Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Αποζημιώνονται οι πλημμυροπαθείς του δήμου Θερμαϊκού

του Σ.Κουζινόπουλου

Επιτέλους: Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων στις 250 περίπου οικογένειες του δήμου Θερμαϊκού που είχαν υποστεί σοβαρή ζημία στα έπιπλα και τις οικοσκευές τους, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν το δήμο Θερμαϊκού στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016, πριν δέκα και πλέον μήνες.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εγκρίθηκε από το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και κάλυψης δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών, η επιχορήγηση ύψους 643.466 Ευρώ για την ενίσχυση του Δήμου Θερμαϊκού. προκειμένου να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της περιοχής και να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις οικοσκευές τους που καταστράφηκαν εξ αιτίας των πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι για την εκτίμηση αυτών των ζημιών, είχαν συγκροτηθεί επιτροπές από το δήμο Θερμαϊκού, λίγες ημέρες μετά τη φυσική καταστροφή, που είχαν επισκεφθεί ένα προς ένα τα σπίτια, διαμερίσματα και καταστήματα τα οποία είχαν πάθει σοβαρή ζημιά στον εξοπλισμό τους και κατέγραψαν το μέγεθος της καταστροφής για την κάθε μία περίπτωση.


Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι για το θέμα αυτό, της αποζημίωσης των οικοσκευών, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, είχε επισκεφθεί δύο φορές το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, την τελευταία φορά πριν μία εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη, ζητώντας από την επικεφαλής του Γραφείου κ. Κατερίνα Νοτοπούλου το ξεμπλοκάρισμα των γραφειοκρατικών διατυπώσεων και την επίσπευση έγκρισης του σχετικού κονδυλίου, ώστε να προχωρήσει επιτέλους η αποζημίωση των οικογενειών του δήμου Θερμαϊκού που επλήγησαν από τις πλημμύρες

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI