Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Συνάντηση Μέρκελ- Ολάντ στο Βερολίνο για τη μεταναστευτική κρίση!

Η κατάσταση στα Σκόπια, όπου συρρέουν χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, βρίσκεται «στην κορυφή της ατζέντας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό διαβεβαίωσε από την Πράγα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι εξελίξεις εκεί είναι πολύ ανησυχητικές» είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

«Είναι στην κορυφή της ατζέντας», πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή γίνεται λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, όπου θα συζητήσουν τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Ο Φαμπιούς άφησε να εννοηθεί ότι εντός των προσεχών ημερών θα γίνει μια σύνοδος των υπουργός Εσωτερικών ή Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου, αφού διέσχισαν την ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε από τη Γενεύη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την ίδια ώρα που η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού προειδοποιούσε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά.

Η Ύπατη Αρμοστεία τόνισε ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν διαβεβαιώσει ότι θα αφήσουν ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες και ζήτησε να οργανωθεί καλύτερα η υποδοχή των ανθρώπων αυτών, δηλώνοντας έτοιμη να βοηθήσει τόσο τα Σκόπια, εάν χρειαστεί, όσο και την Ελλάδα.olympia.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI