Web Informer Button

Οι Απόψεις

Στείλτε μας τις απόψεις σας να τίς δημοσιεύσουμε.

Το Θέμα της Ημέρας .

Η ποιο σοβαρή είδηση της ημέρας.Διαβάστε εδώ .

Οικονομία .

Διαβάστε εδώ.Κατατίθενται τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Πολιτική .

Εκλογές 2015: Νικητής των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε εδώ.

Εγκληματικότητα .

Μαχαιρωμένος βρέθηκε υπαξιωματικός του στρατού στην Κάρπαθο.Διαβάστε εδώ.

Κοινωνικά .

Πώς κατανέμονται οι 40000 θέσεις στους Δήμους.Διαβάστε εδώ.

Τοπικά νέα .

Ολα τα νέα της περιοχής μας. Διαβάστε εδώ.

Περιβάλλον .

Σύνοψη της νομοθεσίας της Ευρωπαικής Ένωσης.Διαβάστε εδώ.

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο μέχρι 10 Απριλίου 2017.

Ο Δήμος Θερμαϊκού ενημερώνει τους κατοίκους της χωρικής αρμοδιότητάς του, αλλά και όσους διατηρούν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα στην περιοχή μας (σε Επανομή, Ν. Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι και Κερασιά) ότι η υποβολή δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο παρατείνεται μέχρι 10 Απριλίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή δηλώσεων είναι υποχρεωτική και η μη υποβολή τους συνεπάγεται, βάσει του νόμου, κυρώσεις. Ακίνητα που δε θα δηλωθούν θα καταγραφούν αρχικά ως αγνώστου ιδιοκτήτη και στη συνέχεια θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Εάν δεν υποβληθεί δήλωση, απαγορεύεται οποιαδήποτε πράξη για το ακίνητο (όπως πώληση, γονική παροχή, αποδοχή κληρονομίας, έκδοση οικοδομικής άδειας, σύναψη δανείου).

Χρήσιμες οδηγίες:

Αναζητείστε στο αρχείο σας αντίγραφο των συμβολαίων (ή άλλων εγγράφων), που τεκμηριώνουν τα δικαιώματα που έχετε στα ακίνητα. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε τα σχετικά αντίγραφα μπορείτε να τα αναζητήσετε στον συμβολαιογράφο, στον οποίο συντάχθηκε η σχετική πράξη, ή στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο. Σε περίπτωση που το δικαίωμά σας το έχετε αποκτήσει με χρησικτησία, αν δεν υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση, θα χρειαστεί να υποβάλετε διάφορα έγγραφα που στηρίζουν αυτό το δικαίωμά σας (π.χ. λογαριασμό Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. κ.λ.π., μισθωτήρια συμβόλαια, αποδεικτικά επιδότησης, πράξη αναγνώρισης ορίων, ιδιωτικά συμφωνητικά, παλιά τοπογραφικά κ.λ.π., δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου, Ε9, δήλωση ζημίας ΟΓΑ, φυτικού κεφαλαίου κ.λ.π.). Όταν δεν έχει συνταχθεί αποδοχή κληρονομίας αρκούν πιστοποιητικά, όπως ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών (χωρίς διαθήκη), πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης, πιστοποιητικό μη αποποίησης κληρονομίας.


Eσπερίδα για τα τροχαία ατυχήματα στο Δήμο Θερμαϊκού.

Με αφορμή τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που μαστίζουν τη χώρα μας, πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη, 1 Μαρτίου και ώρα 19.00΄ στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη (Ν. Μηχανιώνα) μια πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα με θέμα ‘’Το τροχαίο ατύχημα και οι συνέπειές του’’.

Ομιλητές θα είναι: 
α) Ο κ. Αθανάσιος Παπαζαϊτης, εξειδικευμένος δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, β) ο κ. Ααρών Βενούζιο, ειδικός χειρουργός τραυματιολόγος και 
γ) ο κ. Γεώργιος Σουρβίνος, Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Για την εσπερίδα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε: Είναι γνωστό ότι η χώρα μας κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην καταγραφή τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Στην εσπερίδα που πραγματοποιείται στο Δήμο μας θα αναπτυχθεί από τους αξιόλογους επιστήμονες ομιλητές η μάστιγα αυτή και οι συνέπειές της και αναγνωρίζοντας την χρησιμότητα της εκδήλωσης, οφείλουμε όλοι να την παρακολουθήσουμε’’.

Όταν αγαπάς, αλλάζεις.

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει, λένε. Αγάπα τον άλλον με τα ελαττώματά του επίσης λένε. Κι όμως! Όταν κάποιος αγαπά, αλλάζει. Κι αυτή η αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης του.


Ναι. Προφανώς και δε μπορούμε να πλάσουμε τον Mr. Perfect. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν ουτοπικό, βαρετό και μονότονο.

Οι αντιλήψεις για τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο μοιάζουν συντηρητικές και απαρχαιωμένες στις μέρες μας. Όλες λίγο πολύ ονειρευόμαστε τον αλήτη με το σπινθηροβόλο βλέμμα, τα κοφτά λόγια, που δε σηκώνει πολλά-πολλά. Το «παράξενο παιδί που μεγάλωσε μέσα στην αλητεία», μα που θ’ αλλάξει για χάρη μας. Τον άντρα που ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση και γούρλωσε τα μάτια όταν άκουσε: «Αν δε γουστάρεις μην πάρεις τηλέφωνο. Δεν έγινε και τίποτα».

Κι εκεί ακριβώς είναι που σκάλωσε. Γιατί είχε μάθει να τις θεωρεί όλες δεδομένες. Τον βλέπουμε να χορεύει έξω από το ρυθμό που είχε συνηθίσει να του παίζουν και μας αρέσει. Ας το παραδεχτούμε. Όλες αυτόν ψάχνουμε. Τον τύπο που δεν ήθελε δεσμεύσεις και τώρα μας κρατά το χέρι στο σινεμά, που δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν και τώρα θέλει να συζητάμε το καθετί, που δεν είχε μείνει πιστός ούτε στη μάρκα απ’ τα τσιγάρα του και τώρα νευριάζει αν ξεκινήσουμε καινούργια σειρά χωρίς αυτόν.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Δαρβίνου, είμαστε όντα που εξελισσόμαστε κι επιβιώνουμε μέσω της προσαρμογής. Έτσι, λοιπόν, κι η σχέση για να θραφεί, να ωριμάσει και να διατηρηθεί, χρειάζεται προσαρμογή κι εξέλιξη.

Δύο διαφορετικές προσωπικότητες πρέπει να προσαρμοστούν στις τρέχουσες συνθήκες, να βρουν τρόπους να υπερνικήσουν τα εκάστοτε εμπόδια και να ανακαλύψουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας, γιατί μόνο έτσι θα επιβιώσουν στην αρένα των σχέσεων.

Η αγάπη δεν μπορεί να είναι εγωιστική και ιδιοτελής, δεν μπορεί να είναι στατική και άκαμπτη. Εκτός κι αν μας τελείωσε και δε μας νοιάζει να αγωνιστούμε γι’ αυτήν.

Ό,τι είναι ζωντανό κινείται. Ένα βήμα μπρος, κι ακόμη ένα. Μια αναποδιά και μετά πάλι πίσω. Κι ύστερα πάλι μπροστά.

Γιατί πώς θα εκτιμήσουμε την Ιθάκη αν δε γίνουμε πιο σοφοί στο ταξίδι; Πως θα κατακτήσουμε την ευτυχία αν δεν παλέψουμε γι’ αυτήν; Πώς θα μας δοθεί κάτι τόσο απλόχερα, αν το «εγώ» μας είναι τόσο μεγάλο που δεν μας επιτρέπει να δούμε πως δεν είμαστε τόσο καλοί όσο νομίζουμε; 

Είναι λάθος να προβάλλουμε ως επιχείρημα τη μοναδικότητα της προσωπικότητά μας και να δηλώνουμε ορθά, κοφτά, μάγκικα κι απόλυτα: «Έτσι με γνώρισες».

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω να μεταμορφωθούμε σ’ έναν εξιδανικευμένο σύντροφο μόνο και μόνο για να γίνουμε αρεστοί και να γευτούμε την αποδοχή στη σχέση μας. Όχι, αυτό ονομάζεται τυφλή υποταγή σε απαιτήσεις και συμβιβασμός.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια, ούτε να φτιαχτούν κατά παραγγελία. Όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, όπου ο συμβιβασμός γίνεται υποχώρηση.
Όταν αγαπάς κάποιον βαθιά και ουσιαστικά αφουγκράζεσαι τις ανάγκες, τα «θέλω», τις απαιτήσεις του από σένα και προσπαθείς να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.

Μην ταράζεσαι. Είσαι ακόμη εσύ, απλά λιγάκι πιο ώριμος και συνειδητοποιημένος, ακόμη νευρικός, απλά μετράς από μέσα σου μέχρι το πέντε πριν μιλήσεις, ακόμη μάγκας και δυναμικός, απλά έμαθες να συζητάς, ακόμη με θυμώνεις, αλλά καταλαβαίνεις το λάθος σου κι έρχεσαι σαν μετανιωμένο κουταβάκι με σκυφτό το βλέμμα και μου ζητάς συγγνώμη.

Κι εγώ έχω μάθει να μη σου μιλάω όταν νευριάζεις, έχω γίνει πιο υπομονετική, λιγότερο εγωίστρια κι απόλυτη. Και ξέρεις κάτι; Σ’ αγαπάω ακόμη περισσότερο που έτσι αγαπάω πιο πολύ αυτό που είμαι.


Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν αλλάζουμε; Αλλάζουμε γιατί αγαπάμε και αγαπάμε γιατί αλλάζουμε!  της Νιόβης Ηλιάδη.πηγή

H απάντηση της «Συμπολιτείας» στον κ.Μαυρομάτη για τα Α.Τ.

Χρειάστηκε το διάβημα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» προς τη διοίκηση του Δήμου, για το θέμα της κατάργησης των αστυνομικών τμημάτων Επανομής και Μηχανιώνας, για να δεήσει ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης να εκδώσει δελτίο τύπου σχετικά με την απαράδεκτη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής σε ένα. Και για να δικαιολογήσει την αδράνεια της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, το μόνο που βρήκε να πει, ήταν ότι είχε πάρει μέρος σε συνάντηση των δημάρχων με τον Γεν. Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη πριν ένα χρόνο, καθώς και ότι είχε επισκεφθεί και πάλι πριν… ένα χρόνο το αρμόδιο υπουργείο.

Σα να μην έφτανε αυτή η αδράνεια της δημοτικής αρχής, και η απουσία οποιασδήποτε δυναμικής αντίδρασης στη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων του δήμου Θερμαϊκού σε ένα, ο κ.Μαυρομάτης αντί να αντικρούσει με επιχειρήματα τις επισημάνσεις της «Συμπολιτείας», κάνει αναφορά σε … «κάποιους που σήμερα επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την εξέλιξη αυτή», μιλάει για «λαϊκισμό» και δηλώνει ότι αυτοί οι κάποιοι «με την προσπάθειά τους αυτή παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες».

Θέλουμε να πούμε στο δήμαρχο Θερμαϊκού ότι η δημοτική μας παράταξη, έχοντας ως αρχή της ότι για την επίλυση των προβλημάτων χρειάζεται πάντα αγώνας διεκδίκησης και όχι μόνο χτυπήματα στην πλάτη, αυτές ακριβώς τις πόρτες επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων των συνδημοτών μας προσπαθεί να ανοίξει με τις ενέργειές της. Ασχέτως αν κάποιοι άλλοι, με τη στάση που τηρούν σε όλα σχεδόν τα θέματα, δείχνουν σα να ενεργούν μόνο για το θεαθήναι και πάντα εκ των υστέρων και καθυστερημένα.

Η ανακοίνωση του κ.Μαυρομάτη

Τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παραθέτουμε στη συνέχεια το δελτίο τύπου του δημάρχου Θερμαϊκού για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:
 «Με αφορμή τη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων στη χώρα, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του Π.Δ. για το νέο χάρτη της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος μας θα έχει ένα μόνο Α.Τ., η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει ότι είναι πέρα για πέρα αντίθετη στην απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, όπως ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης είχε επισημάνει , πριν περίπου ένα χρόνο, κατά την επίσημη συνάντηση των Δημάρχων, που είχε πραγματοποιηθεί στο Αστυν. Μέγαρο Θεσ/νίκης,  με τον Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη.
   Μάλιστα  στις 10-12-15 ο Δήμος μας είχε αποστείλει και έγγραφο στο Υπουργείο μετά και  την ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Το 2016 ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη συγχώνευση, όταν μάλιστα και τα τρία κτίρια που στεγάζονται σήμερα τα Αστυν. Τμήματα είναι δημοτικά και δεν επιβαρύνουν διόλου τον προϋπολογισμό του Υπουργείου.
   Δυστυχώς φάνηκε ότι ο διάλογος των αιρετών με την ηγεσία του Υπουργείου  ήταν προσχηματική, αφού δε λήφθηκαν υπόψη καθόλου οι ενστάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα που επιβεβαιώνεται σήμερα ότι οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες.

   Μάλιστα, κάποιοι σήμερα επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την εξέλιξη αυτή, αλλά είναι ορατό ότι με την προσπάθειά τους αυτή παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες. Ξέρουν και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται για τη συρρίκνωση των Αστυν. Τμημάτων και προσπαθούν λαϊκίζοντας  να μεταφέρουν τις πασιφανείς ευθύνες  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σε μετωπική σύγκρουση η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για συρρίκνωση των Αστυν. Τμημάτων σε κάθε Δήμο.

Με αφορμή τη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων στη χώρα, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του Π.Δ. για το νέο χάρτη της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος μας θα έχει ένα μόνο Α.Τ., η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει ότι είναι πέρα για πέρα αντίθετη στην απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, όπως ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης είχε επισημάνει , πριν περίπου ένα χρόνο, κατά την επίσημη συνάντηση των Δημάρχων, που είχε πραγματοποιηθεί στο Αστυν. Μέγαρο Θεσ/νίκης,  με τον Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη.
   
Μάλιστα  στις 10-12-15 ο Δήμος μας είχε αποστείλει και έγγραφο στο Υπουργείο μετά και  την ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου.
   
Το 2016 ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη συγχώνευση, όταν μάλιστα και τα τρία κτίρια που στεγάζονται σήμερα τα Αστυν. Τμήματα είναι δημοτικά και δεν επιβαρύνουν διόλου τον προϋπολογισμό του Υπουργείου.
   
Δυστυχώς φάνηκε ότι ο διάλογος των αιρετών με την ηγεσία του Υπουργείου  ήταν προσχηματική, αφού δε λήφθηκαν υπόψη καθόλου οι ενστάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα που επιβεβαιώνεται σήμερα ότι οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες.

   
Μάλιστα, κάποιοι σήμερα επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την εξέλιξη αυτή, αλλά είναι ορατό ότι με την προσπάθειά τους αυτή παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες. Ξέρουν και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται για τη συρρίκνωση των Αστυν. Τμημάτων και προσπαθούν λαϊκίζοντας  να μεταφέρουν τις πασιφανείς ευθύνες  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σου έμαθα να πετάς, μου έμαθες να προσγειώνομαι. Χάσαμε κι οι δυο.

Άνθρωποι που σε χαϊδεύουν και σε αγγίζουν ταυτόχρονα  κι  ας έχει περάσει  χρόνος, χρόνια.
Οικειότητα  στα  βλέμματα, στον τρόπο  που αφήνεται  το χέρι χωρίς  ίχνος  αμηχανίας  και  δισταγμού.
Ανόητοι απολογισμοί  του μυαλού που για καιρό  βρίσκονταν  στα αζήτητα.
Δικαιωματικοί φόβοι  που  στολίστηκαν  με υποψίες κάτι γλυκόπικρες  Κυριακές.
Μεταμεσονύκτιες  ανησυχίες  που στο πρώτο στραβοπάτημα  άνοιξαν πανιά  και χάθηκαν σε ένα μαυροπίνακα με τα χρώματα του γκρίζου  και λευκού..
Τέτοιο  χρώμα είχε πάρει  ο ουρανός στην μικρή τους  άνιση μάχη.
Όλες οι εποχές μύριζαν αρώματα και το θυμητικό αναπαλαίωνε  μνήμες.!
Περίεργη η φύση του ανθρώπου. Είμαστε  μικροαστοί στα ίδια μας τα συναισθήματα. Μπλέκουμε μυαλό  και ψυχές!
Ανακάτεμα. Μπέρδεμα. Ανυπαρξία επιλεγμένη.
Χάνουμε. Κάθε μέρα όλο  κ πιο πολύ.
Στον χρόνο αναφέρομαι.
Στην στιγμή που θα περάσει  και θα την εκμεταλλευτείς ή θα την εκτιμήσεις  με το πέρας  της.
Σου είπα  πως θα ‘μαι δίπλα  σου και τελικά  δεν ήμουν.
Ήμουν αλλιώς τότε.
Που να θυμάσαι; Ήσουν αετός τότε και εγώ ήμουν η φτερούγα  σου.
Λιγότερο  απόλυτη, περισσότερο  συμπονετική. Δεδομένη,  με την σιγουριά  ενός βέβαιου  τσακίσματος μιας ψυχής που πίστευε στην πρώτη  ματιά  των ανθρώπων. Εκείνης της ματιάς που έβγαζε αλήθειες…
Εφοδιασμένη με πλούσια στολίδια ψυχής, ετοιμοπόλεμη  να στα χαρίσω. Όλα για το τίποτα, χωρίς  να περιμένω για το αν εκτιμηθούν  ή όχι.
Ήμουν αλλιώς  τότε.
Κι αν αλλάζουν οι άνθρωποι, αλλάζουν και τα συναισθήματά τους.
Δράση-αντίδραση, γιατί τίποτα δεν μένει στάσιμο.
Αλλάζουμε, γιατί η εμπειρία της  στιγμής  σου έμαθε  να πονάς  και να αφήνεσαι  στο επιτρεπόμενο  όριο. Μέχρι εκεί που η σχισμή  σου επιτρέπει  να εντοπίσεις  το λάθος  σου.
Δεν είναι κατακριτέα  τα λάθη. Δικαιολογημένα  είναι. Ίσως κάποια από αυτά να ψάχνουν τους σωτήρες τους. Ίσως να μην βρεθούν και ποτέ. Δεν ξέρουν το καλό τους.
Κάποιοι  ψάχνουν στα λάθη  να βρουν άγκυρες, να  πιαστούν.
Πολλοί δοκίμασαν  λατρευτικά  αρώματα,  μα λίγο έμειναν  για να τα κάνουν  ρούχο τους.
Δεν καταλαβαίνεις, το ξέρω.
Σου έμαθα να πετάς. Μου έμαθες την επί  τόπου  στροφή. Την προσγείωση.
Πλέον λατρεύω το έδαφος. Την στέρεα  μορφή του.
Παρ’ όλα αυτά, η ευαισθησία δεν χάνεται,  γεννιέται  στην πιο απλή, ανύποπτη  στιγμή.
Δεν έπαψα να ονειρεύομαι, να θέλω να ταξιδεύω,  να αναζητώ  αέρα  και μικρές  ουσιαστικές  χαραυγές.. εκείνες  τις από κοινού  ορμώμενες.
Απλά  γίνομαι στάχτη  όταν είναι να με κάψεις  και δεν μοιάζω  με φοίνικα  που θα ξαναγεννηθεί  από τις στάχτες του.
Αδύναμη σε σημείο αδυνάτου, μόνο εκεί που επιλεκτικά  θελήσω  να αφεθώ.
Η Μαλβίνα Κάραλη είχε γράψει:” Δεν θα μπορούσα να είμαι ποτέ με έναν οικοδόμο ή γιατρό  ή πολιτικό  μηχανικό. Θα μπορούσα να είμαι μόνο με έναν άνθρωπο  που  εκφράζεται. Πρέπει  κάτι να  τον τρώει να του καίει  τα σπλάχνα”.
Μύρισε καπνός;
Χα!
Μπα. Όχι!
Εσύ πιστεύεις ότι βγαίνουν χαμένοι όσοι μιλούν κ  εκφράζονται.
Για σένα οι από επιλογής  ξεγύμνωτοι!
Μα να σου πω, τουλάχιστον  αυτοί  δεν είναι  επιφανειακοί!
Μπασμένοι  είναι και διαλέγουν το πού θα αφεθούν και πότε.
της Zoe Diam πηγή

Επιστολή της "Συμπολιτείας" για κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Επανομής και Ν.Μηχανιώνας

Σε έγγραφό της προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» υπενθυμίζει ότι από τον περασμένο Αύγουστο είχε αποστείλει αίτημα εγγράφως προς τη δημοτική αρχή, καλώντας την να αντιδράσει δυναμικά στη σχεδιαζόμενη τότε κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων της Επανομής και των Νέων Επιβατών, καθώς μία τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στη σωστή αστυνόμευση του Δήμου.
Η «Συμπολιτεία» ζητάει από τη διοίκηση του κ.Μαυρομάτη, να μην αποδεχτεί μοιρολατρικά αυτή την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να αντιδράσει δυναμικά. Καθώς η συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής μας σε ένα και η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο Α.Τ. Ν.Επιβατών, θα μειώσει και άλλο την υποβαθμισμένη ήδη παροχή ασφάλειας και προστασίας των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής, που υπογράφεται από τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:

Π Ρ Ο Σ
Τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη
Περαία 20 Φεβρουαρίου 2017
Κύριε δήμαρχε,
Ακόμη από τον περασμένο Αύγουστο, όπως προκύπτει και από το αίτημα που εγγράφως σας είχαμε αποστείλει στις 23-8-2016, προειδοποιούσαμε για την επικείμενη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Επανομής και Νέας Μηχανιώνας  και σας ζητούσαμε την άμεση και δυναμική αντίδραση της δημοτικής αρχής για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης των τριών Α.Τ. του δήμου Θερμαϊκού σε μόνο ένα. Όπως το είχαμε προβλέψει, τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο χάρτη της Ελληνικής Αστυνομίας στον οποίο προβλέπονται, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, το «λουκέτο» στα αστυνομικά τμήματα της Ν.Μηχανιώνας και της Επανομής και η εφεξής λειτουργία μόνο του Α.Τ. στους Νέους Επιβάτες για όλο τον δήμο Θερμαϊκού.
Όπως με έμφαση τονίζαμε στην επιστολή μας εκείνη:
«Καλούμε τη δημοτική αρχή να αντιδράσει άμεσα για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης, καθώς εάν αυτή εφαρμοστεί τελικά, θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σωστής αστυνόμευσης του δήμου Θερμαϊκού, λόγω της μεγάλης του έκτασης ( 131,36 τ.χλμ.), αλλά και του γεγονότος ότι το μισό σχεδόν χρόνο, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, ο πληθυσμός του υπερδιπλασιάζεται».
Και όντως. Σε μία εποχή όπου υπάρχουν σχεδόν καθημερινά φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων, ακόμη και με εισβολές στα δημοτικά κτήρια και στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ οι παραβατικές συμπεριφορές βρίσκονται σε όξυνση, είναι ανεπίτρεπτο να εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης αστυνομικών τμημάτων και άρα, μείωσης της παρεχόμενης προστασίας στους συνδημότες μας. Γεγονός που θα πλήξει καίρια το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας των συμπολιτών μας.
Όπως κατ’ επανάληψη υπογραμμίσαμε τόσο εντός, όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική μας παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ενδεχομένως δεν θα ήταν αντίθετη σε μία αναδιοργάνωση της παρεχόμενης αστυνομικής προστασίας προς τους πολίτες, όμως υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα υπήρχαν περισσότεροι αστυνομικοί ώστε να καλύπτουν όλο το Δήμο αλλά κυρίως, θα χορηγούνταν η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με περισσότερα περιπολικά, αστυνομικά οχήματα, ασυρμάτους, καθώς και συστήματα ελέγχου,  προστασίας και φυσικής ασφάλειας.
Δυστυχώς, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, με συνέπεια να φτάνουμε σήμερα στην τελεσίδικη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων της Επανομής και των Νέων Επιβατών.
Ζητάμε από τη διοίκησή σας, κ.Μαυρομάτη, να μην αποδεχτεί μοιρολατρικά αυτή την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να αντιδράσει δυναμικά. Καθώς η συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής μας σε ένα, θα μειώσει και άλλο την υποβαθμισμένη ήδη παροχή ασφάλειας και προστασίας των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού.
        
                           Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»
                                 Σπύρος Κουζινόπουλος


Η επιγραφή στα αρχαία ελληνικά που δεσπόζει σε γέφυρα της Φρανκφούρτης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί μια επιγραφή σε αρχαία ελληνικά που δεσπόζει στην κορυφή σιδερένιας πεζογέφυρας στο κέντρο της Φρανκφούρτης.
Σε μια πόλη που είναι οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, μια τέτοια επιγραφή μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και θλίψη καθώς δεν το συναντάμε και εύκολα στη χώρα μας.
Η επιγραφή αναφέρει: «ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ». Πρόκειται για απόσπασμα από την Οδύσσεια του Ομήρου (Α,183) που σε ελεύθερη μετάφραση θα πει: «πλέοντας σε σκοτεινό πέλαγος προς αλλόγλωσσους ανθρώπους».
frankfurt_bridge2.jpg
Με την ευκαιρία και για την ακρίβεια των γραφομένων, οίνωψ πόντος κυριολεκτικά σημαίνει πέλαγος με την όψη του κρασιού («κρασάτο», «βαθυκόκκινο»), χαρακτηρισμός μάλλον αταίριαστος για πέλαγος, άρα μεταφράζουμε «σκοτεινό» («σκουρόχρωμο»).
Στη βάση της γέφυρας υπάρχει σχετική επιγραφή που μεταφράζει στα γερμανικά: “Auf weinfarbenem Meer segelnd zu anderen Menschen”.
Οι στίχοι του Ομήρου επιλέχτηκαν συμβολικά γιατί η γέφυρα ενώνει δύο διαφορετικές περιοχές της Φρανκφούρτης πάνω από τα σκούρα νερά του ποταμού Μάιν.πηγή

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 2016

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 στους Ν. Επιβάτες, ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού για το έτος 2016 από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη.
Παρουσία δημοτικών & τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων τοπικών φορέων & δεκάδων δημοτών, ο κ. Μαυρομάτης χαρακτήρισε την περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2016 χρονιά έργων, υποδομών, δημιουργίας & ανάπτυξης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η επιλογή μας να τα καταφέρουμε ήταν και είναι μονόδρομος. Το έργο μας & η υποδειγματική διαχείριση του Δήμου είναι το πιο απτό παράδειγμα της τήρησης των πολιτικών μας δεσμεύσεων».
Με σαφή προσανατολισμό στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την ορθολογική οικονομική διαχείριση & τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, ο κ. Μαυρομάτης παρουσίασε τα απολογιστικά στοιχεία σε κάθε τομέα δράσης,  σε έξι (6) κατηγορίες:
1.    Ο Δήμος στην υπηρεσία του πολίτη.
α) Καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών.
β) Διαφανής & Υποδειγματική Οικονομική Διαχείριση.
2. Ο άνθρωπος στην καρδιά της πολιτικής μας.
α) Κοινωνική φροντίδα & αλληλεγγύη ενάντια στην κρίση.
β) Δίκτυο κοινωνικής προστασίας για όλους.
3. Έργα – Μελέτες – Προμήθειες.
4. Παιδεία.
5. Καθαριότητα – Ανακύκλωση & Φροντίδα για το περιβάλλον.
6. Πολιτισμός & Αθλητισμός.

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό δράσης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου, τους συνεργάτες του και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη πορεία βελτίωσης των παροχών και υπηρεσιών του Δήμου. 

«Με γειά μου, με χαρά μου» να λες, χωρίς κακομοιριές και κλάψα

Να σ’ αγαπάς!
Τον εαυτό σου να τον αγαπάς!
Να τον ξυπνάς κάθε πρωί με χαρούμενες μουσικές, να τον «καλημερί-ΖΕΙΣ» με κέφι και χαρά κι ευχαρίστηση.
Να του φτιάχνεις ζεστό καφέ τις κρύες ημέρες του Χειμώνα και να τον ντύνεις με χρώματα φωτεινά. Χρώματα γεμάτα ζέση.
Να τον «ταΐζεις» σωστά. Για το μυαλό σου, μιλάω…


 Μην παγιδεύεις το μυαλό σου στη γυάλα. Ξέρεις. Εκείνο το χαζοκούτι που μοιάζει με γυάλα και στέκεται απέναντί σου. Μην το παγιδεύεις εκεί.
Να τον προετοιμάζεις κατάλληλα τον εαυτό σου. Να τον προετοιμάζεις για τον έξω κόσμο. Να τον μάθεις να ξεχωρίζει από το συνονθύλευμα, από τη μάζα.
Να του μάθεις τις λέξεις ευγένεια, αλληλεγγύη, εθελοντισμός, συνάνθρωπος.


Να συγχωρεί να του μάθεις. Να του το μάθεις καλά αυτό.
Να τον κάνεις όμως κι ανθεκτικό, αδιαπέραστο, αναίσθητο ίσως…
Που και που να τον «τσαλακώνεις». Γελωτοποιός να γίνεσαι και κάθε φορά που θα βρίσκεις κάποιον δίχως χαμόγελο, να του χαρίζεις το δικό σου.
Να του μιλάς όμορφα, γλυκά, αισιόδοξα. 


Όταν χρειάζεται να τον βρίζεις κιόλας. Μονάχα αυτόν, μονάχα εσένα.
Να μάθεις να κλαίς μαζί του στη λύπη και να χαίρεσαι σα μικρό παιδί στη κάθε του χαρά.
Να βρείς ένα μέρος ήσυχο, να τον πηγαίνεις εκεί όταν σε κυκλώνει η μοναξιά. Να τον πηγαίνεις εκεί να ηρεμούν οι «φουρτούνες» του, να γαληνεύει η ψυχή του.


Να βρείς κι ένα μέρος με πολύ – πολύ κόσμο. Εκεί να ξεφαντώνεις, να χορεύεις, να φλερτάρεις.
Να του απαριθμείς τα όνειρά σου, να του τα υπενθυμίζεις συχνά και κάθε νύχτα που ξαπλώνεις στο κρεβάτι, να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έχεις πετύχει. Να του εύχεσαι «καληνύχτα».
Να του λες συνέχεια να είναι αληθινός, ατόφιος, ειλικρινής.
Να μην καταπνίγει τα συναισθήματά του. Κι ας τα «φάει» τα μούτρα του. Κι ας πονέσει κι ας πληγωθεί. Κι ας μετανιώσει μετέπειτα.


Μέσα από τη λάσπη, να του μάθεις να κοιτάζει τ’ άστρα.
«Με γειά μου, με χαρά μου», να του μάθεις να λέει. 


Χωρίς κακομοιριές, χωρίς κλαψούρες. Αντρίκια πράγματα.
Να χαίρεσαι όταν «χάνει» τα φύλλα του. Να τα χαίρεσαι τα λάθη του και να μην τ’ αρνείσαι. 

Και τις ουλές του να τις χαίρεσαι. 
Παράσημα είναι. Παράσημα είναι κι αυτά, που σου απέδωσε η ζωή.


Κι η ζωή ξέρει…
Εμπιστέψου τη!


Να σ’ αγαπάς!πηγή
του Σάκη Χαλβαντζή

Γεράσιμος Αρσένης προφητικός : Η Συνθήκη του Μάαστριχτ θα οδηγήσει σε επικράτηση του Γερμανού Τραπεζίτη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ (7 Φεβρουαρίου 1992), η Εφημερίδα των Συντακτών υπενθυμίζει στο ευρύ κοινό τα προφητικά λόγια του Γεράσιμου Αρσένη, σχετικά με την υπογραφή της παραπάνω συνθήκης. Ο Γεράσιμος Αρσένης, με ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 1992, είχε κάνει τις εξής επισημάνσεις, αναφορικά με το περιεχόμενο της Συνθήκης του Μάαστριχτ:
Είχε χαρακτηρίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ως ιστορικό συμβιβασμό των μεγάλων δυνάμεων, με κυρίαρχο το οικονομικό κίνητρο, που όμως αντιστρατεύεται το όραμα της Ευρώπης και που αργά ή γρήγορα, αν δεν αλλάξει, θα οδηγήσει σε επικράτηση του Γερμανού Τραπεζίτη μέσω μιας απρόσωπης γραφειοκρατίας , απώλεια δημοκρατικού ελέγχου και βαθειά ύφεση:
« Η Συνθήκη του Μααστριχτ είναι ένας ιστορικός συμβιβασμός των μεγάλων δυνάμεων, που προχωράνε με διστακτικά και μικρά βήματα. Δεν θα δείτε στο κείμενο της Συνθήκης του Μάαστριχτ το όραμα των Ευρωπαίων. Δεν θα δείτε στη Συνθήκη τον απόηχο της λεπτής και βαθιάς σκέψης ενός Γκαίτε. Δεν θα δείτε στη Συνθήκη την αρμονία ενός Μπετόβεν. Θα αισθανθείτε, όμως, δυνατά το βαρύ χέρι του Γερμανού τραπεζίτη».
Ο συμβιβασμός αυτός έγινε γιατί ««η διεθνοποίηση της παραγωγής, η διεθνοποίηση του κεφα¬λαίου, η διεθνοποίηση των καταναλωτικών προτύπων αδυνατίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο έχει επέλθει η βασική συμφωνία ανάμεσα στο κράτος, στο κεφάλαιο και στην εργασία σε εθνικό επίπεδο... Και εφόσον το κεφάλαιο έχει διεθνοποιηθεί, η συνεννόηση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία με τη συμμετοχή του Κράτους, θα πρέπει να αναπτυχθεί σ’ ένα ευρύτερο επίπεδο, αν όχι παγκόσμιο, τουλάχιστον σε μία μεγάλη περιφέρεια. Και αυτή είναι η βάση, ο μονόδρομος της πορείας προς την Ενωμένη Ευρώπη».
« Το όραμα της ενωμένης Ευρώπης όμως δεν ήταν ο homo economicus. …Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε δεν είναι μια καταναλωτική κοινωνία που διευθύνεται από μια απρόσωπη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Αντιθέτως, η Ευρώπη που οραματιζόμαστε στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία και στους δημοκρατικούς θεσμούς και δεν αφανίζει την έννοια του έθνους – κράτους».
Από άποψη δημοκρατικών θεσμών, σύμφωνα με τον Αρσένη, «το λεγόμενο δημοκρατικό έλλειμμα που υπήρχε μέσα στα όργανα της ΕΟΚ δεν μειώνεται και σε πολλές περιπτώσεις διευρύνεται. Αυτό που βλέπουμε είναι μία σημαντική μεταφορά εξουσιών στα κεντρικά όργανα της ΕΟΚ, χωρίς αυτό να συνοδεύεται και με αποτελεσματικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, είτε από τα εθνικά Κοινοβούλια είτε από το Ευρωκοινο¬βούλιο. Αντίθετα βλέπουμε μια αύξηση της παρουσίας και της υπεροχής των πληθυσμιακά μεγαλυτέρων χωρών της ΕΟΚ και των πιο αναπτυγμένων χωρών, έτσι που να υπάρχει κίνδυνος μέσα από τη διαδικασία των αποφάσεων, οι λαοί της Ευρώπης να βρεθούν αποξενωμένοι από τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και να μειωθεί ο ουσιαστικός δημοκρατικός έλεγχος».
Κατά τα λεγόμενά του, «η οικονομική και νομισματική ένωση ακολουθεί έναν μονοσήμαντο στόχο, τη μείωση του πληθωρισμού. Κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι ο πληθωρισμός πρέπει να μειωθεί. Ο πληθωρισμός δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξει μια κυβέρνηση, δεν είναι ο μόνος στόχος που πρέπει να ακολουθήσει μια Ενωμένη Ευρώπη. Υπάρχει επίσης το πρόβλημα της απασχόλησης, υπάρχει το πρόβλημα της κατανομής του πλούτου, υπάρχει το πρόβλημα της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα σε συνδυασμό και όχι χωριστά. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η οικονομική και νομισματική ένωση μονοσήμαντα την καταπολέ¬μηση του πληθωρισμού είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Ευρώπη σε οικονομική ύφεση».
• Τόνισε επίσης ότι «Εάν στη Συνθήκη του Μάαστριχτ που αφαιρεί σήμερα, τη μακροοικονομική πολιτική από τις εθνικές κυβερνήσεις είχαμε μία μεταφορά και της νομισματικής αρχής αλλά και της δημοσιονομικής αρχής, τότε θα λέγαμε ότι πραγματικά γίνεται ένα σημαντικό βήμα προς την οικονομική και τη νομισματική ένωση της Ευρώπης γιατί θα είχαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μία νομισματική αρχή μία κεντρική τράπεζα της Ευρώπης που θα ακολούθησε τη νομισματική πολιτική στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής και θα είχαμε ταυτόχρονα και έναν κοινοτικό προϋπολογισμό που θα μπορούσε να λειτουργήσει δημοσιονομικά δηλαδή να κάνει την αναδιανεμητική πολιτική, την αναπτυξιακή πολιτική και την κοινωνική πολιτική της Κοινότητας. Και ο συνδυασμός της κοινοτικής δημοσιονομικής πολιτικής και της κοινοτικής νομισματικής πολιτικής τηνθα μας έδινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζητούμενο, δηλαδή χαμηλό πληθωρισμό και υψηλά επίπεδα απασχόλησης. Αλλά η Συνθήκη του Μάαστριχτ δεν κάνει αυτό. Υπάρχει δυστυχώς, μία βασική ασυμμετρία. Μεταφέρεται το εκδοτικό προνόμιο από τις εθνικές κυβερνήσεις, δημιουργείται Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μία νομισματική αρχή η οποία δεν ελέγχεται δημοκρατικά ούτε από τις κυβερνήσεις, ούτε από τα εθνικά κοινοβούλια, ούτε από το Ευρωκοινοβούλιο. Και έχει αποκλειστικό σκοπό την σταθερότητα των τιμών. Εφόσον αυτός είναι ο μοναδικός στόχος της νομισματικής αρχής, η οποία δε γίνεται με βάση ένα μακροοικο¬νομικό σχέδιο για την Ευρώπη, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μία πολιτική υψηλών επιτοκίων, και μια πολιτική οικονομικής ύφεσης. Δεν υπάρχει, λοιπόν, σε κοινοτικό επίπεδο, αλλά και ούτε σε εθνικό επίπεδο, δυνατότητα άσκησης αντικυκλικής πολιτικής, άσκησης πολιτικής υψηλής απασχόλησης. Και εδώ θα υπάρξει πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, θα υπάρξει πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη.

• Παρά τους βαθύτατους προβληματισμούς του για την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ από την Ελληνική Βουλή , ο Αρσένης δικαιολόγησε την θετική του ψήφο ως εξής :
«Eίναι ψευτοδίλημμα το ναι ή όχι στο Μάαστριχτ. Οι χώρες που θα είναι μέσα στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, θα μπορέσουν μέσα από τους πολιτικούς μηχανισμούς που το ίδιο το Μάαστριχτ παρέχει, έστω και κάτω από άνισες συνθήκες, να διαμορφώσουν στο μέλλον την πολιτική της Ευρώπης. Οι χώρες της Ευρώπης που επιλέγουν να μείνουν έξω από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ή οι χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν μπει μέσα στη Συνθήκη θα είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένες να συμπεριφέρονται ως να είναι μέσα στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ενώ θα είναι απούσες από τη λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Η θέση μας είναι ναι στο Μάαστριχτ, μέσα στους πολιτικούς μηχανισμούς του Μάαστριχτ να δοθεί η μάχη για μία καλύτερη Ευρώπη για μία καλύτερη Ελλάδα. Συμμετέχουμε στην Ευρώπη και αυτός είναι ο προσανατολισμός μας».
Κατέληξε την ομιλία του κάνοντας τις εξής πολιτικές επισημάνσεις :
• «Στο θέμα των δημοκρατικών θεσμών θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα από δω και πέρα και με διαπραγματεύσεις να κινηθούμε προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
• Για την Κυβέρνηση της Ελλάδας, «το θέμα των διαπραγματεύσεων στην ΕΟΚ, η ικανότητα του Υπουργικού Συμβουλίου να διαπραγματεύεται τις ελληνικές θέσεις, γίνεται ένα ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Γιατί, για να αντιμετωπίσεις εθνικά ζητήματα θα πρέπει να τα δεις εγκαίρως. Θα πρέπει να διαμορφώσεις συμμαχίες εκ των προτέρων. Εκ των υστέρων, θα είναι δύσκολο να ανατρέψεις μια συμφωνία, όταν θα έχει δημιουργηθεί».
• Έκλεισε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε στο εσωτερικό της Χώρας, ένα εσωτερικό αναπτυξιακό μέτωπο, όπου οι παραγωγικές τάξεις και το Κράτος θα μπορέσουν στα πλαίσια ενός κοινωνικού συμβολαίου, να συμφωνήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην αύξηση των εσωτερικών πόρων που πηγαίνουν σε επενδύσεις, θα πρέπει δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο που θα κινηθεί μπροστά, όχι με μείωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά με αύξηση της παραγωγής και .της παραγωγικότητας, με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Αν υπάρχει κάτι ελλειμματικό στο Μάαστριχτ είναι ακριβώς ότι δεν δόθηκε καμιά προτεραιότητα στην ανάπτυξη και στην κοινωνική δικαιοσύνη».πηγή

Ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει.

Κι έρχεται κάποια στιγμή που νιώθεις εγκλωβισμένος. Στη δουλειά, στη σχέση, στον κοινωνικό σου περίγυρο. Οι επιλογές σου δεν σε καλύπτουν πια, ο δρόμος που έχεις πάρει νιώθεις πως έχει φτάσει σε αδιέξοδο και αδυνατείς να πιστέψεις πως έχεις επιλογές. Νιώθεις σαν έντομο στον ιστό της αράχνης, που σε κάθε του προσπάθεια να ελευθερωθεί φυλακίζεται όλο και περισσότερο στα σχεδόν αόρατα δεσμά. Έτσι πολύ σύντομα σταματά να προσπαθεί και αφήνεται στη μοίρα του που φαίνεται προδιαγεγραμμένη και σαφώς, δυσοίωνη.
Με τον μανδύα της απογοήτευσης και της παραίτησης ενδεδυμένος πια, πορεύεσαι κι αναρωτιέσαι γιατί τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Κατηγορείς την τύχη που δεν στάθηκε καλή μαζί σου και θυμώνεις με την άδικη μοίρα σου ή τον θεό σου – αν πιστεύεις σ’ αυτόν – που σου γύρισε την πλάτη για τα καλά.
Και γίνεται σιγά-σιγά η ζωή σου τροφή του θυμού σου και μόνο. Ενός θυμού που αφού θεριέψει στα σωθικά σου σαν άγριος λύκος, είναι έτοιμος να κατασπαράξει τα πάντα έχοντας ήδη κατασπαράξει εσένα, με αποτέλεσμα καταστροφικό και μη αναστρέψιμο. Ή όχι… Γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν είναι προδιαγεγραμμένο, αφού όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, η δική σου στάση είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα τελικά. Κι αν εσύ αρνηθείς να ταΐσεις αυτόν τον λύκο, δεν θα δυναμώσει ποτέ αρκετά για να βλάψει κανέναν.
Έτσι λοιπόν, αντί για τον μανδύα της παραίτησης, φοράς εκείνον της τόλμης και της αποφασιστικότητας, αντιμετωπίζοντας τη ζωή με τον ρεαλισμό που απαιτεί και τη δύναμη που της πρέπει. Αναγνωρίζεις ως δεδομένα όσα συνέβησαν, πενθείς για όσα ενδεχομένως έχασες στο δρόμο που σ’ έφερε εδώ, αποδραματοποιείς όσο μπορείς τις καταστάσεις που σε τραυμάτισαν και αποφασίζεις να βάλεις και τυπικά το τέλος, σε ό,τι έχει ήδη τελειώσει.
Αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, καταλογίζεις τις ευθύνες που αναλογούν στους άλλους, συγχωρείς όσο μπορείς εσένα κι εκείνους και αποφασίζεις να ελευθερώσεις τον εαυτό σου, αλλά κι αυτούς, κάνοντας πρώτος το βήμα που κανείς δεν τολμά. «Φεύγω»,  «παραιτούμαι», λέξεις απομάκρυνσης, χωρισμού, αποστασιοποίησης. Λέξεις παραίτησης από σχέσεις, από καταστάσεις, από ζωές ολόκληρες κάποιες φορές. Λέξεις μικρές που κουβαλούν το βάρος χρόνων, συναισθημάτων, ηθικών ή άλλων δεσμεύσεων.
Λέξεις απόλυτες και σταθερές που κρύβουν όμως δύναμη, σθένος, αποφασιστικότητα και γνώση. Γνώση πως η ζωή θέλει πίστη. Πως ξέρει καλύτερα από εμάς τι στ’ αλήθεια χρειαζόμαστε. Πως όσο άγνωστο και αβέβαιο κι αν είναι το μέλλον, έχει αρωγό και συνοδοιπόρο του την ελπίδα. Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και μια καινούργια ζωή. Γιατί ό,τι δεν προχωρά, ατροφεί. Ό,τι δεν κινείται, λιμνάζει. Και ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει.πηγή
της Στέβης Σαμέλη 

Απολογισμός Δήμου Θερμαϊκού 2016

Σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, και ώρα 16.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, στο Δημοτικό Κατάστημα Νέων Επιβατών, θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον «Απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006).

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης θα παρουσιάσει τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής  για την περίοδο Ιανουάριος 2016 έως και Δεκέμβριος 2016, σε ότι αφορά στην οικονομική κατάσταση, τη Διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης και την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος.  

Θα παρουσιασθούν αναλυτικά οι δράσεις ανά Διεύθυνση και Τομέα, καθώς επίσης το έργο και οι δράσεις όλων των Νομικών Προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και η συνολική συντεταγμένη πορεία στην πρόοδο και τη καθημερινή δημοτική αλλαγή, προς ένα συνεχώς βελτιούμενο  προς κάθε κατεύθυνση, Δήμο Θερμαϊκού.  

Προσκεκλημένοι στην εν λόγω δημόσια συνεδρίαση είναι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι  Πρόεδροι και τα Μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων,  Φορείς, Στελέχη του Δήμου και Δημότες.


Κοπή πίτας την Κυριακή και εορτασμός 10 χρόνων από την Ίδρυση της ΕΘΟΠΑΚ.

Η ΕΘΟΠΑΚ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ..
ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ, ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ..

Η ΕΘΟΠΑΚ ΦΕΤΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ. ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΜΠΡΑΚΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ...!!

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Η αύριο σε περιοχές του Θερμαικού.

Σας γνωρίζουμε ότι (σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ.Ε.Η.) την ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2/2017 και κατά τις ώρες 08.00΄ έως 11.00΄ έχει  προγραμματισθεί η παρακάτω   Διακοπή  Ηλεκτρικού Ρεύματος λόγω απαραιτήτων τεχνικών εργασιών που πρόκειται να εκτελεσθούν.


Οι καταναλωτές   που βρίσκονται εκατέρωθεν της επαρχ. Οδού Θεσ/νικης – Μηχανιώνας από το ύψος των ΚΑΑΥ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ μέχρι το ΗΡΩΟ – ΠΙΚΠΑ , συμπεριλαμβανομένης και ολόκληρης της Δ.Κ. ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ, ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SANTA κ.λ.π.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση, ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα, γι’ αυτό τα δίκτυα της ΔΕΗ  θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

Τέλος όσοι καταναλωτές έχουν τριφασικούς ηλεκτρικούς κινητήρες θα πρέπει να τους ελέγξουν εάν περιστρέφονται όπως πριν.»

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
  • Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
  • Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
  • Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
  • Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.
Με τη λέξη «καρκίνο» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων. Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
Αναμονή μηνών, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με καρκίνο να «λιμνάζουν» στις λίστες αναμονής, απίστευτη ταλαιπωρία ανθρώπων «λαβωμένων» από την ασθένεια για εξεύρεση φαρμάκων, έλλειψη ξενώνων για τη φιλοξενία ασθενών με καρκίνο, αδιαφορία του κράτους απέναντι στον ασθενή, αλλά και έλλειψη πολιτικής για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση που σώζει ζωές σε πολλούς από τους πιο συχνούς καρκίνους, συνθέτουν την πραγματικότητα που ζει στην Ελλάδα ο καρκινοπαθής ασθενής.
Στη χώρα μας διαγιγνώσκονται ετησίως περίπου 40.000 νέα περιστατικά καρκίνων και 28.000 θάνατοι. Τον «Γολγοθά» των συγκεκριμένων ασθενών περιέγραψαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Νικόλαος Κορδιολής, έθεσε και την οικονομική διάσταση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι «η φτώχεια αποτελεί κακό προγνωστικό παράγοντα για την υγεία» και τούτο, όπως είπε, καταδεικνύεται από σχετικές μελέτες που αποδεικνύουν τις ανισότητες κατ' εξοχήν στον χρόνο επιβίωσης θεραπευμένων καρκινοπαθών.
Σύμφωνα με μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα (46.000 άτομα) αποδεικνύει ότι 1 στα 5 άτομα υποφέρει από μέτριο έως σοβαρό χρόνιο πόνο με διάρκεια περίπου 7 χρόνια. Ο χρόνιος πόνος επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός εκ των τριών ατόμων.
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με σύνθημα «Είναι στο χέρι μας», θα πραγματοποιήσει μία σειρά εκδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, με στόχο την ενημέρωση και συστράτευση όλων στην καταπολέμηση της νόσου.πηγή
ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI