Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ο 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ SOUGLIANI TRAIL ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

Στις 24 Απριλίου 2016, μια μοναδική εμπειρία στο Στρατωνικό όρος μαζί με ειδικά διαμορφωμένο αγώνα για παιδιά, το 1ο SOUGLIANI KIDS


Ένα παρθένο δάσος, αποκαλύπτει τις μυστικές γωνιές του, μέσα από έναν μοναδικό αγώνα, το 2ο SOUGLIANI TRAIL, στον Σταυρό.
Ο 2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Σταυρού, SOUGLIANI TRAIL, δίνει τη δυνατότητα μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας, στις πλαγιές του «άγνωστου» Στρατωνικού όρους, που δεσπόζει πάνω από την παραλία του Σταυρού. Μια διαδρομή 24,1 χιλιομέτρων, ανάμεσα σε οξιές, βελανιδιές, καστανιές και σφένδαμους, σε περιοχές όπου έχουν διατηρήσει ανέγγιχτη τη φυσική ομορφιά τους. Η θέα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, καθώς οι αθλητές μπορούν να δουν λίμνη (Βόλβη), βουνά (Χορτιάτης, Παγγαίο, Χολομώντας, Άθως), θάλασσα (Στρυμονικός κόλπος) και νησί (Θάσος)!
Το απαράμιλλο τοπίο, συνδυάζεται με τα απαιτητικά χαρακτηριστικά του αγώνα, καθώς οι δρομείς καλούνται να καλύψουν υψομετρική διαφορά 1.500 μέτρων, κατά τη διάρκεια αυτού του μεγάλου «ημιμαραθωνίου». Ο αγώνας έχει πάρει την ονομασία Σουγλιάνι από την ομώνυμη κορυφή ύψους 859 μέτρων του Στρατωνικού όρους.
Η εκκίνηση του 2ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Σταυρού SOUGLIANI TRAIL, που οργανώνεται από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού Θεσσαλονίκης (ΦΟΣ Σταυρού), με την υποστήριξη του Οργανισμού  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης, θα δοθεί στις 10.00 το πρωί, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 (Κυριακή των Βαΐων), από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού.

Το όριο του τερματισμού είναι οι 5,30 ώρες, στο διάστημα των οποίων οι δρομείς καλούνται να τρέξουν σε ορεινά μονοπάτια (19,2 χιλιόμετρα) - το δίκτυο των οποίων διαμόρφωσε και επιμελήθηκε επί σειρά ετών ο ΦΟΣ Σταυρού- δασικούς δρόμους (3,2 χλμ) και άσφαλτο (1,7 χλμ).

 Το 2ο SOUGLIANI TRAIL προσφέρεται για μια οικογενειακή εκδρομή στον Σταυρό, καθώς την ίδια μέρα τα παιδιά θα έχουν τον δικό τους αγώνα, σε μια μοναδική καινοτομία!
Ο 1ος Παιδικός Αγώνας Τρεξίματος, SOUGLIANI KIDS, για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, θα γίνει παράλληλα με τον αγώνα των μεγάλων την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, σε μια διαδρομή 1.100 μέτρων κοντά στην παραλία του Σταυρού, με ώρα έναρξης τις 11.30 το πρωί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι στο 1ο SOUGLIANI TRAIL, έτρεξαν περισσότεροι από 125 άνδρες και γυναίκες, από δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, αριθμός που αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος φέτος. 
Οι συμμετέχοντες στο 2ο SOUGLIANI TRAIL, εκτός από τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια «ανεξερεύνητη» γωνία της ελληνικής φύσης, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων του Σταυρού, η εθελοντική προσφορά των οποίων είναι μεγάλη και σε αυτή τη διοργάνωση.

Πληροφορίες-εγγραφές: Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σταυρού:
Ιστοσελίδα: www.fosstavrou.gr, Ε-mail: f.o.s.stavrou@hotmail.gr,
Τηλ.: 6974740887 (Γεώργιος Γιαννούλης, πρόεδρος ΦΟΣ Σταυρού).

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI