Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Στην απόλυτη ευθύνη του δήμου η υπηρεσία καθαριότητας

Η δημοτική αρχή του δήμου Θερμαϊκού τόσο πριν από τις εκλογές του Μαϊου 2014, όσο και στους έντεκα μήνες που ασκεί τα καθήκοντα της επιβεβαιώνει συνεχώς την απόφασή της να παραμείνει η υπηρεσία καθαριότητας στην απόλυτη ευθύνη του δήμου. 
Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται συστηματικά, δεδομένου ότι παρέλαβε μια απολύτως διαλυμένη οργανωτικά υπηρεσία, που επιπροσθέτως είχε τεράστιες ελλείψεις σε αξιόπιστο μηχανολογικό εξοπλισμό (χαλασμένoς και πεπαλαιωμένος)

Όμως ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι δεν διαπραγματεύεται το θέμα της έγκαιρης και ασφαλούς αποκομιδής των απορριμμάτων, που συνδέεται τόσο με το περιβάλλον, όσο και με τη δημόσια υγεία.
Για το επόμενο διάστημα η συνδρομή ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων κρίνεται και από την ίδια την υπηρεσία καθαριότητας απαραίτητη, προκειμένου η εικόνα του δήμου και το επίπεδο της δημόσιας υγιεινής να είναι αυτό που αρμόζει στους κατοίκους και τον πολιτισμό τους. 

Όσο για το κόστος είναι σαφώς χαμηλότερο απ’ ότι ίσχυε τους προηγούμενους μήνες, με τη σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση του δήμου. 

Στον καινούριο διαγωνισμό η διοίκηση του δήμου έχει περιορίσει σημαντικά το έργο των ιδιωτών αφού η Αγ.Τριάδα ,η Κερασιά ,το Αγγελοχώρι και το Μεσημέρι σε ότι αφορά  το πλύσιμο των κάδων και την καθαριότητα  της παραλιακής ζώνης εξυπηρετούνται από την υπηρεσία  του δήμου μας. 

Στην προσπάθεια δε να διασφαλιστούν ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα του δήμου, η διοίκηση διενήργησε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με αρχικό προϋπολογισμό πολύ μικρότερο από αυτόν που για τις ίδιες υπηρεσίες είχε προϋπολογίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή καθώς διενεργήθηκε διαδικασία της οικονομικότερης προσφοράς και όχι της πιο συμφέρουσας, με στόχο  να προκύψουν ακόμη περισσότερα οφέλη για τα οικονομικά του δήμου μας.

Η απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ να κηρύξει στάση εργασίας την ώρα που θα ανοίγουν οι προσφορές των ιδιωτών είναι μεν σεβαστή αλλά  κρίνεται υπερβολική. 
Πολύ περισσότερο που οι καθ’ ύλην αρμόδιοι μεταξύ των εργαζομένων είναι πλήρως ενήμεροι και συμφωνούν για τον σχεδιασμό και τον τελικό στόχο της διοίκησης. 
Ενός στόχου ξεκάθαρου που είναι η αταλάντευτη προσπάθεια για παροχή υψηλών υπηρεσιών καθαριότητας ενός δήμου τουριστικού ,όπου θα πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή δημόσ
ιας υγιεινής.
Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος που προτιμάει οι κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια και τα ογκώδη να βρίσκονται παρατημένα στους δρόμους και τις πλατείες, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και την εικόνα του δήμου μας. 

Περαία, 27 Ιουλίου 2015


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI