Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ο αφανισμός της ΒΙΠΕ Σίνδου

του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου
Η επιχειρηματική «Λωρίδα της Γάζας» χαρακτηρίζεται από τους λιγοστούς επιχειρηματίες που έχουν απομείνει εκεί, η Βιομηχανική Περιοχή στη Σίνδο.
Όσες επιχειρήσεις έχουν παραμείνει ζωντανές φοβούνται για την βιωσιμότητα τους ενώ δεν είναι λίγες αυτές που ετοιμάζονται να μετακομίσουν σε γειτονικές χώρες με καλύτερες φορολογικές συνθήκες.
Δεν είναι υπερβολικές οι εκτιμήσεις πως η ΒΙΠΕΘ δεν θα υπάρχει σε τρία χρόνια.
Εκτός από την οικονομική κρίση, οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την απουσία της τοπικής αρχής. Η διοίκηση του δήμου Δέλτα δεν υπάρχει πουθενά για να επιλύσει τα καθημερινά τους ζητήματα.
Την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες πληρώνουν δημοτικά τέλη και μάλιστα με χρέωση οικιακή (και όχι επαγγελματική) δεν αισθάνονται πως είναι μέλη της κοινωνίας του δήμου, καθώς δεν τους εξυπηρετούν τα συνεργεία καθαριότητας, αλλά ούτε αυτά της συντήρησης των δρόμων.
Αντιμετωπίζουν προβλήματα μη αστυνόμευσης της περιοχής με αποτέλεσμα να είναι πάμπολλα τα κρούσματα ληστειών των επιχειρήσεων τους.
Για να μην αναφερθούμε στα ζητήματα με το οδικό δίκτυο, τον ηλεκτροφωτισμό και τον κίνδυνο ατυχημάτων και πλημμυρών.
Είναι τόσο μεγάλη η ανεπάρκεια της διοίκησης του δήμου Δέλτα, που στην Βιομηχανική περιοχή του Καλοχωρίου εδώ και πολύ καιρό δεν αποστέλλονται λογαριασμοί ύδρευσης στις επιχειρήσεις και το αποτέλεσμα είναι να χάνει ο δήμος από τους βασικούς του πόρους
Τα βασικά έσοδα που καθιστούν τον δήμο μας από τους πιο πλούσιους προέρχονται από την ΒΙΠΕΘ και θα ήταν στρατηγικό λάθος να μην μας αισθάνονται ως σπίτι τους οι φιλοξενούμενοι επιχειρηματίες.
Με το κλείσιμο των επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕΘ έχασαν θέσεις εργασίας οι συνδημότες μας, ειδικά αυτοί που ζουν στην Σίνδο. Παράλληλα μαγαζιά των Διαβατών έχασαν μεγάλο μέρος του τζίρου τους από τους διερχόμενους μέσα σε αυτές τις αγορές αλλά και από τα αναλώσιμα που χρειάζονται όλες αυτές οι επιχειρήσεις.
Παράδειγμα προς αποφυγή για οποιονδήποτε θέλει να λέγεται σοβαρή διοίκηση στο δήμο Δέλτα, είναι ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του δήμου στην ΒΙΠΕΘ. Στην χειρότερη των περιπτώσεων θα μπορούσε να εξυπηρετεί ως τμήμα διασύνδεσης των επιχειρήσεων με τον δήμο και τους πολίτες.
Χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις πριν να είναι αργά. Μεγαλύτερη από ποτέ είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες του δήμου, ώστε να αποφευχθούν διαφαινόμενες ανισόρροπες πολιτικές, που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή.
Το κυριότερο όμως είναι ότι πρέπει να ξεκινήσει ένα «σαφάρι» θέσεων εργασίας και η καλύτερη συνεργασία με την ΒΙΠΕΘ μπορεί να αποφέρει στην απορρόφηση των ανέργων του δήμου Δέλτα σε αυτές τις επιχειρήσεις.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI