Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Η 19η Μαΐου αποτελεί για εμάς τους Πόντιους ιδιαίτερα αλλά και για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες μια ημερομηνία-ορόσημο, μια ημερομηνία που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορική συνείδηση και στις καρδιές μας.
Συμβολίζει την αρχή του τέλους, τη Γενοκτονία 353.000 και πλέον αδελφών μας, αθώων ψυχών, θυμάτων μας διεστραμμένης στρατηγικής που αξιοποίησε κάθε πρόσφορο μέσο, όπως εκτοπίσεις, βιασμούς, δολοφονίες, κρεμάλες, τάγματα εργασίας για να πετύχει τον τελικό της στόχο.
Έχει πλέον αποδειχθεί πως ο αφανισμός των Ελλήνων του Πόντου ήταν κομμάτι της γενοκτονικής πολιτικής που εφαρμόστηκε με απόλυτη συνέπεια ώστε να οικοδομηθεί ένα ομοιογενές έθνος-κράτος, όπου δεν υπήρχε χώρος για μειονότητες. Η γενοκτονία των Αρμενίων που προηγήθηκε χρονικά, οι σφαγές όλων των χριστιανικών πληθυσμών που διαβιούσαν επί αιώνες στη Μικρά Ασία, άνοιξαν το δρόμο για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και έδειξαν πως τα εγκλήματα που δεν τιμωρούνται υποτροπιάζουν, πως η σιωπή –όπως έχει γράψει ο μέγας Βάσος Λυσσαρίδης- ισοδυναμεί με συνενοχή.
Ο Ποντιακός Ελληνισμός παρά την καταστροφή και τον όλεθρο που γνώρισε, το ξεριζωμό και την πικρή γεύση της προσφυγιάς, άντεξε, κράτησε ψηλά τη σημαία. Όπου και αν ρίζωσαν τα αδέλφια μας, είτε εντός των εθνικών μας συνόρων είτε οπουδήποτε στον κόσμο, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στον Καναδά, πρόσθεσαν με την εργατικότητα και τη δυναμική τους στην ανάπτυξη, στη δημιουργία και στην ευημερία του κάθε τόπου, κρατώντας ταυτόχρονα ολοζώντανες τις παραδόσεις, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα, την πίστη, την αιώνια ψυχή του γένους των Ποντίων.
Το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι διαχρονικό: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. Απόλυτη προτεραιότητα μας παραμένει η αναγνώριση της μαρτυρικής, ιστορικής αλήθειας. Διεκδικούμε τη δικαίωση της μνήμης των θυμάτων της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, απαιτούμε σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αλλά για να πετύχουμε στις διεκδικήσεις μας οφείλουμε να παραμείνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Στον ιερό αυτό αγώνα δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όλοι μαζί, μια φωνή, να προτάξουμε το δίκαιο που έχουμε με το μέρος μας και να κερδίσουμε τη μάχη της αλήθειας και της λογικής.
Θέλουμε φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονες μας. Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια έχει ήδη αποδώσει πολύτιμους καρπούς.  Πλην όμως, δεν πρόκειται να πουλήσουμε τη ψυχή μας. Γιατί η φιλία εδράζεται πάνω στο σεβασμό.
Αιωνία η μνήμη των αδικοχαμένων, ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους.



{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI