Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Τροποποίηση της ΚΥΑ για τον αιγιαλό

Πλήρης δικαίωση για τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού αποτελεί η τροποποίηση από τους συναρμόδιους υπουργούς του άρθρου 2 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 518/9-4-2015), που ακύρωνε αιφνιδιαστικά την περιστασιακή χρήση του αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κ.λπ).
Ο δήμος Θερμαϊκού από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιεχόμενο της ΚΥΑ αντέδρασε αφενός ενημερώνοντας θεσμικά τους συλλογικούς φορείς της αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας)οι οποίοι το έθεσαν σε ημερήσια διάταξη στους Υπουργούς εσωτερικών και οικονομικών που το συνυπέγραψαν  καθώς και  στους βουλευτές Α΄& Β΄ Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων και αφετέρου στέλνοντας έγγραφο και εξηγώντας το παράλογο της απόφασης, στο οποίο περιέγραφε την κατάσταση που πήγαινε να διαμορφωθεί και τις σοβαρές συνέπειες της για τους επαγγελματίες της περιοχής. Επίσης, με διαρκείς παρεμβάσεις του στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης ανέδειξε το θέμα και το διατήρησε στην επικαιρότητα.
Για το δήμο Θερμαϊκού με τα 52 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τον ανεπτυγμένο τουρισμό και τους εκατοντάδες επαγγελματίες της εστίασης το θέμα δεν ήταν απλώς σοβαρό, αλλά απόλυτα καθοριστικό για το οικονομικό μέλλον της περιοχής και την απασχόληση.
Μετά την τελευταία εξέλιξη ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Τέλος καλό, όλα καλά. Οι προσπάθειες μας δικαιώθηκαν κι έτσι οι μεν επαγγελματίες μπορούν να αξιοποιήσουν τον αιγιαλό και την παραλία , οι δε πολίτες και επισκέπτες του δήμου να τον απολαύσουν.  Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας έχει ως βασικούς της πυλώνες τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών. Η δημοτική αρχή στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες και απέναντι  σε οποιοδήποτε κανονιστικό πλαίσιο δυσχεραίνει τις δραστηριότητες τους χωρίς υπολογίζει τις συνέπειες για τις επιχειρήσεις τους.Τέλος πρέπει να ευχαριστήσω τους υπουργούς που έγκαιρα κατάλαβαν την αναγκαιότητα της πρότασής μας».


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI