Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ Μ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΙΤΤ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, η οποία κατά τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ της Μόσχας, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου 2015.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ίσως τον δημοφιλέστερο προορισμό για τη μεγάλη ρωσική αγορά και αυτό το στοιχείο αποδεικνύει τη σπουδαιότητα που είχε η συμμετοχή της ΠΚΜ, η οποία έκανε ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία της. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της ΜΙΤΤ είναι οι 2.056 εκθέτες που συμμετείχαν από 203 χώρες,  σε μια εκθεσιακή επιφάνεια που υπερβαίνει τα 50.000 τ.μ.
Με κεντρική θέση στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις θεματικές ενότητες  τουρισμού, που ενδιαφέρουν κυρίως τους Ρώσους επισκέπτες, όπως ο ήλιος και η θάλασσα, τα ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας,  ο αρχαιοελληνικός και σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός, καθώς και η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών της περιοχής.
Τα στελέχη της ΠΚΜ, με επικεφαλής εκπροσώπους την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον Αντιπειφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους σημαντικότερους tour operators της Ρωσίας, καθώς επίσης και με άλλους φορείς του τουρισμού, τόσο από τη Ρωσία, όσο κι από την Ελλάδα και να συζητήσουν μαζί τους τις προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την ΠΚΜ, προωθώντας το θεματικό τουρισμό. Μάλιστα, κατά την επίσκεψη στο περίπτερο της ΠΚΜ της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Ρωσία Δανάης – Μαγδαληνής Κουμανάκου, συζητήθηκε το πρόβλημα έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες, ενώ στον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Τουρισμού της Ρωσίας, Dmitry Davydenko, τέθηκαν προς συζήτηση πρακτικοί τρόποι συνεργασίας, ώστε να επανακινητοποιηθεί το ρωσικό κοινό προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το περίπτερο της ΠΚΜ επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας κ. Ευσταθίου, καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, με το οποίο συνεργάζεται η ΠΚΜ, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Σπυρίδωνας.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI