Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Οι θέσεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαυρομάτη έτους 2015


Η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», θέλει να παρουσιάσει τη δική της εκτίμηση για την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2015, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα αυτή τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Κατ’ αρχάς, η παράταξή μας είναι αντίθετη στην επιλογή του χώρου για την πραγματοποίηση αυτής της απολογιστικής συνεδρίασης, θεωρώντας ότι έπρεπε να είχε εξευρεθεί μεγαλύτερος χώρος, για παράδειγμα το «Ξενία-Ήλιος», προκειμένου και περισσότεροι συνδημότες μας να μπορούν να την παρακολουθήσουν αλλά και να υπάρχει μεγαλύτερη επιβλητικότητα, καθώς θεωρούμε ότι η λογοδοσία πρέπει να αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα κάθε δημοτικής αρχής. Και όπως έδειξε η περσινή εμπειρία, οι λιγοστές καρέκλες στην αίθουσα είχαν γρήγορα καταληφθεί από δημότες και όσοι εξακολουθούσαν να καταφθάνουν, καθώς ήταν όρθιοι, γρήγορα αποχωρούσαν.
Ας δούμε όμως επί της ουσίας αυτό τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2015.
Ο κ. Μαυρομάτης υπόσχονταν προεκλογικά «αντιστροφή σε όλα τα πεδία δράσης του δήμου». Αντί γιαυτό, αντί για αλλαγή και πορεία προς τα εμπρός του δήμου Θερμαϊκού, βλέπουμε να έχει επιβιβαστεί σε ένα όχημα που τρέχει συνεχώς με την όπισθεν.
Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, στον αντίστοιχο περσινό απολογισμό της νεαρής ακόμη τότε δημοτικής αρχής, είχαμε προειδοποιήσει τη διοίκηση Μαυρομάτη: «Αλλάξτε ρότα, η πορεία που ακολουθείτε σας οδηγεί κατευθείαν στα βράχια και θα εξωκείλετε». Δυστυχώς, όχι μόνο δεν μας άκουσε, αλλά με τις άστοχες ενέργειες και την αλαζονική συμπεριφορά που τον διακρίνει, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική.
Κι όμως, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» από την αρχή ακόμη που ανέλαβε το Δήμο ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, έτεινε χέρι βοήθειας και πρόσφερε απλόχερα τη στήριξή της σε όσα θετικά περιλαμβάνονταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής. Με τον κ.Μαυρομάτη, αντί να αξιοποιήσει αυτή την ανιδιοτελή προσφορά μας, κουρελιάζοντας τη σημαία της συναίνεσης, που την ανέμιζε προεκλογικά, επέδειξε όλο αυτό το διάστημα  έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά, ορθώνοντας τείχη απέναντι στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, κυρίως τη «Συμπολιτεία» που την φοβάται επειδή λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.
Έτσι, φοβούμενος τον έλεγχο και τη διαφάνεια, σχεδίασε και κατηύθυνε τον αποκλεισμό της δημοτικής μας παράταξης από τα διοικητικά συμβούλια όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, κυρίως εκείνων που διαχειρίζονται χρήματα και για τις οποίες τόσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα.
Ενδεικτική αυτής της συμπεριφοράς, ήταν η μεθόδευση της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση από το Δήμο του «φιλέτου» των 123 στρεμμάτων στην παραλία του Ποταμού Επανομής, φέρνοντας το θέμα ως έκτακτο στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να θέσει κανένα απολύτως στοιχείο υπόψη των δημοτικών συμβούλων. Χρειάστηκε ο αγώνας της «Συμπολιτείας» και οι δύο προσφυγές της στα αρμόδια όργανα για να αποτραπεί η προσπάθεια αυτή.
Ένα άλλο σύμπτωμα αυταρχισμού, αλαζονείας και βοναπαρτισμού, αποτελούν οι συνεχείς επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης, κυρίως της παράταξής μας. Φτάνοντας στο σημείο να παρερμηνεύει και να διαστρεβλώνει αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ή να προσπαθεί να εμπλέξει δημοτικούς μας συμβούλους σε βρώμικες υποθέσεις. Κι όταν ως χάρτινος πύργος κατέρρεαν οι συκοφαντίες κατά της «Συμπολιτείας», να μην βρίσκει το θάρρος της επανόρθωσης.

Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος Θερμαϊκού τηρεί αυτή τη στάση έναντι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για λόγους «άμυνας». Καθώς, ήδη από την επομένη των δημοτικών εκλογών, είχε αποφασίσει, αντί για αντιστροφή στο δήμο, να κάνει ο ίδιος αντιστροφή σε σχέση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, πετώντας τες στο καλάθι των αχρήστων. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
-Δημοτικά τέλη: Όπως έγραφε προεκλογικά στην εφημερίδα που εξέδιδε, «εγγυώμαι τη μείωση του συντελεστή δημοτικών τελών, για να ελαφρυνθούν όλοι οι πολίτες που σήμερα πληρώνουν τα περισσότερα από κάθε άλλο δήμο της περιοχής». Ενώ σε κάποιες προεκλογικές του ομιλίες υπόσχονταν τη μείωσή τους «τουλάχιστον κατά 15%». Αντί γιαυτό, όχι μόνο δεν έκανε καμία απολύτως μείωση στα νοικοκυριά, αλλά αντιθέτως, φόρτωσε τα δημοτικά τέλη που θα πληρώσουν οι συνδημότες μας το 2016, με επιπλέον μισό εκατομμύριο ευρώ.
-Κεραίες: Διαλαλούσε προεκλογικά ο κ. Μαυρομάτης ότι έχει «ξεκάθαρη θέση υπέρ της απομάκρυνσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας από ευαίσθητες περιοχές». Κι αυτό τον ενάμισι χρόνο, αντί για ενέργειες απομάκρυνσης, διαπιστώσαμε να κάνει πολιτική δημοσίων σχέσεων με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και να εισπράττει πλουσιοπάροχες χορηγίες για εκδηλώσεις του Δήμου.
-Ύδρευση: Είχε δεσμευθεί για τη βελτίωση της υδροδότησης και για την αντικατάσταση των δικτύων στους Ν.Επιβλάτες, την Αγία Τριάδα, το Μεσημέρι, την Επανομή και τη Ν.Μηχανιώνα. Αντί γιαυτό, είδαμε να επιβάλει νέο, πρόσθετο χαράτσι στους λογαριασμούς νερού και να μη γίνεται απολύτως τίποτα για την αντικατάσταση των καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων που υπάρχουν στο δίκτυο αυτών των περιοχών.
-Καθαριότητα: Εγγυούνταν «την οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου και την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού». Πρώτη ενέργεια μόλις ανέλαβε ως δήμαρχος, ήταν το ξεπούλημα της καθαριότητας στους μεγαλοεργολάβους ενώ δεν έγινε το παραμικρό για προμήθεια εξοπλισμού.
-Ανάπτυξη: Δεσμεύονταν «για την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη και των οκτώ δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου». Η λέξη «ανάπτυξη» αποτελεί μέχρι σήμερα, όπως και με τις προηγούμενες διοικήσεις, λέξη άγνωστη στο Δήμο Θερμαϊκού.
-Τουρισμός: Διακήρυσσε «την προώθηση του τουρισμού που μπορεί να εξελιχθεί σε βαριά βιομηχανία για την περιοχή μας». Τη μόνο ενέργεια που είδαμε στην κατεύθυνση αυτή, είναι κάποιο «Ελληνο-Ιορδανικό συμπόσιο» που έγινε στο «Ξενία-Ήλιος» της Περαίας. Και οι Ιορδανοί τουρίστες που υποτίθεται ότι θα κατέκλυζαν τις ακτές του Θερμαϊκού, ακόμη αναμένονται…   
-«Διαβαθμιδική Συνεργασία»: Με μία ετεροβαρή σύμβαση που υπέγραψε ο κ.Μαυρομάτης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανέλαβε ο δήμος τη δαπανηρή εκτέλεση όλων των έργων  που ήταν υποχρεωμένη να κάνει η Περιφέρεια στην περιοχή, με αντάλλαγμα τη χρησιμοποίηση κάποιων αμφίβολης λειτουργικότητας πεπαλαιωμένων μηχανημάτων. 
-Αποχέτευση Επανομής: Παρότι λειτουργεί κανονικά εδώ και τρεις μήνες, έγιναν στο δίκτυο μόνο 46 συνδέσεις, οι περισσότερες δημοτικών και δημόσιων κτιρίων, λόγω της αντικανότητας της δημοτικής αρχής.
-Διάφορα: Κοντά σε όλα αυτά, πρέπει να αναφέρουμε την παρελκυστική τακτική της δημοτικής αρχής και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις, όπως  η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Θερμαϊκού, ο καθαρισμός των λιμανιών των Νέων Επιβατών, της Μηχανιώνας και της Επανομής από την προσάμμωση,  η απώλεια για το δήμο του οικοπέδου-φιλέτο στην τοποθεσία Τόγιο της Επανομής που προορίζονταν για Πολιτιστικό Κέντρο, η πλήρης αδράνεια στη βελτίωση του απαράδεκτου οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας, η άρνηση της διοίκησης να παρέμβει στον ΟΑΣΘ για τη βελτίωση της συγκοινωνίας, η έκδοση προπαγανδιστικής εφημερίδας για την προβολή του ανύπαρκτου έργου της δημοτικής αρχής κ.α.

Καταλήγοντας, καλούμε τη δημοτική αρχή να αντιληφθεί έγκαιρα ότι ο δρόμος που ακολουθεί, είναι όχι μόνο αδιέξοδος αλλά και καταστροφικός για το δήμο Θερμαϊκού και τους συνδημότες μας. Την προειδοποιούμε ότι έτσι όπως  στραβά αρμενίζει, δεν θα αργήσει να ρίξει το καράβι στα βράχια. Και τότε, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI