μείζων ζήτημα λοιπόν έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως όφειλε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε μια ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία των μαθητών και γονέων,όλων των αρμόδιων φορέων και εμπλεκόμενων επιχειρηματιών και με την απαραίτητη συμμετοχή του εκπροσώπου του υπουργείου εσωτερικών και των τοπικών αρχόντων.
Έπρεπε ομόψυχα και ομόφωνα για το κοινό καλό των παιδιών μας,με ειδική εξουσιοδότηση το υπουργείο εσωτερικών να λύσει το θέμα νομοθετικά άπαξ και διαπαντός.
ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ!!!
Αντί αυτού, πιεζόμενος ο κ. Περιφερειάρχης και πονηρά σκεπτόμενος πλειοψηφικά αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα χωρίς την παρουσία των φορέων και επιχείρησε ανεπιτυχώς μια απλή, πρόχειρη και επί τόπου εισήγηση μέσα από ένα κείμενο, δίχως καμία ιεράρχηση, χωρίς να διευκρινίζεται ποιος έχει την αρμοδιότητα και πρωτίστως χωρίς την συμβολή και συνδιαμόρφωση της αντιπολίτευσης.
Ο στόχος του κ.Περιφερειάρχη ήταν συζήτηση του θέματος να ολοκληρωθεί δίχως μέσα ενημέρωσης,δίχως δημοσιότητα,δίχως αντίλογο από τους πρωταγωνιστές αυτής της λυπηρής για την Ελλάδα του 2014 πρωτοφανούς κατάστασης.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου πολιτικά ηττήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας.
Αν όμως το θέμα από μεριάς της διοίκησης τελειώσει εδώ και δεν δοθεί η δυνατότητα δημοσίου διαλόγου στους πρωταγωνιστές,τότε θα έχει ηττηθεί η Δημοκρατία.
* Ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος είναι εκπρόσωπος τύπου της παράταξης «Συμμετέχω» και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI