Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων συστήνει ο Δήμος Θερμαϊκού

Στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων προχωρά ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες».

Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής θα αφορούν στη διασφάλιση και προώθηση της ισότητας των φύλων και στην εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων μέσα από δράσεις επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης. Επίσης, αφορούν στην υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην απασχόληση, στην καταπολέμηση της βίας και στην αναβάθμιση των δομών φροντίδας.

«Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του Δήμου Θερμαϊκού και να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης πολιτικών ισότητας των φύλων. Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και βασικό στοιχείο κάθε σύγχρονης δημοκρατικής χώρας. Η ένταξη της διάστασης του φύλου είναι επιβεβλημένη σε όλες τις πολιτικές, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ο Δήμος Θερμαϊκού, υπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες έχει ως στόχο την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών, που θα διασφαλίζουν την ίση μεταχείριση και θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους δημότες. 

Εκμεταλλευόμενοι και τη σχετική πρόβλεψη του ‘Καλλικράτη’, συστήνουμε τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ως ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα υλοποίησης πολιτικών ισότητας στην περιοχή μας», επισήμανε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν αιρετοί και αιρετές, υπηρεσιακά στελέχη και εμπειρογνώμονες στα θέματα ένταξης της διάστασης του φύλου στις τοπικές κοινωνίες, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, γυναικείων οργανώσεων και τοπικών φορέων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής όσων ενδιαφέρονται θα γίνονται δεκτές από την 1η έως τις 15 Δεκεμβρίου, στα πρωτόκολλα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπάλληλο, Βικτωρία Καρακώστα, τηλ: 2392330046, email: karakosta.vicki@n3..syzefxis.gov.gr.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI