Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Μεγάλη η επιτυχία του Ελληνο- Ιορδανικού Συμποσίου για την τουριστική προβολή.

Οι σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές που υπάρχουν για την επιχειρηματική –κυρίως τουριστική- συνεργασία ανάμεσα στο δήμο Θερμαϊκού και την Ιορδανία εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια ειδικού Συμποσίου που οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο ΧEΝΙΑ – Helios, στην παραλιακή οδό της Περαίας, η Τουριστική Εταιρεία του δήμου Θερμαϊκού και Προξενείο του Χασεμίτικου Βασιλείου της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη.
Όπως σημείωσε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης για την περιοχή ο τουρισμός συνιστά μία από τις βασικές οικονομικές δραστηριότητες, πηγή πλούτου και διέξοδος για την αύξηση της απασχόλησης. «Οι φυσικές ομορφιές, τα 52 χιλιόμετρα της ακτογραμμής, η εγγύτητα με τη Θεσσαλονίκη της ιστορίας και των μνημείων είναι πλεονεκτήματα που παραμένουν έως σήμερα σε σημαντικό βαθμό αναξιοποίητα» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν η φιλικότητα και η κοινωνικότητα των ανθρώπων, αλλά και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών. «Η περιοχή μας διαθέτει τα απαιτούμενα για την προσέλκυση και τη φιλοξενία επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στο δήμο αντιλαμβανόμαστε την υποχρέωση να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια δυναμικά» είπε ο Γ. μαυρομάτης, ο οποίος ταυτόχρονα προανήγγειλε τη διοργάνωση κι άλλων ανάλογων εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον.
Από την πλευρά της η επίτιμη πρόξενος του Χασεμίτικου Βασιλείου της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη Δέσποινα Μαντά υπογράμμισε τις φιλικές σχέσεις των δύο κρατών, που τα ενώνουν –όπως είπε- θρησκευτικοί και κοινωνικοί δεσμοί χιλιετιών.
Στην εκδήλωση για την Ιορδανία μίλησαν ο πατέρας Γρηγόριος, διευθυντής της ιερατικής σχολής Θεσσαλονίκης και η δημοσιογράφος Ντέπυ Χιωτοπούλου, ενώ στις τουριστικές δυνατότητες του δήμου Θερμαϊκού αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Τουριστικής Εταιρίας του δήμο Ιωσήφ Μισαλέμης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι αφενός προξενικών αρχών άλλων χωρών και αφετέρου τοπικών αρχών, φορέων και επιχειρήσεων. 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI