Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Αλλαγές στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας,η Λούκα Κατσέλη πρόεδρος.

Αλλαγές στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέλεξε ως μέλη του την κα Λούκα Κατσέλη και τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κυρίων Γεωργίου Ζανιά και Αλέξανδρου Τουρκολιά. Παραίτηση υπέβαλε και ο κ. Στέφανος Βαβαλίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Μετά την εκλογή των νέων μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής προχώρησε σε ανασυγκρότησή του, εκλέγοντας την κα Λούκα Κατσέλη στη θέση της μη εκτελεστικού Προέδρου του και τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.
Η οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, είναι γνωστή στο ευρύ κοινό για τον νόμο τον νόμο 3869/2010 που έχει καθιερωθεί με το όνομά της και αποτελεί την «ασπίδα» προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, διαγράφοντας τραπεζικές οφειλές και σώζοντας τα σπίτια από τον πλειστηριασμό.

Εξαιτίας αυτού του νόμου, η κυρία Κατσέλη υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο 2009 – 2011, ήρθε τότε σε ρήξη με τους τραπεζίτες και πλέον καλείται να συνεργαστεί μαζί τους. Και αυτό γιατί αναλαμβάνοντας πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας γίνεται και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η κόρη του Πέλου και την Αλέκας Κατσέλη, σε ηλικία 20 ετών απέκτησε με διάκριση τον πρώτο πανεπιστημιακό της τίτλο στις Οικονομικές Επιστήμες από τοSmithCollege. Ακολούθησαν δύο Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Οικονομική Πολιτική (Princeton, ΜΡΑ, 1974) και στη Διεθνή Οικονομική (Princeton, ΜΑ, 1976) και η απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη (Princeton, 1978). Είναι παντρεμένη με τον Γεράσιμο Αρσένη και έχει δύο παιδιά.

Διετέλεσε υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας την περίοδο 2009-2010, και στη συνέχεια Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2010-2011).

Ως υπουργός, ήταν υπεύθυνη για δημοφιλή νομοσχέδια και πρωτοβουλίες, όπως ο θεσμός των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και η προστασία των εργασιακών σχέσεων.

Η σύγκρουσή της με την Τρόικα, αλλά και με πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, την οδήγησε εκτός κυβέρνησης τον Ιούνιο του 2011, ενώ διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο 37 για τις συλλογικές συμβάσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως Επίκουρη και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Γέιλ (1977-1985), έλαβε, το 1980, τιμητική διάκριση ως η καλύτερη νέα διδάσκουσα, καθώς και υποτροφία από το GermanMarshallFund (1982-1984). Δίδαξε, επίσης, ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου (1986) και στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθήνας. Από το 1987 είναι καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Επίσης διετέλεσε επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ (2003 – 2007), καθώς και μέλος πολλών έγκριτων διεθνών και ευρωπαϊκών Επιτροπών, όπως η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η «Επιτροπή Σοφών» για την Αναθεώρηση της Κοινωνικής Χάρτας της Ευρώπης και η Επιτροπή Αναπτυξιακής Πολιτικής (CDP) του ΟΗΕ.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με αντικείμενο θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας και μεταναστευτικής πολιτικής.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976, διετέλεσε Επιστημονική Διευθύντρια του ΚΕΠΕ, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και Ειδική Οικονομική Σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1996). Εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και εξελέγη στη Β΄ Αθηνών το 2009.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI