Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Διαβάζοντας Ανάμεσα στις Αράδες του Συστήματος

“Διαβάζοντας» κανείς ανάμεσα στις αράδες  που αφορούν τα εκλογικά αποτελέσματα  κατανοεί πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη μιας άλλης σκέψης και μιας άλλης πολιτικής σε όλα τα πεδία.

Ο συνδυασμός οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης  συντρίβει όλες τις μέχρι χθες βεβαιότητες και παραδοχές  , βγάζει στην επιφάνεια φόβους , ανασφάλειες ,μίση και ευνοεί  «τα άκρα». Οι πολίτες υπνοβατούν προς μια αόρατη άβυσσο.

Δεν υπάρχει ούτε  Χρόνος ούτε Χώρος για τη Δημοκρατία. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα κώδικα επικοινωνίας  ως καταπραϋντικό- χαλαρωτικό και δε χάνει χρόνο για ερμηνείες .

Το τρίπτυχο που οδηγεί    στην άλωση των μαζών  Επιβεβαίωση- Επανάληψη – Μετάδοση  είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ( Γκυστάβ Λε Μπόν Η ψυχολογία των μαζών).

Το σύστημα  κάνει κανόνα την Έκτακτη Ανάγκη . Προσφιλή τακτική  η διάβρωση της Κεντρικής Ετικέτας  των κομμάτων . Στόχος οι μετακινούμενοι ψηφοφόροι στο σχέδιο απόσπασης ψήφου.  Άστεγοι νομάδες της  Πολιτικής Αγοράς  , κατευθύνονται σήμερα έτσι και  αύριο αλλιώς.

Ο ανταγωνισμός των πολιτικών επιδόσεων και υποσχέσεων παίζει πια ελάχιστο  ρόλο, επειδή υπάρχει ένα Αφανές  Ηγετικό Επίπεδο που παίζει σαν να μην έχει αντίπαλο .

Το Σύστημα  κάνει τους πάντες Συμπαίκτες. Μοιράζει  τις καλύτερες θέσεις  σ’ αυτούς  που με ακλόνητη ταπεινότητα  το υπηρετούν. Η  τεχνική μείξης  της πνευματικής ιδιοκτησίας των  κομμάτων  που συγκυβερνούν ακυρώνει τη ρητορική τους.

Υπάρχει μια προσχεδιασμένη επικάλυψη  των Εθνικών Στρατηγικών με υπερεθνικές όπου τα κόμματα παίζουν το ρόλο κομπάρσου.

Η αθόρυβη εξάλειψη των κομματικών ορίων οδηγεί σε μια επικίνδυνη συγκεντρωτική αντίληψη που φιλοδοξεί να ενώσει όλα όσα ενδιαφέρουν τα κόμματα σ’ ένα τόσο υψηλό σημείο όπου ο καθένας κατά κάποιο τρόπο αναιρείται, έτσι όπως προπονήθηκε από καιρό με πολλές ομόφωνες αποφάσεις.

Μήπως τελικά υπάρχει Σχέδιο ένα Πολιτικό Διευθυντήριο να κερδίζει συνεχώς έδαφος στους ψηφοφόρους  και να πάψουν να παίζουν ρόλο οι ετικέτες των κομμάτων ;

Στην πολιτική δεν υπάρχουν πλέον σαφή περιγράμματα , το SHOW  της εξουσίας καλύπτει και αντικαθιστά κάθε  αξία  και κάθε κανόνα. Σχετικοποιούνται τα πάντα ακόμη και η Ηθική, οι αξίες αντιμετωπίζονται σαν ανταλλάξιμο υλικό.

Είμαστε σε μια Μεταδημοκρατική Εποχή που κανείς από τους οπαδούς ή τους αντιπάλους δεν  διαθέτει τις απαιτούμενες προσλαμβάνουσες προκειμένου να καταλάβει τι συμβαίνει .
Οι παλιές παραδοχές, τα παλιά αναλυτικά εργαλεία δεν επαρκούν, πρέπει να «ανακαλύψουμε» νέους  τρόπους «κατανόησης» και αποδόμησης του  Συστήματος  και της Μυστικής Αποστολής του να θέτει εκτός μάχης τις Κεντρικές Αξίες της πάλαι ποτέ Δημοκρατίας.  

«Είναι αδύνατον να νικήσεις μια εξουσία , αν δεν καταλάβεις τη λογική της» Αγκαμπέν.

Το Σύστημα έχει τους αποστόλους του ξαμολυμένους ,«σκυλιά που γαβγίζουν » και οι αγέλες ακολουθούν . Τι κάνουμε;  Πώς αποδομούμε την «αποστολική συνείδηση και ρητορική των καλοθελητών του Συστήματος;

Περιθωριοποίηση των κομμάτων , ανταλλαξιμότητα πολιτικών προγραμμάτων, χαλαρή αντιμετώπιση των νόμων, σχετικοποίηση  των αξιών και κανόνων, καμία δέσμευση , όλα αυτά είναι η κινητήριος δύναμη του μέλλοντος του πανταχού παρόντος συγκεντρωτικού σχεδιασμού. Η πάλαι ποτέ 

Πολιτική πέθανε , ζήτω η ευμετάβλητη Πολιτική.  Σύγχιση παντού! Τι πρέπει να  κάνουμε σ’ ένα κόσμο εύπλαστο – πλαστελίνη;

Το  σύστημα φορτώνει στο μεγάλο του «Κρουαζιερόπλοιο» όλες τις πολιτικές ομάδες πετώντας στη θάλασσα τις διαφημιστικές τους πινακίδες , το ταξίδι με Υπερεθνική και Συγκεντρωτική ρότα ξεκίνησε , η πολυφωνία θεωρείται αντιπαραγωγική ,καθυστερεί το ταξίδι.
Πώς πορευόμαστε μέσα σ’ αυτό το ρευστό – κλυδωνισμένο  πολιτικό τοπίο ;   

Ο λαός  περιμένει πειστικές απαντήσεις στα πιεστικά του προβλήματα.
Απαιτείται εδώ και τώρα ένας Νέος Οδικός Χάρτης , με τους βασικούς σταθμούς  , την ιεράρχηση των στόχων ,τους αντίπαλους και τους συμμάχους  ,τον προορισμό.

Απαιτείται αποδόμηση του κεντρικού συνθήματος του συστήματος  που επαναλαμβάνει ως επωδό πως : δεν υπάρχει  άλλη εναλλακτική λύση. Όλη  αυτή η συλλογιστική του συστήματος  ανάγεται στη σφαίρα τηςαυτοεκπληρούμενης  προφητείας.

Ο Ναπολέων έλεγε πως δεν υπάρχει παρά μια σοβαρή μορφή ρητορικής , η Επανάληψη.
Η απομυθοποίηση της εξουσίας μπορεί να γίνει με απτά –απλά παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών. Ποιες συγκεκριμένες καταστροφικές συνέπειες είχαν για την πλειονότητα των πολιτών συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. ( Σοφόν το σαφές).                   Οι προβολείς της αλήθειας θα διαλύσουν την ομίχλη των συγκεχυμένων συνθημάτων και θα ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς αφύπνισης και συνειδητοποίησης.

Ζητείται επειγόντως πειστική αφήγηση για τη μετάβαση από την  κοινωνική καταστροφή και διάλυση στην Κοινωνία που μας αξίζει .

Κεντρικά μας Συνθήματα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες πειστικές λύσεις-προτάσεις  σε κάθε πρόβλημα των πολιτών. Συνθήματα καθαρά , Έμβλημα για τους οπαδούς και Βλήμα για τους αντιπάλους.

Στόχος ο προβληματισμός και όχι ο εντυπωσιασμός του μέσου ακροατή.
Η ηθική της ευθύνης επιτάσσει τη  δημιουργία ενός Ενιαίου Κοινωνικού Μετώπου  .
Οι ιδιωτικοί ιδεολογικοί ουρανοί πρέπει να μετασχηματιστούν σε ένα τεράστιο ιδεολογικό θόλο που θα πλαισιώσει το συλλογικό όραμα και θα αποφορτίσει τη συμπιεσμένη ενέργεια της Κοινωνίας.

Η υπερφορτισμένη ενέργεια που βρίσκεται εγκλωβισμένη στο νευρικό σύστημα των ανθρώπων είναι παγιδευμένη από τα συναισθήματα του φόβου και του τρόμου.             

Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος φόβου και ακινησίας, ο οποίος παρεμποδίζει τη φυσιολογική  ολοκλήρωση της αντίδρασης.                                                                                    

 Πρέπει να σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο του φόβου που  ευθύνεται για την επιμήκυνση του διαστήματος της ακινησίας – μη αντίδρασης

Η μάχη  βεβαίως δεν είναι εύκολη , αλλά είναι μια μάχη εθνικής ,οικονομικής και πολιτικής  επιβίωσης του ελληνικού λαού και γι’ αυτό δε χωράνε συμβιβασμοί και υποχωρήσεις και η μάχη αυτή θα πρέπει να δοθεί σε επίπεδο ενεργοποίησης και συνένωσης όλων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται θανάσιμα από τη νέα τάξη πραγμάτων.   

Ο αχαλίνωτος καπιταλισμός είναι επτάψυχος  και απαιτεί  έξυπνη Στρατηγική Επιβίωσης-Ανατροπής, οφείλουμε  να τη βρούμε.πηγή     


ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης 
5/6/2014

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI