Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Το υπουργείο Οικονομικών μόνο αρμόδιο για τους μισθούς των στρατιωτικών! Τι έγινε στο ΣτΕ

Στο κενό η προσπάθεια του νομικού συμβούλου του ΥΠΕΘΑ να δοθεί αναβολή στην εκδίκαση της προσφυγής των στρατιωτικών στο ΣτΕ κατά της ρύθμισης Σταϊκούρα για το 50% της επιστροφής χρημάτων που τους οφείλονται. Ο νομικός σύμβουλος που παρέστη με εντολή Καμμένου υποστήριξε ότι θα έπρεπε να αναβληθεί η συζήτηση ,γιατί το ΥΠΕΘΑ θα νομοθετήσει για το θέμα.

Οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Οικονομικών όμως όχι μόνο δήλωσαν άγνοια αλλά επεσήμαναν ότι μόνο το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να νομοθετήσει κι όχι το ΥΠΕΘΑ. Έτσι η Ολομέλεια του ΣτΕ προχώρησε στην συζήτηση της προσφυγής. 

Είναι καλό ή κακό αυτό; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια. Αυτό όμως που προβληματίζει είναι η στάση του υπουργείου Οικονομικών η οποία δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο απ΄ αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης. Η οποία είναι “ότι πήρατε,πήρατε”.

Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της περιγράφει τι έγινε στο ΣτΕ: 


Γνωρίζεται ότι, την Παρασκευή 03-4-2015 η Ομοσπονδία μας, δια του νομικού συμπαραστάτη της, δικηγόρου Αθηνών κ. Γεωργίου Αντωνακόπουλου, εμφανίστηκε ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της υπ’ αριθμ. οικ.2/88371/ΔΕΠ/17-11-2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΦΕΚ τ. Β’ 3093/18-11-2014) «Καταβολή αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων, καθώς και διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους», με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και χρόνος καταβολής των διαφορών αποδοχών που προκύπτουν από την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 για τα χρονικά διαστήματα από 1-08-2012 έως 30-06-2014 και από 1-07-2014 έως 30-11-2014, καθ’ ό μέτρο αφορά την καταβολή των διαφορών αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης.
 
Το Δημόσιο εκπροσώπησαν οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας & Αιγαίου.

Ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους (του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης προκειμένου εντός ευλόγου προθεσμίας να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συμμορφωθεί με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ και θα επιστρέψει τα οφειλόμενα.
 
Οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους (των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας & Αιγαίου) δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν κάτι για τυχόν κυοφορούμενο σχέδιο νόμου και συντάχθηκαν με την πρόταση για αναβολή της υπόθεσης.
 
Η Ολομέλεια απέρριψε την ανωτέρω πρόταση περί αναβολής της δίκης και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης, επί της οποίας αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση.
 
Τονίζουμε για μια ακόμη φορά και ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, αποφεύγοντας την εναπόθεση της ελπίδας τους και τη νομική υποστήριξή τους σε ανώνυμες πηγές που στα βήματα της Ομοσπονδίας και ακολουθώντας την τακτική που χάραξε, καρπούμενοι τη νομική νίκη μας, στόχο έχουν μόνο το οικονομικό κέρδος τους.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI