Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : “Αρχή, άνδρα δείκνυσι”...

του Όθωνα Ιακωβίδη

Στο κυβερνητικό πιλοτήριο της Χώρας, από προχθές, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ένας νέος άνδρας, αδοκίμαστος στη θέση του κυβερνήτη της Χώρας.
Στο πρόσωπό του (και στο κόμμα του οποίου ηγείται) έχει ασκηθεί από πολλούς (και από εμένα) σκληρή κριτική, που θα αποδειχθεί αν ήταν λανθασμένη ή όχι.
Αυτό που τώρα προέχει, για το καλό της Ελληνικής κοινωνίας, είναι ο Τσίπρας και το κόμμα του, να αποδειχθούν άξια εθνική ηγεσία στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που δημιουργείται από την τραγική οικονομική δυσπραγία της Χώρας, σε συνδυασμό με τις μεγάλες διεθνείς ανακατατάξεις που αυτή τη στιγμή λαμβάνουν χώρα στο διεθνές πεδίο, όπου, η μονοπολική “παγκοσμιοποίηση” (με σημαιοφόρο τις ΗΠΑ) αμφισβητείται από τη Ρωσσία (υποστηριζόμενη από την Κίνα και τους “BRICS”).
Σε μία τέτοια ιστορική “στιγμή”, είναι αδιανόητο οι αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Χώρας, να λαμβάνονται από άλλους (όπως μέχρι χθές λαμβάνονταν από τους “δανειστές” της) και όχι από τον κυρίαρχο Λαό της, που θα πρέπει να γνωρίζει την Αλήθεια, ώστε να αποφασίζει σωστά.
Αυτό και μόνο αν κάνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αποδειχθεί άξιος των περιστάσεων και της ιστορίας, στην πιο ιστορική Χώρα του κόσμου, σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της πορείας της μέσα στην ιστορία....
Η πρώτη αντίδραση, σχετικά, τόσο με την αλλαγή της σχέσης υποτέλειας της Χώρας μέχρι την εξόφληση του Δ.Χρέους, όσο και σχετικά με την απόφαση της ΕΕ (χωρίς να ερωτηθεί η Ελλάδα) για την επιβολή “κυρώσεων” προς τη Ρωσσία, καταγράφεται ως άκρως θετική προς την επανάκτηση της (χαμένης) εθνικής αξιοπρέπειας της Χώρας μας.
Ο κάθε Ευρωπαίος που θα αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδας να μιλά όρθια και να έχει άποψη και θέση στη διαμόρφωση της κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής, θα πρέπει να λαμβάνει την στερεότυπη απάντηση: “ Με αυτά που έχει προσφέρει η Ελλάδα, επί αιώνες, για τονεκπολιτισμό τής Ευρώπης, αλλά και με τη συμμετοχή της στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο (και το αντάρτικο) εναντίον του φασισμού, κανένας δεν δικαιούται να την υποτιμά”.
Αυτή τη στάση περιμέναμε, πάντα, από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ο Τσίπρας έδειξε , ήδη, ότι την έχει.
Ας την κρατήσει και να μη φοβηθεί κανέναν.
Ο Έλληνας, με αναπτερωμένο φιλότιμο, είναι μία φυσική δύναμη, ακατανίκητη, που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια !!... Το έχει δείξει πολλές φορές στην ιστορική πορεία του.
Είναι η σειρά του Αλέξη Τσίπρα, τώρα που κυβερνά, να δείξει αν έχει την ποιότητα εκείνη που κάνει ένα έθνος να εγερθεί και να μεγαλουργήσει. Οι Έλληνες, το μπορούμε. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ένας εκφραστής αυτής της δυνατότητας μας..... Εύχομαι, με όλη μου την καρδιά, αυτός να είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδειχθεί ο Δούρειος Ίππος που θα γκρεμίσει τα τείχη της Ολιγαρχίας για να στηθεί (στον τόπο που τη γέννησε) η πραγματική Δημοκρατία !!...

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI