Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Συνάντηση ΥΜΑΘ με Γαλλική Αποστολή για Εγκαίνια Μουσείου Ζέιτενλινκ

Σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε με τον Γάλλο Υφυπουργό Άμυνας, Παλαιών Πολεμιστών και Ιστορικής Μνήμης Jean-Marc Todeschini, τον Γάλλο Πρέσβη Jean Loup Kuhn-Delforge, τον Γενικό Πρόξενο Γαλλίας Christophe Le Rigoleur, και εννέα (9) Γάλλους συμβούλους, για να συζητήσουν για τα εγκαίνια του Μουσείου στα συμμαχικά νεκροταφεία του Ζέιτενλικ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Υφυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, η κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«...Με τιμάει η παρουσία και επίσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης του Γάλλου Υφυπουργού. Τον ενημέρωσα στον χρόνο που είχαμε, για την ανάληψη των καθηκόντων μου και τη σημασία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ενώ μιλήσαμε και για το γνωστό θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έγινε και για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόσκληση του ομολόγου μου  να εγκαινιάσουμε μαζί  το Μουσείο στα συμμαχικά νεκροταφεία του Ζέιτενλικ, την οποία αποδέχτηκα. Έχει σημασία να μη ξεχνάμε ποτέ ότι σε καιρούς ειρήνης τα παιδιά αποχαιρετούν τους γονείς τους, εν αντίθεση σε καιρό πολέμου που  οι γονείς θάβουν τα ίδια τους τα παιδιά.   Όταν ένα κράτος τιμάει τους νεκρούς του, σημαίνει ότι τιμάει την ίδια την ιστορία του».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος Υφυπουργός Άμυνας, Παλαιών Πολεμιστών και Ιστορικής Μνήμης Jean-Marc Todeschini, ανέφερε:
«Είχαμε άμεση συζήτηση με την κυρία Υφυπουργό. Ασχοληθήκαμε με θέματα μνήμης, εφόσον είμαι υπεύθυνος σε θέματα βετεράνων και ιστορικής μνήμης του γαλλικού υπουργείου Άμυνας. Στη Γαλλία τα θέματα ιστορικής μνήμης είναι πάρα πολύ σημαντικά. Για τον λόγο αυτό θα βρίσκομαι για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες το μακεδονικό μέτωπο και λόγω των κοινών ανθρωπιστικών αξιών που η Γαλλία έχει με την Ελλάδα, των οποίων υπεραμύνονται, η επιθυμία μου ήταν να ξεκινήσω από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη.

Με την Ελληνίδα Υφυπουργό είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όσον αφορά τις αρμοδιότητές της και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ενώ συζητήσαμε περαιτέρω για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα. Τόνισα ότι η Γαλλία επιθυμεί να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα από την Ευρώπη, για να καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Είπα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα απέναντι στους λαούς που υποφέρουν, αλλά θα πρέπει να φανεί και αξιόπιστη γιατί οι κανόνες θα πρέπει να είναι ίδιοι για όλους. Η Γαλλική Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέφρασαν την επιθυμία να δοθεί περαιτέρω χρόνος στην Ελλάδα, τέσσερις μήνες, και πιστεύω ότι είναι αρκετοί για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει τον δρόμο της.

Σε όλες τις περιόδους, πόσο μάλλον σε αυτή την περίοδο κρίσης, η Γαλλία επιθυμεί τη συνέχιση των στρατηγικών σχέσεων με την Ελλάδα γιατί είναι πολύ σημαντικές για εμάς.

Η Γαλλία επιθυμεί την ανεύρεση συμβιβασμών που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να σεβαστεί τη βούληση του λαού της, των ανθρώπων που έκαναν θυσίες και υποφέρουν εδώ και χρόνια. Η Γαλλία και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».


 Παραθέτουμε παρακάτω τα ονόματα της Γαλλικής Αποστολής που επισκέφτηκε σήμερα την ΥΜΑΘ:
  • Monsieur Jean-Marc TODESCHINI, Secrétaire d’Etat aux Anciens Combattants et à la Mémoire
  • Monsieur le contrôleur général des armées Serge BARCELLINI, Directeur de cabinet
  • Monsieur le sous-préfet Benoît LEMAIRE, Chef de cabinet
  • Monsieur Benjamin FOISSEY, Conseiller chargé des questions mémorielles
  • Monsieur Sylvain BRUNO, Conseiller presse et communication
  • Madame Christelle CAPELLE, Chargée des discours et de l’expertise historique
  • Monsieur le lieutenant de vaisseau Pierre-Joachim ANTONA, Aide de camp
  • Madame Domitille BOUCHER, Officier de sécurité
  • Monsieur Jean-David CIOT, Député des Bouches-du-Rhône
  • Monsieur Philippe DURON, Député du Calvados
  • Monsieur Dominique BAILLY, Sénateur du Nord, Questeur du Sénat, Maire d’Orchies
  • Monsieur Benoît HOPQUIN, Le Monde
  • Madame Stéphanie TROUILLARD, France 24
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Monsieur Jean-Loup KUHN-DELFORGE, Ambassadeur de France en Grèce
  • Monsieur Christophe LE RIGOLEUR,  Consul général, directeur de l’Institut français de Thessalonique
  • Monsieur Christophe GIRAUD, Attaché de défense
  • Monsieur Ioannis KAKTSIS, attaché de presse du consulat général
  • Madame Ephy KOUZI, interprète

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI