Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

«Αστρογειτονιές» στον χριστουγεννιάτικο ουρανό του δήμου Θερμαϊκού

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τίτλο «Αστρογειτονιές» και σημεία αναφοράς χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα που δημιουργούνται στις δημοτικές κοινότητες Περαίας, Νέας Μηχανιώνας και Επανομής οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν φέτος την ευκαιρία να απολαύσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ένα διαφορετικό τρόπο!
Οι «Αστρογειτονιές», που θα φιλοξενηθούν στα τρία κεντρικά πάρκα (Περαίας, Μηχανιώνας, Επανομής), περιλαμβάνουν ξύλινα σπιτάκια, καρουζέλ, χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ηχητική και φωτιστική κάλυψη του χώρου. Στα σπιτάκια θα πραγματοποιούνται δράσεις (ξυλογλυπτική, χαρτοκοπτική, ζαχαροπλαστική κ.α.), στις οποίες θα συμμετέχουν δημιουργικά τα παιδιά όλων των ηλικιών. Στον περιβάλλοντα χώρο προγραμματίζονται τόσο αθλητικές (τουρνουά ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης με συμμετοχή αθλητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και επωνύμων αθλητών) όσο και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (συναυλίες επώνυμων καλλιτεχνών, οι φιλαρμονικές του δήμου, τοπικά μουσικά σχήματα, μαθητικές μπάντες, χορωδίες, πολιτιστικοί σύλλογοι, ωδεία, σχολές χορού).  Επίσης θα υποστηριχτούν δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση της τράπεζας αγάπης, του κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου.
Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στη Μηχανιώνα. Θα ακολουθήσουν την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην Επανομή και την Τετάρτη 10 του μηνός, στις 6.15 το απόγευμα, στην Περαία.  Για την οργάνωση των εκδηλώσεων συνεργάζονται η Τ.Ε.Θ Α.Ε (Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού) και το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. (Δημοτικές, Περιβαλλοντικές, Πολιτιστικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες Θερμαϊκού).

Για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ο δήμαρχος Θερμαίκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Πρώτιστος στόχος του δήμου είναι να δώσει εορταστικό χρώμα στις μέρες των Χριστουγέννων, τις οποίες θα χαρούν οι συνδημότες και κυρίως τα παιδιά μας. Επίσης, θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική αγορά και να προσελκύσουμε στην περιοχή μας επισκέπτες. Ένας τρίτος στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες του δήμου Θερμαϊκού ώστε να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές του δήμου. Αυτές τις άγιες  ημέρες μπορούμε όλοι να «λάμπουμε» βοηθώντας τον συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη. 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI