Web Informer Button

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Εξαιρετική προσφορά ακινήτων.!!!

http://dtsiaouss.blogspot.gr/2014/02/blog-post_11.html Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ..

Τοπικά νέα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ


Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαικού.


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται ως εξής:

1. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (Πρόεδρος)
2. ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ (Αντιπρόεδρος)
3. ΜΠΟΥΡΝΟΥΞΟΥΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Ταμίας)
4. ΝΑΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Γεν. Γραμματέας)
5. ΣΤΕΡΓΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (Αναπλ. Γεν. Γραμματέας )
6. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Μέλος)
7. ΚΟΥΠΑΤΣΙΑΡΗ ΗΛΕΚΤΡΑ (Μέλος)
Από το Διοικητικό Συμβούλιο
===========================================


Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Θερμαικό με ομιλητή τον Γραμματέα της Κ.Ε. Δ.Βίτσα .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ (ΚΕΠ)
======================
Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νέα Μηχανιώνα.


ΔΗΜΟΣ  ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

                                                                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νέα Μηχανιώνα


Η Νέα Μηχανιώνα ήταν ο τελευταίος σταθμός του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.


Ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, Προκόπιο, Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, και Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου, έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής, 27/10, και συγκινημένος, έπειτα από 14 χρόνια, προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης.
Ο κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή, δημοτικούς συμβούλους, φορείς, συλλόγους και πλήθος πιστών, που κατέκλυσαν την περιοχή.
Κατά το χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «ταυτότητα» της Άγιας εικόνας και στην πίστη, που πρέπει όλοι να Της δείχνουμε, ιδιαιτέρως αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ελληνισμός.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνομίλησε με αρκετούς Ίμβριους συμπατριώτες του που κατοικούν στην περιοχή εδώ και χρόνια, ενώ δώρισε στον Ιερό Ναό ένα ασημένιο καντήλι. Ο προϊστάμενος, π. Γεώργιος Γιακαλής, ανταπέδωσε με το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας.
========================================================


4ο Παζάρι Παραγωγών απο την Κίνηση Πολιτών Επανομής.


Το 4o "Παζάρι Παραγωγών" θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου, στο χώρο δίπλα στο γήπεδο της Αναγέννησης Επανομής.


Αυτή τη φορά ευελπιστούμε να έχουμε περισσότερους παραγωγούς, περισσότερα προϊόντα, κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις (έκθεση φωτογραφίας, πώληση βιβλίων με χαμηλή τιμή, ίσως και χαριστικό παζάρι). 


Σας περιμένουμε να μας στηρίξετε με την παρουσία σας και ελπίζουμε να μη μας δημιουργήσουν άλλα προβλήματα οι γνωστοί - άγνωστοι κακεντρεχείς "καλοθελητές".======================================Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής, έτους 2012.ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


Συγκαλούμε σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, την 30 Οκτωβρίου 2013 ημέρα Τετάρτη και  ώρα 19:00 , στο Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ στην Περαία.


                                              ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής, έτους 2012.
           Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Ιωάννης Αλεξανδρής.
==============================================
η Δημοσκόπηση μας συνεχίζεται,δείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και ψηφίστε.


Σας παρουσιάζουμε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημοσκόπησης η οποία συνεχίζεται στο ιστολόγιο μας μέχρι και τέλη Οκτωβρίου.Σας δείχνουμε σε γραφήματα αυτά που δεν μπορείτε να δείτε εσείς διότι βλέπετε μόνο τα ποσοστά.Μπείτε ψηφίστε και εσείς στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.Από τον ίδιο υπολογιστή δεν μπορεί να ψηφίσει κανείς δεύτερη φορά και για ευνόητους λόγους (προσωπικά δεδομένα) δεν παρουσιάζουμε εδώ τις IP όσων συμμετέχουν στην ψηφοφορία.
==============================

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Ο.Σ.ΠΕΡΑΙΑΣ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΠΕΡΑΙΑΣ
   Το Δ.Σ και η επιτροπή Αιμοδοσίας του Πολιτιστικού-Οικολογικού Συλλόγου Περαίας ευχαριστεί όλους τους φίλους αιμοδότες που συνέβαλαν στην επιτυχία κι αυτής της Εθελοντικής Αιμοδοσίας
   Αυτή τη φορά προσήλθαν 57 αιμοδότες  από τους οποίους αιμοδότησαν οι 54 , αριθμός ικανοποιητικός  για την εποχή. Τις μονάδες αυτές τα νοσοκομεία μας τις είχαν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά ,άδειες πόλεις ,  πρόβλημα με τον ιό του Νείλου (δεν μπορεί να αιμοδοτήσει το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα και όλη η δυτική Θεσσαλονίκη) είχαν ως αποτέλεσμα να στερέψουν τα κέντρα αιμοδοσίας ,με ό,τι αυτό συνεπάγεται .
   Λεπτομέρειες, παραλειπόμενα και στατιστικά θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα μας το ΠΕΡΙΣΚΟΠΕΙΟ το Σεπτέμβριο.
   Η επόμενη Αιμοδοσία του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου(τέσσερεις μήνες μετά , οπότε όλοι μας μπορούμε να ξαναδώσουμε).

Με τιμή

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας

Υ.Σ.
·        Έχετε το νου σας τον Σεπτέμβριο κάτι υπάρχει υπό σκέψη για μία δράση που πιθανότατα θα συνδιοργανώσουμε ως Τμήμα Αιμοδοσίας του Συλλόγου
·        Προς νέους αιμοδότες: Αχρείαστο να είναι αλλά αν χρειαστείτε αίμα εσείς ή συγγενείς σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:                     
6985897761 κινητό του Π.Ο.Σ.Π.                                                                        6978312941 Μαριάνθη Γεωργούλα  (πρόεδρος
Π.Ο.Σ.Π.)                           
6972287897 Πασάλογλου Κώστας (έφορος αιμοδοσίας)   
    Όσο υπάρχει περίσσευμα μονάδων αίματος στην τράπεζά μας (προς το παρόν υπάρχουν περίπου 490)μπορούν να χορηγηθούν μονάδες και σε άτομα που ποτέ δεν αιμοδότησαν για την τράπεζά μας και δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού αιμοδότη. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο  με μια υπόσχεσή τους ότι θα αιμοδοτήσουν στην αμέσως επόμενη αιμοδοσία.
=====================================


ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
∆ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 
Αριθµ. Πρωτ.: Αριθµ. Απόφ.

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Ανακαλεί την υπ’ αρ. 13/396/7-1-2013 απόφαση του ως προς την παράγραφο ∆ για τον ορισµό της ∆ηµοτικής Συµβούλου κ. Ευτυχίας Ζαριφέ ως Αντιδήµαρχο ∆ιοικητικών Υπηρεσιών και Τοπικής Ανάπτυξης, κατόπιν της παραίτησής της
 Ανακαλεί την υπ΄αριθ. 48/3.327/31.1.2013 απόφασή του ως προς τον ορισµό της κ. Ζαριφέ Ευτυχίας για κάλυψη έµµισθης θέσης για την πληρωµή της αντιµισθίας που προβλέπεται από το Ν. 3852/2010, άρθρα 92 και 93

Αναθέτει στον Αντιδήµαρχο Οικονοµικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Βογιατζή
α. Την ευθύνη λειτουργίας των υπηρεσιών υποστήριξης των πολιτικών οργάνων 
του ∆ήµου. 
β. Την ευθύνη της λειτουργίας των Υπηρεσιών δηµοτικής κατάστασης πολιτών & ληξιαρχείου, αλλοδαπών & µετανάστευσης. 
γ. Tην αναπλήρωση του ∆ηµάρχου ως αναπληρωτή Ληξιάρχου στη ∆ηµοτική Ενότητα Θερµαϊκού. 
δ. Την εποπτεία του προσωπικού και την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών εγγράφων που αφορούν υπηρεσιακές µεταβολές και τη µισθολογική και βαθµολογική εξέλιξη του. 
ε. Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις εποπτευόµενες Υπηρεσίες. 
στ. Την ευθύνη για τις αδειοδοτήσεις εµπορικών και γενικών επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων . 

Αναθέτει στον Αντιδήµαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισµού κ. Ιωάννη Τσακµάκα του Νικολάου 
α. Την µέριµνα για την αγροτική και ζωική παραγωγή και τη γεωργική ανάπτυξη. 
β. Τη µέριµνα για την αλιεία. 
γ. Την µέριµνα για την προστασία του καταναλωτή. 
δ. Την εποπτεία για θέµατα απασχόλησης και τουρισµού. 
ε. Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις εποπτευόµενες Υπηρεσίες. 

Αναθέτει στον Αντιδήµαρχο Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Βογιατζή του Αρχέλαου 
α. Την Εποπτεία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών 
β. Την ευθύνη της λειτουργίας των ∆ηµοτικών Υπηρεσιών που είναι εγκατεστηµένες στη ∆ηµοτική Ενότητα Επανοµής (Ν. 3852/2010, άρθρο 59, παρ.4) 

Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από 6.6.2013 
 Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΗΣ

Συνέντευξη Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Έφης Ζαριφέ στο Ιστολόγιο μας.
Η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Διοικητικών Υπηρεσιών κ.Έφη Ζαριφέ παραχώρησε συνέντευξη στο Ιστολόγιο μας σήμερα το μεσημέρι.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι περνάμε μια κρίσιμη περίοδο σαν κοινωνία,ένα βαρύ χειμώνα αλλά πιστεύει σε ένα δροσερό καλοκαίρι(μεταφορικά).
Θα εργαστεί για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ότι θα κερδίσει το στοίχημα της αναβάθμισης ποιότητας.
Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη.


================================================

50.139 ο πληθυσμός του Δήμου Θερμαϊκού.


του Γιώργου Λαζαρίδη*
Τεράστια αναστάτωση και πλήθος δημοσιευμάτων προκάλεσε η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της απογραφής, από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η αναστάτωση αυτή προκλήθηκε από το γεγονός ότι όλοι ανέτρεξαν στους πίνακες και διάβασαν νούμερα, χωρίς να μπουν στον κόπο να διαπιστώσουν σε τι αφορούν.

Στο εισαγωγικό κείμενο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αναφέρεται: «Η Ελληνική Στατιστική Αρχή  (ΕΛΣΤΑΤ)  ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Νόμιμου Πληθυσμού, δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα,  όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011,  την οποία διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011». 

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι τα νούμερα αυτά δεν αποτελούν τον συνολικό πληθυσμό ανά Δήμο ή Δημοτική ενότητα. Σχετικά με τον Δήμο Θερμαϊκού, το τελικό νούμερο των μόνιμων κατοίκων ανέρχεται σε 50.139 άτομα, όπως μας ενημέρωσαν από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., μετά από διευκρινιστική ερώτηση που κάναμε.

Οι λόγοι που καθυστερούν τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία της απογραφής οφείλονται στην ανάγκη να αιτιολογηθούν επαρκώς και με ακρίβεια οι περιπτώσεις εκείνες όπου παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα σημαντικές ποσοστιαίες μεταβολές μεταξύ της πρόσφατης και της προηγούμενης απογραφής.

Για παράδειγμα, μια τέτοια περίπτωση παρουσιάστηκε και στον Δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στο Λειβαδίκι, όπου η ποσοστιαία μεταβολή είναι της τάξης του 3000%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην καταμέτρηση του πληθυσμού των Ρομά στην απογραφή του 2011, πληθυσμό που δεν συμπεριέλαβε η προηγούμενη απογραφή του 2001.
*ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης στον Δήμο Θερμαικού.
=====================================


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ανεξαρτητοποίηση Τοπικού Συμβούλου κ.Κωνσταντίνου Καλαμίδα.ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ                                                   Περαία, 23.7.2012
Κωνσταντίνος Καλαμίδας
Σύμβουλος Δημοτικής
Κοινότητας Περαίας                                                       Προς:
Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Περαίας


Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Δημοτική Κοινότητας Περαίας
Επικεφαλής Παράταξης «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Δήμαρχο Θερμαϊκού


ΔΗΛΩΣΗ


ΘΕΜΑ: «Ανεξαρτητοποίηση από την Δημοτική Παράταξη
          «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»   

Ως διοίκηση αναλάβαμε την εξέλιξη της Δημοτική Κοινότητας Περαίας τον Ιανουάριο του 2011.

18 μήνες μετά το έργο που έχουμε να δείξουμε στους συνδημότες μας είναι πολύ περιορισμένο. Δεν εννοώ φυσικά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλετε από την κεντρική διοίκηση του δήμου αλλά την ανύπαρκτη θέση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας.

Ως Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας προσπάθησα μέσα από τις εισηγήσεις – τοποθετήσεις μου να βελτιώσω την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μου ανεξαρτήτως εντοπιότητας. Δεν είδα ποτέ κανέναν κάτοικο της Περαίας ούτε ως «Περαιώτη», ούτε ως «Σταυροφόρο».

Προεκλογικά φώναζα και εξακολουθώ να το υπερασπίζομαι πως «Οι νέοι άνθρωποι δεν έρχονται για να γίνουν ένα με το σύστημα αλλά να το ταράξουν». Παρότι λοιπόν οι συνομήλικοι μου δίνουν αγώνα για μια θέση στην αγορά εργασίας μέσα σε αυτούς και εγώ, προσπαθώ μέσα από τις εισηγήσεις μου να βελτιώσω την καθημερινότητα του συνδημότη μου.

Στάσεις για θέσεις ΑΜΕΑ σε Αμπελοκήπων και Ρωμανού, Φωτισμός κατά το θερινό διάστημα στα ανοιχτά γήπεδα, Πιλοτική πεζοδρόμηση δρόμων, Ειδικές μηνιαίες θεματικές συνεδριάσεις, Ιστολόγιο της Δημ. Κοινότητας Περαίας, Παράνομη υπαίθρια διαφήμιση, Ράμπα ΑΜΕΑ στο κλειστό γυμναστήριο Περαίας είναι μερικές από τις εισηγήσεις μου.

Δυστυχώς ακόμα και αυτές που πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες επιτροπές δεν έχουν υλοποιηθεί.


Δηλώνω λοιπόν την ανεξαρτητοποίηση μου από την Δημοτική Παράταξη «Θερμαϊκός για Όλους» και δεσμεύομαι προς τους συνδημότες που με εμπιστεύτηκαν πως θα συνεχίσω να δίνω τον δικό μου αγώνα μαζί με όλους εσάς για να κάνω πραγματικά αυτό το τόπο «Έναν υπέροχο τόπο για να ζεις»


Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Περαίας
Κωνσταντίνος Καλαμίδας

============================================ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Κ.Δ.Α.Π (ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ)


 *(κάντε κλίκ στην φώτο για μεγέθυνση)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ                                               
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ                                   (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.)                                                                            

Επανομή,       13/7/2012   
           
Δ/νση     : Πλατεία Ι. Μεταξά, Επανομή
Τ.Κ.       : 57 500  
Πληροφ.: Μούκα Ολυμπία
Τηλ        : 2392045371 - 2392041991                                                         
Fax        : 23920 29551                                                                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Ανακοινώνεται η λειτουργία των ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π.) για παιδιά ηλικίας  από 5-12 ετών επιχορηγούμενα από το ΕΣΠΑ.
 Τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π.) του ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες της Ε.Ε.Τ.Α.Α είναι τα εξής:

1)      Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π.) ΕΠΑΝΟΜΗΣ, Αγ. Θεοδώρων 4 (4ο Νηπιαγωγείο Επανομής)Τηλ.2392044214

2)      Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (Κ.Δ.Α.Π.),Μακεδονίας 24,Τηλ.2392035787
   
·         Το πρόγραμμα είναι 12μηνης διάρκειας (ΔΩΡΕΑΝ),
·         Εναρξη λειτουργίας 1/9/2012 ,
·         Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 12:30 μ.μ. έως 20:30 μ.μ. , 
·         Γίνεται προετοιμασία των μαθητών για τα μαθήματα του σχολείου από εξειδικευμένο προσωπικό,
·         Καθώς και μαθήματα πληροφορικής, θεάτρου και άθλησης.

       Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» απευθύνεται  στις γυναίκες που είναι μητέρες  παιδιών (ή εφήβων και ατόμων με αναπηρία), αρκεί να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) να είναι άνεργες, ή β) να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ή γ) αυτοαπασχολούμενες.
      Οι αιτήσεις συμμετοχής των μητέρων  υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 13/7/2012 έως τις 23/7/2012. Η διάθεση των θέσεων θα πραγματοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε. προς τις γυναίκες ωφελούμενες μέσω «εντολής τοποθέτησης».
    Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για συμμετοχή στο πρόγραμμα  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο γραφείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού, Πλατεία Ι. Μεταξά, Επανομή (πάνω από το ΚΑΠΗ) Τηλ. 2392045371 – 2392041991, στα Κ.Δ.Α.Π. Επανομής Τηλ.2392044214 – Κ.Δ.Α.Π. Μηχανιώνας Τηλ.2392035787 και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr).
                  Ο 
 Πρόεδρος     ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
ΧΡΗΣΤΟΣ     ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
============================================

Δείτε στο βίντεο στιγμιότυπα από την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς 
στην Ανω Περαία απο τα αεροσκάφη CL-415.

Ρύθμιση των οφειλών σας στον Δήμο Θερμαικού.


Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Θερμαικού εκδόθηκε ανακοίνωση προς τους Πολίτες.                                                           
                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                      ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ          Ν.4038/2012 ΚΑΙ 4071/2012
«Με την  Κ.Υ.Α. 20124/08-6-2012 (ΦΕΚ 1828/08.06.2012 τεύχος Β΄), τέθηκε σε ισχύ, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 (Α΄14) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 5 του ν.4047/2012 (Α΄31) .
Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι βεβαιωμένες οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.), έως τις 29-2-2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Η αίτηση του ενδιαφερόμενου υποβάλλεται στο Δημαρχείο του Δήμου Θερμαϊκού άμεσα με καταληκτική ημερομηνία τις 07/10/2012.
Την ημέρα υποβολής της αίτησης πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση της ρύθμισης ή η εφ΄ άπαξ εξόφληση της βασικής οφειλής.
Οι δόσεις ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:
α) Εφ΄ άπαξ καταβολή της βασικής οφειλής, με απαλλαγή 100% των προσαυξήσεων
β) Σε 2 –12 μηνιαίες δόσεις , απαλλαγή 90% των προσαυξήσεων
γ) Σε 13 –24 μηνιαίες δόσεις , απαλλαγή 75% των προσαυξήσεων
Για περισσότερες δόσεις, προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 20124/2012.
Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ.
Η μη καταβολή τριών (3)  συνεχών  μηνιαίων  δόσεων  της  ρύθμισης  συνεπάγεται  α)την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης, β)την καταβολή του υπολοίπου της οφειλής γ)την επιδίωξη της είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δημαρχείο του
Δήμου Θερμαϊκού στην Περαία Μεγ. Αλεξάνδρου 2- ισόγειο, τμήμα Ταμείου, κα Άννα Στέφου, από 8:00 έως 13:00 και στο τηλέφωνο 23923 30 025.
                       
Ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών 
&  Διοικητικών Υπηρεσιών
                                              
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ
========================================================

Ανεξαρτητοποιήθηκε ουσιαστικά ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Αθ.Μπαλασάς.Μένει το τυπικό κομμάτι.


Ουσιαστικά ανεξαρτητοποιήθηκε απο την παράταξη "Θερμαικός νέα Πορεία"
ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Αθανάσιος Μπαλασάς.
Τυπικά θα το πράξει εντός των επόμενων ημερών, όπως  δήλωσε χθές κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ερώτηση που του κάναμε σχετική με το θέμα, δικαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που είχαμε και σας γνωστοποιήσαμε με ανάρτηση  στο blog (Δείτε Εδώ)
Εμείς ζητήσαμε απο τον κ.Μπαλασά να μας δώσει μία συνέντευξη όπου και θα εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση ανεξαρτητοποίησης του.
Εν αναμονή λοιπόν της συνέντευξης.
=======================================================

Πρόσκληση από την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" για καθαρισμό των Ακτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γραφεία: οδός Θες/νικης 14
Περαια-Δήμου Θερμαϊκού
Τηλ. Φαξ: 2392301168
Αρμόδιος επικοινωνίας:
Κωνσταντίνος Καρεμφυλης
6947076087
                              
                       


Αγαπητοί συνδημότες-συνδημότισσες

Εδώ και μήνες βλέπουμε στις ακτές του Δήμου Θερμαϊκού μια απαράδεκτη κατάσταση ως προς τα σκουπίδια και κάθε είδους ρύπανση, που εντοπίζεται κατά μήκος του θαλάσσιου μετώπου.
Είναι γνωστό ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα και το στολίδι του Δήμου Θερμαϊκού είναι οι ακτές του, τις οποίες επιπλέον επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι  θεσσαλονικείς για το μπάνιο και την ψυχαγωγία τους.  Αυτό το πλεονεκτήματα που αποτελεί μέρος του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής μας, θεωρούμε ότι αφήνεται αναξιοποίητο και παρουσιάζει μια εικόνα θλιβερής και προσβλητικής εγκατάλειψης.
Επειδή οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, δημόσιες υπηρεσίες κ.τ.λ) είτε αδυνατούν, κατά δήλωση τους, είτε αδιαφορούν προκλητικά για τον καθαρισμό των παραλιών, παίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία και αναλαμβάνουμε μια πρώτη δράση για τον καθαρισμό των ακτών.
Σας καλούμε λοιπόν να καθαρίσουμε την ακτή κατά μήκος του πεζοδρομίου Περαιας (από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ως τα σύνορα Ν. Επιβατών) την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 από τις 08.30 έως τις 10.30.
Καλούμε εσάς, τους ευαισθητοποιημένους δημότες, τους κατοίκους που χαίρεστε στη θάλασσα, τους περιπατητές του πεζοδρομίου, τους άμεσα ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, τους ανθρώπους που δεν ανέχεστε άλλο με την εικόνα που προσβάλει την αισθητική αλλά και την υγεία, να συνδράμετε με τα δικά σας διαθέσιμα μέσα και με όσα μέσα μπορέσουμε να συλλέξουμε και να σας προσφέρουμε εμείς (σάκοι απορριμμάτων, τσουγκράνες κ.τ.λ) στον καθαρισμό της παραλίας.

Αγαπητέ συμπολίτη

Ο καιρός της πολιτικής ιδιοτέλειας, του <<καπελώματος>> από τις κομματικές παρατάξεις και της υστεροβουλίας του <<πολιτικού προσωπικού>> έχει δείξει τα απαράδεκτα αποτελέσματα του στην χώρα και τον τόπο.
Αν συμμερίζεσαι την άποψη ότι η χώρα αυτή με το διαλυμένο κράτος θα σωθεί μόνο από τις, κατά περίπτωση, δράσεις των πολιτών του, αν θεωρείς ότι μπορούμε και έχει νόημα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη ζωή μας, δεν έχεις παρά να συνδράμεις με τις δικες σου δυνάμεις στην προσπάθεια μας.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης    <<κοινωνία των πολιτών>>
                                                                  Ο επικεφαλής
                                                                       
                                                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΑΡΑΣΧΟΥ.
===================================================

Μας άκουσαν και διόρθωσαν το λάθος με τις πινακίδες οι της Τεχνικής Υπηρεσίας Θερμαικού.


    το σωστό                                                                                                                 το λάθος
 Την 30 Μαΐου 2012 είχαμε κάνει ανάρτηση στο blog με τίτλο 
 "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Τοποθέτησαν πινακίδες οδικής κυκλοφορίας σε κολόνα της ΔΕΗ και δένδρο"την οποία και μπορείτε να διαβάσετε Εδώ.


Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε σήμερα ότι μας διάβασαν ,μας άκουσαν οι υπεύθυνοι ,διόρθωσαν το λάθος τους και αφαίρεσαν την πινακίδα από το δένδρο και την τοποθέτησαν στο σωστό σημείο (φώτο).

Σχόλιο Τσουνάμι:

Ποτέ μέσα από αυτό το ιστολόγιο δεν κινηθήκαμε στην τακτική της κατηγορίας των Διοικούντων, απλά, δημοσιεύοντας τα κακώς κείμενα θέλουμε να διορθώνονται τυχόν λάθη που γίνονται.Δεν κινηθήκαμε ποτέ στην γραμμή της στείρας αντιπολίτευσης παρά μόνο στην κριτική των λαθεμένων κινήσεων από την πλευρά τους και οι αναγνώστες  αυτό μας το αναγνωρίζουν μέσα από την μεγάλη επισκεψιμότητα τους.Χαιρόμαστε που άνθρωποι της Διοίκησης λαμβάνουν υπ΄όψιν τους τις δημοσιεύσεις μας και λειτουργούν με βάση την καλυτέρευση των καταστάσεων στον Δήμο μας.Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που ακόμη και σήμερα είναι ενάντια της πληροφόρησης μέσα από τα blogs θεωρώντας ότι αυτά τους χαλάνε, τα όποια, πολιτικά τους σχέδια .Αυτοί θα μας έχουν απέναντι σε ότι κακώς κείμενο πραγματοποιούν στην περιοχή, και είναι ενάντια στα συμφέροντα των Δημοτών.
=============================================================


Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Περαίας.Εκδήλωση στο ΚΑΠΠΑ το Σάββατο 30-06-2012ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ         ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΡΑΙΑΣ


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Τό ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο τοῦ Ι.Ν. τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων Πέτρου & Παύλου Περαίας, μέ ἀφορμή τήν ἑορτή & πανήγυρη τῶν πρωτοκορυφαίων ἀποστόλων Πέτρου & Παύλου, σᾶς καλεῖ νά συμμετέχετε στή μουσική ἐκδήλωση ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ἡ ὁποία θά πραγματοποιηθεῖ στό συνεδριακό κέντρο ΚΑΠΠΑ 2000 (παραλία Περαίας) τό Σάββατο 30-06-2012 & ὥρα 8:00 μ.μ..


 ΧΟΡΩΔΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

1.      ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΡΑΙΑΣ <<Η ΑΓΑΠΗ>>
2.      ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΡΑΙΑΣ
3.      ΧΟΡΩΔΙΑ <<ΗΡΟΔΟΤΟΣ>> ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

=======================================================


Αποτελέσματα 1ου Ποδηλατικού Αγώνα Δεξιοτεχνίας.     Δελτίο Τύπου
«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ»
Το Τμήμα Αθλητισμού του ΝΠΔΔ  ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού διοργάνωνε τον  1ο Ποδηλατικό Αγώνα Δεξιοτεχνίας. Το πρωινό του Σαββάτου στις 2 Ιουνίου, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Περαίας γέμισε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, με τα ποδήλατα τους.
Ο αγώνας σημείωσε μεγάλη επιτυχία από κάθε πτυχή της διοργάνωσης. Ο στόχος της εκδήλωσης επιτεύχθηκε. Περίπου εκατόν πενήντα μικροί αναβάτες συναγωνίστηκαν, περνώντας τα εμπόδια με δεξιοτεχνία, αθλήθηκαν με το ποδήλατο τους, διασκέδασαν και έζησαν μια διαφορετική εμπειρία.
Οι αναβάτες από τον δήμο Θερμαϊκού, από γειτονικούς δήμους, από την Θεσσαλονίκη, από το παιδικό τμήμα ποδηλασίας του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, συναγωνίστηκαν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης τους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Eδώ
=============================================
Την απορία τους και την έκπληξη τους εκφράζουν τα στελέχη της ΚΟΒ ΚΚΕ  Θερμαΐκού σχετικά με την απάντηση που τους δόθηκε σε αίτηση τους για παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στους Ν.Επιβάτες για την πραγματοποίηση εκδήλωσης του ΚΚΕ την 6η Ιουνίου.
Συγκεκριμένα εκφράζουν την απορία τους και ρωτάνε τον κ.Πρόεδρο του Δ.Σ Κυριάκο Στεφανίδη γιατί:
1.Παραχώρησε την αίθουσα σε άλλο κόμμα την προηγούμενη Τρίτη. (ΣΥΡΙΖΑ)
2.Τούς προσβάλλει επικαλούμενος φθορές στην αίθουσα του Δ.Σ.!!!
3.Αποφασίζει και ενεργεί μόνος του χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για 
"μη παραχώρηση της αίθουσας στα πολιτικά κόμματα και φορείς".
4.Γιατί  παραχωρεί την αίθουσα στην Μηχανιώνα ενώ γνωρίζει  ότι αποτελεί άλλη Δημοτική Ενότητα και στην αίτηση αναγράφεται καθαρά η αίθουσα του Δ.Σ στους Νέους Επιβάτες;
ΚΚΕ ΚΟΒΘερμαϊκού.

*Σημείωση  blog Tsounami: Θα θέσουμε υπ΄όψιν του Προέδρου του Δ.Σ. την παραπάνω καταγγελία και ευελπιστούμε σε απάντηση του.(κάντε κλικ στις φώτο για μεγέθυνση)
===============================================================

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΑΚΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν Ὑμῶν ὅτι τὴν Δευτέραν 4ην Ἰουνίου 2012,
ἑορτὴν τοῦ Ἁγίου Πνεύματος,
ἑορτάζει καὶ πανηγυρίζει ὁ καθ’ ἡμᾶς Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίας Τριάδος - Ἀκτῆς.
Τούτου ἕνεκεν, παρακαλοῦνται οἱ εὐσεβεῖς καὶ φιλέορτοι χριστιανοί,
ὅπως προσέλθωσιν εἰς τὰς λατρευτικὰς ἐκδηλώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

Σάββατον 2/6/2012
19:00 μ.μ.
Ὑποδοχὴ μετὰ δεήσεως τοῦ Τιμίου καὶ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ
ἐκ τῆς ἐν Παλαιοχωρίῳ Χαλκιδικῆς Ἱερᾶς Μονῆς «Παναγία, Χαρὰ τῶν Θλιβομένων».
Ἐν συνεχείᾳ ὁ Μέγας Ἑσπερινός.

Κυριακὴ τῆς Πεντηκοστῆς 3/6/2012
7:00 π.μ.
Ὁ Ὄρθρος καὶ ἡ Θεία Λειτουργία.
Ἐν συνεχείᾳ ὁ Ἑσπερινὸς τῆς Γονυκλισίας.
19:00 μ.μ
Ὁ Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς μετ’ Ἀρτοκλασίας.
Ἐν συνεχείᾳ ἡ Λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος.

Δευτέρα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος 4/6/2012
7:00 π.μ.
Ὁ Ὄρθρος καὶ ἡ Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία
προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ἡμῶν κ. κ. Προκοπίου.

19:00 μ.μ.
Ἱερὰ Παράκλησις – Ἀναχώρησις τοῦ Τιμίου Σταυροῦ.


ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΙ

Τηλεφωνικὸς ἀριθμὸς Ἱεροῦ Ναοῦ: 2392051153

Ὡράριον Ἱεροῦ Ναοῦ διὰ τὰς ἡμέρας τῆς πανηγύρεως: 7:00 π.μ. – 11:00 μ.μ.

Εἰς τὸν αὔλειον χῶρον τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ θὰ ὑπάρχη ἔκθεσις φωτογραφίας
τοῦ Συλλόγου Προσφύγων Ἀνατολικής Θράκης Ἁγίας Τριάδος
θέματος «Λατρευτικὴ ζωὴ  ἀπὸ τὸ παρελθὸν ἔως τὸ σήμερα».

Συγκοινωνία:
Ἐκ Θεσσαλονίκης πρὸς σταθμὸν μετεπιβιβάσεως ΙΚΕΑ: Λεωφορεῖον Νο 2, 3, 8.
Ἐκ σταθμοῦ μετεπιβιβάσεως ΙΚΕΑ πρὸς Ἁγίαν Τριάδα: Λεωφορεῖον Νο 72, 76.
 =====================================================================

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Τοποθέτησαν πινακίδες οδικής κυκλοφορίας σε κολόνα της ΔΕΗ και δένδρο.


Σήμερα το πρωί τοποθετήθηκαν από εργαζόμενους του Δήμου Θερμαΐκού δύο πινακίδες σήμανσης (μονόδρομος) στην οδό Μηδείας που δείχνουν ότι απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων προς την άνοδο από την πλευρά της Ανθέων.Σωστό το μέτρο διότι πραγματικά ο δρόμος ήταν στενός και με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά της οδού δεν χωρούσαν δύο αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα μεταξύ των οδηγών αντιθέτως κινουμένων αυτοκινήτων.Και εμείς από το blog συνέχεια κάναμε αναρτήσεις για το πρόβλημα στην οδό Μηδείας.Όλα καλά λοιπόν και θα μου πείτε που είναι το παράδοξο της υπόθεσης;;μα φυσικά στην τοποθέτηση των πινακίδων.Το πρωί λοιπόν απεγνωσμένα οι εργαζόμενοι έψαχναν μέρος για να τοποθετήσουν τις πινακίδες απαγόρευσης και αφού είδαν ότι δεν μπορούσαν να τις τοποθετήσουν στις σιδερένιες κολώνες όπου υπάρχει και η ονομασία των οδών τελικά αποφάσισαν, την μεν μία (αριστερή) πινακίδα να την καρφώσουν στο δέντρο!!!!!!!!!!! το οποίο και βρίσκεται πολύ πίσω της διασταύρωσης, την δε άλλη (δεξιά) πινακίδα να την καρφώσουν σε ξύλινη κολόνα της ΔΕΗ!!!!!!!!!!!.η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ στο αποκορύφωμα της!!!!!!!!!!!!!!! Βέβαια σωστά τοποθέτησαν πάνω στην σιδερένια κολόνα επί της Ανθέων το σήμα απαγορεύεται η στροφή αριστερά .
Αυτά δυστυχώς μόνο στον δήμο Θερμαΐκού γίνονται και θα παρακαλούσαμε σαν blog οι αρμόδιοι να δούνε το θέμα και να προβούν σε τοποθέτηση των πινακίδων στον κατάλληλο χώρο και όχι σε κολώνες της ΔΕΗ και στα δένδρα.
======================================================


ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ’’ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ’’


Η Χορωδία Αγγελοχωρίου, η ομάδα ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ταΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ του ΣΕΟ  (ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ )
σας προσκαλούν τηνΤετάρτη 23 Μαΐου στοΛιμάνι του Αγγελοχωρίου, σε ένα δημιουργικό απόγευμα δίπλα στη θάλασσα. 

Με ζωγραφική, κατασκευές, τραγούδι, bazaar κατασκευών των παιδιών με ειδικές ανάγκες. 

Συνεργαζόμενοι φορείς: "ΠΟΡΕΙΑ" Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Πολιτισμού και Εναλλακτικών Θεραπειών. 

Η Εκδήλωση θα κλείσει με μουσική και τραγούδια από μουσικούς που ζουν στο Αγγελοχώρι…

=======================================================

Κατάλληλο το νερό του Δήμου Θερμαικού σύμφωνα με ανάρτηση της ΔΕΥΑΘ.

Περιμέναμε μια ενημέρωση με email απο την ΔΕΥΑΘ περί καταλληλότητας του πόσιμου νερού στον Δήμο Θερμαικού μετά απο δημοσιεύματα στον τύπο.Δυστυχώς δεν μας εστάλη αλλά προτίμησαν την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου απ΄όπου και αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση:

Δήμος - Ενημέρωση
Κατάλληλο το νερό του Δήμου Θερμαϊκού (16/5/2012)


Μετά το θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την ακαταλληλότητα νερού του δικτύου ύδρευσης οικισμών της περιφέρειας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων περιελήφθησαν και δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας, διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το πόσιμο νερό στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Θερμαϊκού.
          Η ΔΕΥΑΘ, σε συνεργασία με πιστοποιημένο εργαστήριο, πραγματοποιεί κάθε μήνα χημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις νερού σε όλες τις γεωτρήσεις, με πολύ καλά αποτελέσματα, όπως άλλωστε διαβεβαιώνει με σχετική ανακοίνωσή της για το θέμα και η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Όποιες γεωτρήσεις παρουσίασαν κατά το παρελθόν προβλήματα, έκλεισαν άμεσα και τέθηκαν εκτός δικτύου ύδρευσης.
================================

Γιορτή της Μητέρας στο ΚΑΠΗ της Αγίας Τριάδας στον Θερμαικό.

Σήμερα Κυριακή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στα Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδας η εκδήλωση για τη Γιορτής της Μητέρας.
Από τη υπογράφουσα έγινε μια μικρή ομιλία σχετικά με τις πρώτες μορφές εορτασμού της μητέρας που ξεκινούν από την Αρχαία Ελλάδα, την καθιέρωση της γιορτής με τη σημερινή της μορφή και τις ιδιαιτερότητες αυτού του εορτασμού σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Τα μέλη της θεατρικής Ομάδας του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., οι κυρίες Βασιλική Παπασπύρου και Τασούλα Ιωαννίδου, ανέγνωσαν ένα μοναδικό παραμύθι αφιερωμένο στην μάνα. Συγκίνησαν τις παρευρισκομένες κυρίες και εισέπραξαν ένα θερμό χειροκρότημα.
Το ποίημα του Άγγελου Βλάχου «Η καρδιά της μάνας» διάβασε η κυρία Αγλαΐα Παπαδημητρίου έπειτα από προτροπή μας. Η συναισθηματική φόρτιση του πολύ γνωστού αυτού ποιήματος δεν άφησε κάποιες άλλες κυρίες να το διαβάσουν παρά τη μεγάλη τους θέληση όπως μας εξομολογήθηκαν.
Σε όλες τις κυρίες προσφέρθηκαν λουλούδια και αναμνηστικές κάρτες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η προσφορά των λουλουδιών έγινε με την οικονομική συμμετοχή των μελών της άμισθης επιτροπής του Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδας (Κωσταντής Ζαπτιές, Γιώργος Ρουσάκης, Τασούλα Καστανιώτου, Ράνια Χαλβατζέλη και Τζένη Ζαπτιέ).
Ως επιτροπή του Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδας προσπαθούμε οι άσχημες οικονομικές συγκυρίες να μην στερούν από τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. τις λίγες ευκαιρίες για κοινωνικές συνευρέσεις και ευχάριστες στιγμές.
Και του χρόνου λοιπόν με υγεία!

Τζένη Ζαπτιέ
===================================
Κάτοικοι της Α.Τριάδας Θερμαικού καταγγέλλουν τον Δήμο για ελλιπή φωτισμό.


Όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι της Αγίας Τριάδας από το ΠΙΚΠΑ μέχρι το ΑΚΤΙΟ τα φώτα που είχαν τοποθετηθεί προεκλογικά δεν ανάβουν εδώ και 3 μήνες και σαν δικαιολογία οι αρμόδιοι του Δήμου προβάλλουν ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι <<έκλεβε>>;;; ο Δήμος ρεύμα απευθείας από την ΔΕΗ χωρίς να τοποθετήσει ρολόι και η ΔΕΗ τους το έκοψε. Και οι υπεύθυνοι του Δήμου εδώ και 3 μήνες κωφεύουν και δεν κάνει ο μηχανολόγος ένα σχέδιο να το καταθέσει στην ΔΕΗ για να πάρουν ρολόι.Η αγωνία των κατοίκων και των καταστηματαρχών είναι έκδηλη διότι σε λίγες μέρες αρχίζει το καλοκαίρι και η περιοχή είναι πνιγμένη στο σκοτάδι.Συνεχίζοντας δε την καταγγελία αναφέρουν..<<φυσικά να μην ξεχάσουμε και την αμμουδιά που δεν την καθάρισαν ποτέ και τα ογκώδη που μας κάνουν παρέα δίπλα στους κάδους>>.Αυτό καταγγέλλουν οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της Αγίας Τριάδας και ζητούν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να επιληφθεί σοβαρά του θέματος εν΄όψει της καλοκαιρινής σεζόν.
==================================

Παρουσίαση προγράμματος λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Μηχανιώνας

Με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας ατυχήματος με θύματα, κυρίως, τα μικρά παιδιά, που βρίσκονται στην πλέον επικίνδυνη, υψηλού κινδύνου, κατηγορία, παρουσιάζεται την ερχόμενη Τρίτη, 15 Μαΐου, και ώρα 09.30΄ το πρόγραμμα λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Μηχανιώνας. Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Θέρμης καθώς και η εκπαιδεύτρια σχολής οδηγών κ. Χ”ασεμίδου Ζαχαρούλα θα μιλήσουν για θέματα οδικής συμπεριφοράς,..


===============================================


ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΑΙΑΣ

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περαίας, 
από την προσεχή Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012.

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών 
(δίπλα στο Emporio, είσοδος Περαίας, κατεβαίνετε τα σκαλιά και βρίσκεστε στο παρκάκι με τον πλάτανο, στα δεξιά σας βρίσκεται η βιβλιοθήκη). 

Στη βιβλιοθήκη μπορείτε να βρείτε ελληνική και ξένη λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους.

Για την εγγραφή ως μέλος στη βιβλιοθήκη, απαιτείται απλά η προσκόμιση της αστυνομικής σας ταυτότητας.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13.00 - 20.00 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08.00 - 14.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
κατά τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης στο τηλ.: 23920 - 28803, κ. Χάιδω Παπακωνσταντίνου
=====================================

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΠΑΝΟΜΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ  Το  Βοήθεια στο Σπίτι Επανομής Δήμου Θερμαϊκού θέλει να ευχαριστήσει  θερμά τους παρακάτω φορείς και επιχειρήσεις για την συμμετοχή τους στην Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγάπης από 26  έως 30 Μαρτίου 2012 που διοργάνωσε με σκοπό να παρέχει δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης  σε άπορους συμπολίτες μας την περίοδο του Πάσχα.

============================
Τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Θερμαικού.


Τελικά νικητής των εκλογών αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θερμαικού μετά από ολονύκτιο ντέρμπι με την Ν.Δημοκρατία.Είναι η 1η φορά που ο Συριζα καταλαμβάνει την πρωτιά στον Θερμαικό εκτοπίζοντας στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ.Εκπληκτικά τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων (3) και της Χρυσής Αυγής(5). Ο άλλοτε κραταιός δικομματισμός και στον Θερμαικό καταποντίστηκε.


Βουλευτικές Εκλογές 2012

Εκλ. Περιφέρεια Β' Θεσσαλονίκης 
Δήμος Θερμαϊκού 


Γραμμένοι  Ψήφισαν   Εγκυρα   Ακυρα   Λευκά
30.930       23.471     22.830     493       148      1.ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο   17,26 %       3.941
2.Νέα Δημοκρατία                            16,45 %       3.756
3.Ανεξάρτητοι Ελληνες                      12,39 %       2.828
4.ΠΑ.ΣΟ.Κ                                      10,15 %       2.317
5.Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή        7,77 %       1.774
6.Κ.Κ.Ε.                                              7,69 %       1.756
7.Δημοκρατική Αριστερά                     6,43%        1.467
8.ΛΑΟΣ                                              5,30%        1.211
9.ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ                                    2,85%          650
10.Δημιουργία                                    2.12%         483
11.Συνδεσμος Ε.Ε.                              1.92%         438
12.Δράση                                            1,47%          335
13.Κοινωνική Συμφωνία                       1,27%         289
14.ΔΗ.ΣΥ.                                             1,26%         288
15.Κινημα δεν πληρώνω                       1,10%         250
16.Ενωση Κεντρωων                            1,00%         228

==================================Καθάρισαν το ρέμα της Αγίας Τριάδας τα μέλη του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης.


Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η καθαριότητα του ρέματος της Αγίας Τριάδας.Τα μέλη του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας παρέδωσαν στούς κατοίκους ένα ρέμα πεντακάθαρο και μπράβο τους.Δείτε φώτο που πήραμε από την σελίδα του Προέδρου κ.Άγγελου Σιδηρόπουλου.(κάντε κλίκ στίς φώτο για μεγέθυνση)

=================================
Κυπελλούχος Πρωταθλήτρια η γυναικεία ομάδα βόλει του ΑΟΔΘερμαικού νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ.


Κυπελλούχος Πρωταθλήτρια Γυναικείου Βόλει στην Β΄ κατηγορία για το 2012 ανακηρύχθηκε η Γυναικεία Ομάδα του ΑΟΔ Θερμαικού νικώντας στον μεγάλο τελικό την ομάδα του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ.Μέσα  στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό Γυμναστήριο της Περαίας οι παίκτριες του Ν.Παράσχου αποθεώθηκαν για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στην επόμενη κατηγορία αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι σε μία ισοδύναμη και ιδιαίτερα δυνατή ομάδα, του ΠΑΟΚ.Μετά τις εκδηλώσεις στο κλειστό η ομάδα διασκέδασε την κατάκτηση του τίτλου σε γνωστό παραλιακό κέντρο της Περαίας  "Αίγλη" με ζωντανή μουσική. (κάντε κλίκ στις φώτο για μεγένθυνση)

====================================================

Πρόσκληση για τον καθαρισμό της παραλίας Αγγελοχωρίου Δήμου Θερμαϊκού


             Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας συμμετέχοντας στην Πανελλήνια καμπάνια «Let’s do It Greece», οργανώνει τον καθαρισμό της παραλίας της Τοπικής Κοινότητας Αγγελοχωρίου του Δήμου Θερμαϊκού, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Αγγελοχωρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου.
=======================================

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΑΙΟΣ 2012

ΤΡΙΤΗ 1 : MAPΓAPITIΔOY EYΦPOΣYNH
    Φιλίππου 19 με Oμήρου γωνία
Tηλ. 23920 24220      
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 : ΚΟΥΛΟΥΡΗ - ΚΟΥΚΑΚΗ (Α)    
ΠΕΜΠΤΗ 3 : MAPΓAPITIΔOY EYΦPOΣYNH
    Φιλίππου 19 με Oμήρου γωνία
Tηλ. 23920 24220      
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 : MAPOΠOYΛOΣ ΔIAMANTHΣ
    Pήγα Φεραίου 9A - Θερμαϊκού
(πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)
Tηλ. 23920 21133          
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 : ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (Α)  
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 : ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ   (Β)      
ΔΕΥΤΕΡΑ 7 : ΦΩTIAΔHΣ - Tηλ. 23920 28851      
ΤΡΙΤΗ 8 : KOYKAKH  ANAΣTAΣIA
    Kιλελέρ - Λαχανά N. Eπιβάτες
τηλ. 23920 20046            
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 : ΚΑΖΟΥΛΙΔΗΣ - ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ (Α)      
ΠΕΜΠΤΗ 10 : XPIΣTOΔOYΛOY
    Θεσσαλονίκης - Kύπρου 1 Περαία
τηλ. 24.846              
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 : KOYΛOYPH
    Pωμανού 20 Περαία - τηλ. 23.535      
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 : ΣΑΡΔΕΛΗΣ - ΙΣΚΑΣ (Α)    
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 : ΣΑΡΔΕΛΗΣ - ΙΣΚΑΣ (Β)      
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 : KAZOYΛIΔHΣ
    Θερμαϊκού 51 Περαία - τηλ. 22.040              
ΤΡΙΤΗ 15 : ΠPΩTOΨAΛTHΣ
    Aμπελοκήπων 61 Περαία - τηλ. 22.911            
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 : ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (Α)          
ΠΕΜΠΤΗ 17 : ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ
    Θεσσαλονίκης 14 Περαία - τηλ. 29.382          
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 : ΣAPΔEΛHΣ        
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 : ΦΩΤΙΑΔΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (Α)          
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 : ΦΩΤΙΑΔΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (Β)
==================================


Ευχές από τον Δήμαρχο Θερμαϊκού Ιωάννη Αλεξανδρή


Ο Χριστός ας μας δώσει τη δύναμη 
για τη δική μας ανάσταση,
από το σκοτάδι στο φως.

Καλή Ανάσταση


Δήμαρχος Θερμαϊκού
Αλεξανδρής Ιωάννης


=========================================

Ευχές από τον Νίκο Παράσχου.


Η Ανάσταση του Υψίστου ας μας εφοδιάσει με Αισιοδοξία και Αυτοπεποίθηση για να ξεπεράσουμε τίς δυσκολίες που διανύουμε
 Ενωμένοι και με Συναίνεση προς τους Συνδημότες μας .

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
          ΚΑΙ 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ


=====================================Πρίν από λίγο 57χρονος από την Καλαμαριά έπεσε  στην θάλασσα με το ΙΧΕ απο την σκάλα των Νέων Επιβατών.Ανασύρθηκε πνιγμένος και οι περίοικοι κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.Διενεργούνται έρευνες και θα σας ενημερώσουμε με νέα μας ανάρτηση.
(φώτο αρχείου)
======================================================
Δείτε περισσότερα τοπικά νέα
Διαβάστε εδώ
=====================================================

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2013