Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ερώτηση Παράταξης Συμμετέχω-Μ.Μπόλαρης σχετικά με την Λειτουργία Κ.Π.Θεσ/κης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
ΚΟΙΝ.:
κ. Αντώνιο Γυφτόπουλο, Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: "Λειτουργία Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης -μη  καταβολή δεδουλευμένων επί πέντε μήνες στους υπαλλήλους"


Με επιστολή τους της 25-2-2015 οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:
Με την επιστολή αυτή, που υπογράφουμε όλοι οι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες εργαζόμενοι στο Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης , θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν σωρευτεί γύρω από τη λειτουργία του Κέντρου και παρά τις δηλώσεις καλής πρόθεσης από όλους τους αρμόδιους, δυστυχώς διαπιστώνουμε την έλλειψη πραγματικής βούλησης να λυθούν.

Το Κέντρο Πολιτισμού είναι ένας ιδιότυπος θεσμός (που πρόβλεψε ρητά ο ν.2240 ο οποίος νομοθετεί τη β' βαθμια αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα) με σχεδόν 20ετή αδιάλειπτη λειτουργία και αποστολή τον σχεδιασμό της πολιτιστικής πολιτικής, αρχικά ως εργαλείο του νομού Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια (μετά τις θεσμικές αλλαγές) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κάθε καλόπιστος παρατηρητής μπορεί να ανατρέξει και να διαπιστώσει το θετικό έργο που έχει παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του  όταν οι διοικήσεις του Κέντρου είχαν την ικανότητα να καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης, να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση και κυρίως να το υλοποιήσουν, πάντα με τους εργαζόμενους του στην πρώτη γραμμή.

Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι και σήμερα χωρίς προφανή λόγο η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. δεν καταβάλλει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό του ΚΕΠΟΘΕ. Κατά συνέπεια κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί και τελικά η οικονομική θέση του κέντρου να είναι χειρότερη από ποτέ.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλονίκης, στο γραφείο του Περιφερειάρχη  και την παράστασή μας στον εκτελεστικό Γραμματέα της Π.Κ.Μ. δεν υπήρξε καμία πρόοδος.
Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση και η ανησυχία ότι όλη αυτή η υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων φανερώνει απαξίωση της διοίκησης της Π.Κ.Μ. προς το ΚΕΠΟΘΕ και παντελή αδιαφορία στο ασφυκτικό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοί του.
Ακόμη χειρότερα στις συζητήσεις με τους αξιωματούχους της Π.Κ.Μ. διακρίνουμε μια τιμωρητική διάθεση απέναντι στους εργαζόμενους σαν να ευθυνόμαστε εμείς για τη διαχείριση και τις αποφάσεις που έλαβαν ή παρέλειψαν να πάρουν οι αρμόδιες και αμειβόμενες βέβαια  διοικήσεις και οδήγησαν το κέντρο σε οικονομικό αδιέξοδο.
Τονίζουμε το γεγονός ότι τα προβλήματα καθυστέρησης καταβολής της μισθοδοσίας  εμφανίζονται για τρίτη φορά, καθώς έχουν προηγηθεί ακόμη ένα τετράμηνο το 2013 και ένα εξαντλητικό οκτάμηνο διάστημα πέρσι που οι εργαζόμενοι ήμασταν απλήρωτοι.

Πιστεύοντας ότι το ΚΕΠΟΘΕ μπορεί και πρέπει να συνεχίσει την καθορισμένη από τον νόμο αποστολή του, καθοριστικής σημασίας ζήτημα είναι η στελέχωση του νέου Δ.Σ., που θα κληθεί να επιλύσει άμεσα τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που το ταλανίζουν με γνώση, όραμα και αποφασιστικότητα.

Καθώς οι εργαζόμενοι του Κέντρου έχουμε εξαντληθεί οικονομικά και ηθικά, με την παρούσα επιστολή ζητάμε την ρητή υποστήριξη σας στο δίκαιο αίτημά μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια αμειβόμενοι για την εργασία μας, και δηλώνουμε την απόφασή μας να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας στην περίπτωση που τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει σύγκλιση των αρμοδίων οργάνων για τη λήψη και εκτέλεση αποφάσεων που θα οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος.

Βέβαιοι για την άμεση ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης:
1.                  Αγγελίδης Σωκράτης
2.                  Αμπατζίδου Μελίνα
3.                  Ζελίλωφ Ιωάννης
4.                  Καραμούζα Βαϊα
5.                  Καρυπίδης Ιωάννης
6.                  Κωνσταντινίδου Χριστίνα
7.                  Μαϊδάτσης Γεώργιος
8.                  Μπενάς Νεκτάριος
9.                  Σταυρίδου Μαριάννα
10.              Χατζηπαπαδοπούλου Σοφία

Επειδή: 1) οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης είναι απλήρωτοι επί πέντε μήνες  και
             2) ΄Εχουν σωρευτεί σειρά προβλημάτων στη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
Σε ποιές άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για :
α) τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
β) τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και την χρηματοδότησή τους.
γ) την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί το τελευταίο πεντάμηνο.

 Οι ερωτώντες περιφερειακοί σύμβουλοι:

Μάρκος Μπόλαρης:

Δημήτρης Μούρνος

Χρυσάνθη Μπουφίδου













{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI