Web Informer Button

Οι Απόψεις

Στείλτε μας τις απόψεις σας να τίς δημοσιεύσουμε.

Το Θέμα της Ημέρας .

Η ποιο σοβαρή είδηση της ημέρας.Διαβάστε εδώ .

Οικονομία .

Διαβάστε εδώ.Κατατίθενται τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Πολιτική .

Εκλογές 2015: Νικητής των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε εδώ.

Εγκληματικότητα .

Μαχαιρωμένος βρέθηκε υπαξιωματικός του στρατού στην Κάρπαθο.Διαβάστε εδώ.

Κοινωνικά .

Πώς κατανέμονται οι 40000 θέσεις στους Δήμους.Διαβάστε εδώ.

Τοπικά νέα .

Ολα τα νέα της περιοχής μας. Διαβάστε εδώ.

Περιβάλλον .

Σύνοψη της νομοθεσίας της Ευρωπαικής Ένωσης.Διαβάστε εδώ.

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗ ΔΕΗ: Για να χτίσετε το αφορολόγητο

Τους τρόπους που μπορεί ένας πολίτης να πληρώσει το ρεύμα ώστε να εξασφαλίσει το αφορολόγητο ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ οι τρόποι πληρωμής που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, είναι διαθέσιμοι από την εταιρεία και συγκεκριμένα μπορούν να γίνουν πληρωμές με:
1. Πάγιες τραπεζικές εντολές.
2. Ολες οι κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες) των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, δεδομένου ότι όλα τα Καταστήματα μας διαθέτουν συσκευές POS.
3. Ηλεκτρονικές πληρωμές είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ (e-pos), είτε μέσω e-banking.
Η ΔΕΗ καλεί τους πελάτες της να αξιοποιήσουν τις παραπάνω δυνατότητες στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την πληρωμή τόσο των τρεχόντων λογαριασμών όσο και των δόσεων τυχόν διακανονισμών.πηγή

Προειδοποίηση της Αστυνομίας για το Facebook

Οι Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν τα πέντε πιο κάτω στοιχεία – πληροφορίες.
Μέσω διαδικτύου είναι πολύ πιθανόν, αν δεν γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες, να πέσουμε θύματα επιτήδειων.
Γι αυτό το λόγο οι Αρχές προειδοποιούν και κατηγοριοποιούν ποια πέντε στοιχεία δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook:
1.Ημερομηνία Γέννησης
Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook να γεμίζει από ευχές γενεθλίων.
Αλλά την ίδια χαρά αισθάνονται και διάφοροι επιτήδειοι. Γιατί; Διότι η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, Άδειας Οδηγού και ακόμη Διαβατηρίου. Συνεπώς… Happy Birthday; Ή μήπως όχι.
2.Οικογενειακή Κατάσταση
Η λέξη «Single» από μόνη της λειτουργεί ως «πόλος έλξης» για τους εγκληματίες. Όταν μάλιστα αλλάζετε την «Οικογενειακή σας Κατάσταση» από «Παντρεμένος/η» σε «Ελεύθερο/η», αυτομάτως όσοι παρακολουθούν το προφίλ σας έχοντας άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είστε σε «ευάλωτη θέση» και κυρίως ότι πλέον «είστε μόνη στο σπίτι».
3.«Που βρίσκομαι»
Το να δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση, και το που βρίσκεστε ή με το να «ανεβάζετε» φωτογραφίες από τις διακοπές όπου βρίσκεστε δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για τον χρόνο επιστροφή σας είναι ό,τι καλύτερο για τους εγκληματίες. Εσείς μαζεύετε like και αυτοί χρήσιμες πληροφορίες.
«Μόνος/η στο σπίτι»
4.Το να «ποστάρετε» στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «είστε μόνος/η στο σπίτι»,είναι από τα χειρότερα λάθη. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τις νεαρότερες ηλικίες αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει και για τους ενήλικες.
5.Φωτογραφίες των παιδιών σας
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να πράξει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Διαβάστε τους 3 κινδύνους, οι οποίοι βάσει στοιχείων είναι οι πιθανότεροι να συμβούν:
Αρχικώς η συλλογή πληροφοριών για τα παιδιά σας. Εταιρείες εξειδικεύονται στο «φακέλωμα», όπου δηλαδή συλλέγουν την κάθε πληροφορία που ανεβαίνει στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα, όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο, στο μέλλον, για το παιδί σας να διατηρούν ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο από την ημέρα γέννησης του με φωτογραφίες, στοιχεία και άλλο υλικό.
Επιπλέον, κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια για εκμετάλλευση από κυκλώματα παιδεραστίας.Παράλληλα, κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία με ειδικά προγράμματα ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας.πηγή

Προεδρικές εκλογές του ΕΚ: εκλέχθηκαν οι 14 Αντιπρόεδροι και οι 5 Κοσμήτορες

Σε συνέχεια της εκλογής του νέου Προέδρου του ΕΚ , οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν σήμερα τους 14 Αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου.
Οι υποψήφιοι έπρεπε να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων προκειμένου να εκλεγούν.
Οι Αντιπρόεδροι προέρχονται από έξι πολιτικές ομάδες του ΕΚ και μεταξύ τους είναι και ο Έλληνας ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης (Ευρ.Ενωτ.Αριστερά).
Το ΕΚ εξέλεξε το απόγευμα και τους 5 Κοσμήτορές του.
Οι Αντιπρόεδροι που εκλέχθηκαν στον πρώτο γύρο:
 1. Mairead McGUINNESS (ΕΛΚ, Ιρλανδία) 466
 2. Bogusław LIBERADZKI (Σοσιαλιστές, Πολωνία) 378
 3. David-Maria SASSOLI ( Σοσιαλιστές, Ιταλία) 377
 4. Rainer WIELAND (ΕΛΚ, Γερμανία) 336
 5. Sylvie GUILLAUME (Σοσιαλιστές, Γαλλία) 335
 6. Ryszard CZARNECKI (ΕΣΜ, Πολωνία) 328
 7. Ramón Luis VALCÁRCEL SISO (ΕΛΚ, Ισπανία) 323
 8. Evelyne GEBHARDT (Σοσιαλιστές, Γερμανία) 315
 9. Pavel TELIČKA (Φιλελεύθεροι, Τσεχία) 313
 10. Ildikó Gall-Pelcz (ΕΛΚ, Ουγγαρία) 310
Ψήφισαν στον πρώτο γύρο: 680
Λευκά ή άκυρα: 62
Έγκυρα: 618
Απόλυτη πλειοψηφία: 310
Οι Αντιπρόεδροι που εκλέχθηκαν στον δεύτερο γύρο:
11. Ioan Mircea Pasçu (Σοσιαλιστές, Ρουμανία) 517
12. Δημήτριος Παπαδημούλης (Ευρ.Ενωτ.Αριστερά, Ελλάδα) 469
13. Ulrike Lunacek (Πράσινοι, Αυστρία) 441
14. Alexander Graf Lambsdorff (Φιλελεύθεροι, Γερμανία) 393
Ψήφισαν στον δεύτερο γύρο: 672
Λευκά ή άκυρα: 34
Έγκυρα: 638
Απόλυτη πλειοψηφία: 320
Οι πέντε Κοσμήτορες του ΕΚ που εκλέχθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα είναι οι εξής:
Elisabeth Morin-Chartier (ΕΛΚ, Γαλλία) 459
Andrey Kovatchev (ΕΛΚ, Βουλγαρία) 432
Vladimir Manka (Σοσιαλιστές, Σλοβακία) 332
Catherine Bearder (Φιλελεύθεροι, ΗΒ) 313
Karol Karski (ΕΣΜ, Πολωνία) 213πηγή

Δώδεκα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού όπως θα φαίνονταν σε… λεμόνια

Τον γύρο του ίντερνετ κάνει μια εικόνα με δώδεκα λεμόνια που το καθένα απεικονίζει διαφορετικά συμπτώματα του καρκίνου του μαστού. Πίσω από την κυκλοφορία της είναι μια γυναίκα που χάρη σε μια άλλη εικόνα οδηγήθηκε το 2015 στη διάγνωση της ασθένειάς της.
Όπως γράφει η Daily Mail, η Erin Smith Chieze από το Σαν Ντιέγκο εκνευρίστηκε με μια καμπάνια στο Facebook που καλούσε τους χρήστες να ποστάρουν καρδιές στο προφίλ τους με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού. Αντί για καρδούλες επέλεξε λοιπόν να μοιραστεί μια εικόνα από την οργάνωση Worldwide Breast Cancer.
Η εικόνα δείχνει λεμόνια με «συμπτώματα» όπως κάποιο βαθούλωμα στο δέρμα ή δέρμα που θυμίζει τη φλούδα του πορτοκαλιού.
Η ανάρτηση της Erin περιλαμβάνει την εικόνα της designer Corrine Ellsworth Beaumont, που έχουν ήδη δει εκατομμύρια άνθρωποι και έχει χιλιάδες share.
Η Erin μοιράστηκε την εικόνα αυτή γιατί μία παρόμοια κίνησε τις υποψίες και της ίδιας το 2015 κι έτσι πήγε στο γιατρό και διαγνώστηκε με καρκίνο.
«Κάποιος είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο Facebook για το πώς δείχνει ο καρκίνος του μαστού. Τον Δεκέμβριο του 2015 παρατήρησα ένα βαθούλωμα στο στήθος μου που έμοιαζε όπως αυτό της φωτογραφίας. Ήξερα πως είχα καρκίνο, προσπάθησα να ψηλαφήσω τον όγκο αλλά δεν φαινόταν» λέει η ίδια.
Η Erin διαγνώστηκε με καρκίνο πέντε ημέρες αργότερα και έναν μήνα μετά πληροφορήθηκε πως η ασθένεια βρισκόταν στο 4ο στάδιο.

Τα δώδεκα σημάδια
1. Σκλήρυνση του ιστού του στήθους
2. Βαθούλωμα
3. Πληγή
4. Ερυθρότητα ή κάψιμο
5. Έκκριση υγρού
6. Λακάκκια στο δέρμα του στήθους
7. Εξόγκωμα
8. Εξογκωμένες φλέβες
9. Εισολκή θηλής
10. Αλλαγή στο σχήμα ή το μέγεθος
11. Δέρμα σαν τη φλούδα του πορτοκαλιού
12. Αόρατος όγκος πηγή

Όλη η δικαστική απόφαση για τη «Μαρινόπουλος»

Το «πράσινο φως» για τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ενέκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών, σε μια απόφαση 145 σελίδων.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που ενέκρινε, η εξόφληση του 50% των απαιτήσεων προμηθευτών, μετά την αποδοχή απομείωσης του υπόλοιπου 50%, θα διενεργηθεί εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, χωρίς την επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Για την εξόφλησή τους θα χρησιμοποιηθεί το νέο ομολογιακό δάνειο, ύψους 352 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες με εγγύηση της Σκλαβενίτης και τα 125 εκατ. ευρώ που θα βάλει στη νέα εταιρεία συνολικά η Σκλαβενίτης.

Από τα 352 εκατ. ευρώ του νέου ομολογιακού, τα 177 εκατ. ευρώ θα τα βάλει η Alpha, 47 εκατ. ευρώ η Eurobank, 81 εκατ. ευρώ η Εθνική και 47 εκατ. ευρώ η Πειραιώς.

Από την πλευρά της, η Σκλαβενίτης δεσμεύεται να καταβάλει στη νέα εταιρεία, με τη μορφή μετοχικού κεφαλαίου, 75 εκατ. ευρώ λίγο πριν την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, οι απαιτήσεις που αξιολογούνται ως μη ουσιώδεις για τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν μεταβιβάζονται και δεν μεταφέρονται στη νέα εταιρεία, αλλά θα παραμείνουν στις τέσσερις εταιρείες που θα τεθούν υπό εκκαθάριση.

Η διαφορετική αυτή μεταχείριση στον τρόπο αποπληρωμής δικαιολογείται για επιχειρηματικούς λόγους, καθώς οι εν λόγω πιστωτές δεν θα συνεχίσουν να προμηθεύουν κρίσιμα για τη συνέχιση της επιχείρησης προϊόντα, ή τα προϊόντα που προμηθεύουν δεν είναι απολύτως κρίσιμα για τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Προμηθευτές/πιστωτές που έχουν στην κατοχή τους επιταγές ή/και γραμμάτια ή/και συναλλαγματικές ή/και έχουν προβεί σε πράξεις δικαστικής επιδίωξης της απαίτησής τους τόσο κατά των Μαρινόπουλος ΑΕ, Express M, Ξυνός και Πειραϊκόν, όσο και κατά των Αλληλεγγύως Ευθυνόμενων και Εξ Αδικοπραξίας Ευθυνόμενων (ενδεικτικά έκδοση Διαταγών Πληρωμής, έκδοση δικαστικών αποφάσεων, κατάθεση αγωγής, ενδίκων βοηθημάτων ή μέσων), κατόπιν της απομείωσης των σχετικών απαιτήσεών τους και κατά τον χρόνο εξόφλησης και υπογραφής της σχετικής πράξης εξόφλησης, υποχρεούνται να παραδίδουν στη νέα εταιρεία τα σώματα των επιταγών ή/και τα απόγραφα των Διαταγών Πληρωμής και παράλληλα υποχρεούνται να παραιτούνται των σχετικών δικογράφων και των αντίστοιχων δικαιωμάτων τους που απορρέουν από οιαδήποτε αιτία.


Οι οφειλές προς τις τράπεζες και τις εταιρείες leasing μεταφέρονται αυτούσιες στη νέα εταιρεία (Ελληνικές Υπεραγορές), με εξαίρεση ένα μικρό κούρεμα απαιτήσεων της Alpha Bank.

Συγκεκριμένα από τα 147 εκατ. ευρώ απαιτήσεις της Alpha Bank, τα 26,7 εκατ. ευρώ παραμένουν στη Μαρινόπουλος ΑΕ και διαγράφονται σε ποσοστό 100%. Οι υπόλοιπες δανειακές απαιτήσεις, ύψους 120,2 εκατ. ευρώ, μεταβιβάζονται στη νέα εταιρεία μαζί με τις εμπράγματες εξασφαλίσεις, χωρίς καμία απομείωση.
Aυτούσιες μεταφέρονται στη νέα εταιρεία οι απαιτήσεις της Eurobank, συνολικού ύψους 18,3 εκατ. ευρώ (σ.σ. στις 30/6), της Εθνικής (31,2 εκατ. ευρώ), Πειραιώς Leasing (16,3 εκατ. ευρώ), Εθνική Leasing (12,4 εκατ.) μαζί με τις εξασφαλίσεις που έχουν ληφθεί

Εξόφληση δανείων σε βάθος 20ετίας
Η νέα εταιρεία (Ελληνικές Υπεραγορές) θα εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει έναντι τραπεζών έντοκα σε βάθος 20ετίας και αφού κεφαλαιοποιηθεί το σύνολο των τυχόν οφειλόμενων τόκων μέχρι την ημέρα ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Θα έχει πενταετή περίοδο χάριτος ως προς την πληρωμή του κεφαλαίου, η οποία ξεκινά από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Μετά την περίοδο χάριτος, θα γίνει αποπληρωμή της οφειλής με καταβολή 15 ετήσιων, άνισων, έντοκων δόσεων.

Σε 250 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση Δημοσίου και Ταμείων
Σύμφωνα με την απόφαση, οι υποχρεώσεις που είχαν κατά την 30.06.2016 οι υπό εξυγίανση αλυσίδες super market προς το Ελληνικό Δημόσιο από φόρους καθώς και προς τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης , μεταφέρονται και μεταβιβάζονται στη νέα εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την αποπληρωμή της αρχικής οφειλής στο σύνολό της. Τόκοι, πρόστιμα, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις διαγράφονται σε ποσοστό 100%.

Οι υποχρεώσεις από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, που θα δημιουργηθούν από την 01.07.2016 και μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης που επικυρώνει την συμφωνία εξυγίανσης, μεταφέρονται και μεταβιβάζονται στη νέα εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την αποπληρωμή και μόνον του βασικού χρέους/κεφαλαίου της οφειλής στο σύνολό της (100%).

Η εξόφληση τόσο της εφορίας όσο και των ασφαλιστικών ταμείων θα διενεργηθεί σε 250 άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς σε αυτές να επιβάλλονται τόκοι, προσαυξήσεις ή εν γένει επιβαρύνσεις, καθ’ ο χρόνο τηρείται η ρύθμιση της συμφωνίας.

Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται εντός εξήντα Εργασίμων Ημερών από την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Συναλλαγής και έκαστη των επόμενων δόσεων την τελευταία Εργάσιμη Ημέρα έκαστου επόμενου ημερολογιακού μήνα.

Όσον αφορά στις οφειλές των τεσσάρων υπό εξυγίανση εταιρειών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας (ενδεικτικά ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ, ΔΕΣΗΜΕ, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λοιπούς οργανισμούς και εταιρείες ύδρευσης, αποχέτευσης) αλλά και προς το σύνολο των ανάλογων ιδιωτικών παρόχων, η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει τα εξής:

- διαγράφονται σε ποσοστό 50% τα χρέη προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς έκαστο και όλους τους Οργανισμούς και Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας (ενδεικτικά ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ, ΔΕΣΗΜΕ, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λοιπούς οργανισμούς και εταιρείες ύδρευσης, αποχέτευσης) αλλά και προς το σύνολο των ανάλογων ιδιωτικών παρόχων. Αυτό αφορά τόσο στις απαιτήσεις που υπήρχαν στις 30/6 όσο και αυτές που δημιουργήθηκαν από 1η Ιουλίου ως και την ημέρα εκδίκασης.

- διαγράφονται σε ποσοστό 50% το σύνολο των απαιτήσεων τρίτων (Ο.Τ.Α., Ε.Ρ.Τ. κλπ), που συνεισπράττονται με τους οικείους λογαριασμούς εκάστου Οργανισμού και Εταιρείας Κοινής Ωφέλειας (ενδεικτικά ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ, ΔΕΣΗΜΕ, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λοιπούς οργανισμούς και εταιρείες ύδρευσης, αποχέτευσης) αλλά και εκάστου ανάλογου ιδιωτικού παρόχου.

- Μετά τη διαγραφή του 50% οι εναπομείνασες υποχρεώσεις και οφειλές ρυθμίζονται, διακανονίζονται και αποπληρώνονται σε τριάντα έξι [36] άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς σε αυτές να επιβάλλονται τόκοι, προσαυξήσεις ή εν γένει επιβαρύνσεις, καθ’ ο χρόνο τηρείται η ρύθμιση της παρούσας συμφωνίας. Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται εντός εξήντα Εργασίμων Ημερών από την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Συναλλαγής και έκαστη των επόμενων δόσεων την τελευταία εργάσιμη ημέρα έκαστου επόμενου ημερολογιακού μήνα.Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους

Σύμφωνα με την απόφαση στην «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» μεταφέρονται όλοι οι εργαζόμενοι των εταιρειών Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραικόν όπως επίσης και όλες οι τυχόν υποχρεώσεις που θα προέλθουν από αγωγές εργαζομένων οι συμβάσεις των οποίων καταγγέλθηκαν πριν την 30η Ιουνίου της φετινής χρονιάς. 

Ειδικότερα, η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει ότι μεταφέρονται στη νέα εταιρεία:  

-Οι ενεργές συμβάσεις εργασίας, ως είχαν κατά την 30.06.2016, εφαρμοζόμενου και του σχετικού Π.Δ. 178/2002 περί «Προστασίας εργαζομένων σε μεταβιβαζόμενες επιχειρήσεις» και σύμφωνα με τους όρους, συμφωνίες και προϋποθέσεις, που περιγράφονται στις κατωτέρω παραγράφους. 

-Όλες οι ενεργές κατά την 30.06.2016 συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, συμβάσεις εργαζομένων αμειβόμενων με Α.Π.Υ./Τ.Π.Υ, δικηγόρων επί παγία αντιμισθία και συμβάσεις Διευθυντικών Στελεχών των υπό εξυγίανση εταιρειών, μεταφέρονται στην Ελληνικές Υπεραγορές. Μαζί τους μεταφέρεται το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των υπό εξυγίανση εταιρειών σε κάθε ένα εργαζόμενο  με ενεργή κατά την 30.06.2016 σύμβαση εργασίας. 

-Στην Ελληνικές Υπεραγορές μεταβιβάζονται και όσες συμβάσεις εργασίας συναφθούν, μετά την 30.06.2016 και μέχρι την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Συναλλαγής. Πρέπει, όμως, να εγκριθούν από την Ελληνικές Υπεραγορές.


Ολοκληρη η δικαστική απόφαση 
http://air.euro2day.gr/media/files/1470752-Marinopoulos_apofasis%20compressed%20(1).pdf

Όσο μεγαλώνεις τόσο λιγότερους φίλους κρατάς δίπλα σου.

Όσο περνάνε τα χρόνια, θα παρατηρήσεις πως οι φίλοι σου μειώνονται όλο και πιο πολύ.
Μην σε ανησυχεί, πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες, δεν είναι για κακό.

Όσο μεγαλώνουμε, οι φιλίες που κρατάνε στο χρόνο, είναι εκείνες που έχουν δοκιμαστεί και που έχουν παραδώσει τα διαπιστευτήριά τους, στον χρόνο.

Κι όσο μεγαλώνεις, θα διαπιστώσεις πως :

Όσο πιο πολλά έχεις περάσει…

.. τόσο λιγότερους ανθρώπους θα θες στην ζωή σου! Με τις δοκιμασίες και τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βλέπεις τους ανθρώπους που πραγματικά άξιζαν να μείνουν δίπλα σου. Μαθαίνεις σε ποιους μπορείς να βασιστείς, σε ποιους μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη και ποιοι είναι αυτοί που θα μείνουν δίπλα σου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Και αυτοί, είναι οι μόνοι που θα χωράνε στην ζωή σου.

Όσο λιγότερο ανεκτικός γίνεσαι στην ανειλικρίνεια..

Όσο πιο νέος είσαι, τόσο μεγαλύτερη υπομονή έχεις. Υπομονή για να γνωρίσεις ανθρώπους, να τους συναναστραφείς και ενδεχομένως, να βρεθείς μπροστά από την δυσάρεστη έκπληξη της ανειλικρίνειας. Κάποτε ενδεχομένως να έμενες εκεί, να προσπαθούσες να καταλάβεις το πώς και το γιατί. Τώρα όμως, όσο μεγαλώνεις, δεν έχεις αυτό το χρόνο και δεν έχεις και την ίδια υπομονή. Τώρα θες λίγους και ειλικρινείς.

Όσο πιο στενούς δεσμούς έχεις με κάποιους…

Τόσο λιγότερος χώρος υπάρχει για κάποιους άλλους. Οι δυσκολίες, σε δένουν με τους πραγματικούς σου φίλους και οι δεσμοί αυτοί, είναι τόσο ισχυροί, που σπάνια αφήνουν χώρο για οποιονδήποτε άλλο να μπει στην ζωή σου.

Όσο λιγότερο χρόνο έχεις..

… τόσο δυσκολότερα τον διαθέτεις. Για να δημιουργήσεις μια σωστή φιλία, χρειάζεται να επενδύσεις χρόνο με τον άλλο. Να τον γνωρίσεις, να μάθεις τις συνήθειές του, να ανακαλύψεις κατά πόσο αξίζει και αν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου. Κι εσύ, όσο μεγαλώνεις, αυτή την πολυτέλεια του χρόνου, δεν την έχεις.

Όσο λιγότερη ενέργεια έχεις..

Όσο είσαι νέος, έχεις ενέργεια, κουράγιο, δύναμη, να πηγαίνεις σε πάρτυ, σε καλέσματα, να γνωρίζεις καινούριο κόσμο και να κάνεις φίλους. Όσο μεγαλώνεις όμως, αυτή η υπομονή κι επιμονή που χρειάζεται, μειώνεται δραστικά. Προτιμάς να πιείς ένα ποτήρι κρασί ήρεμα και να συζητήσεις με έναν παλιό φίλο, παρά να ξεκινήσεις μια διαδικασία να γνωρίσεις καινούριο κόσμο.

Όσο πιο προστατευτικός είσαι με τα μυστικά σου..

Τόσο λιγότερους ανθρώπους θα θες να τα γνωρίζουν! Όσο μεγαλώνουμε τα μυστικά μας αλλάζουν.
Δεν είναι πια παιδικά και αθώα. Είναι προσωπικά και πολλές φορές δεν θα ρισκάραμε να μαθευτούν.
Γι’αυτό και δεν θέλουμε καινούριους ανθρώπους στην ζωή μας.

Η φιλία, είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ζωής μας.
Είναι η οικογένεια που επιλέγουμε και οι άνθρωποι που μένουν πλάι μας, όταν όλα αλλάζουν.
Γι’αυτό και όσο περνάνε τα χρόνια, τους χρειαζόμαστε πιο πολύ, πιο σταθερά και το κυριότερο, τους επιτρέπουμε να αγγίζουν τα αβαθή της ψυχής μας.πηγή

Κρίσεις Αρχηγών: Αυτοι ειναι οι νέοι Αρχηγοί ΓΕΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ

Μετά από την ολοκλήρωση συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκαν αλλαγές σε Γενικό Επιτελείο Στρατού, Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. 

Στη θέση του ΑΓΕΣ Βασίλειου Τελλίδη, ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, τον ΑΓΕΝ θα αντικαταστήσει ο Αντιναύαρχος Νίκος Τσούνης
και τον ΑΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση θα αντικαταστήσει ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. 

Παρακάτω αναλυτικά τα βιογραφικά των νέων Αρχηγών απο τα Επιτελεία ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΣ


ΑΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος ΧριστοδούλουΕκπαίδευση

Γεννήθηκε στη Δράμα. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1977 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1981.

Είναι απόφοιτος:

του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΚΕΑΤ/ΣΟΤ)
του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ)
του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος – Εδάφους (ΚΕΑΤ/ΣΕΑ/Ε)
του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους
της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ)
της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α)
του Σχολείου Instruction System Development (ISD)
του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (Electronic Warfare School) στο Σακραμέντο των ΗΠΑ.
Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών από το Πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου:
Diploma in Computing
Master in Computer Science (MSc)
Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική.

Τοποθετήσεις

Μάρτιος 2015: Αρχηγός Τακτικής Αεροπορία
Μάρτιος 2014 – Μάρτιος 2015: Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ)
Μάρτιος 2013 – Μάρτιος 2014: Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ)
Αύγουστος 2012 – Μάρτιος 2013: Υπαρχηγός Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)
Μάρτιος 2011 – Ιούλιος 2012: Επιτελάρχης ΑΤΑ
Μάρτιος 2010 – Μάρτιος 2011: Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Α’ ΚΛ)
Απρίλιος 2009 – Μάρτιος 2010: Διευθυντής Διεύθυνσης Στρατιωτικού Προσωπικού – Μέριμνας Προσωπικού του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Β1)
Μάρτιος 2008 – Απρίλιος 2009: Διοικητής Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ)
Ιανουάριος 2007 – Μάρτιος 2008: Διευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Δ3)
Ιούλιος 2006 – Ιανουάριος 2007: Διευθυντής Διεύθυνσης Τυποποίησης – Αξιολόγησης του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Β3)
Οκτώβριος 2005 – Ιούλιος 2006: Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Αεράμυνας του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Α4)
Σεπτέμβριος 2004 – Οκτώβριος 2005: Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Τυποποίησης – Αξιολόγησης του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Β3)
Αύγουστος 2002 – Σεπτέμβριος 2004: Διευθυντής Επιχειρήσεων -Εκπαίδευσης (ΔΕΕ) της 115ΠΜ
Ιούλιος 2000 – Αύγουστος 2002: Επιτελής στο Τμήμα Σχεδίων (Plans Section) του Στρατηγείου Reaction
Forces Air Staff (RFAS), στο Kalkar, Ο.Δ. Γερμανίας
Ιούνιος 1998 – Ιούλιος 2000: Διοικητής της 111ΠΜ/330Μ
Οκτώβριος 1996 – Ιούνιος 1998: Προϊστάμενος του Γραφείου Τυποποίησης – Αξιολόγησης (ΤΑ) της 111ΠΜ
Ιούνιος 1989 – Σεπτέμβριος 1994: Διοικητής Σμήνους Μάχης στην 111ΠΜ/330Μ σε αεροσκάφη F-16C/D
Ιούνιος 1981 – Ιούνιος 1989: 111ΠΜ/341M σε αεροσκάφη F-5Α/Β
Πτητικά Καθήκοντα

Έχει συμπληρώσει πάνω από 3900 ώρες πτήσης.

Έχει ιπταθεί με αεροσκάφη: T-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, F-16C/D.

Προαγωγές

Ανθυποσμηναγός: 19/05/1981
Υποσμηναγός: 25/05/1984
Σμηναγός: 02/06/1988
Επισμηναγός: 16/06/1993
Αντισμήναρχος: 06/05/1998
Σμήναρχος: 18/03/2003
Ταξίαρχος: 04/03/2009
Υποπτέραρχος: 09/03/2011
Αντιπτέραρχος: 02/03/2015
Μετάλλια – Παράσημα

Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος της Τιμής
Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος του Φοίνικα
Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως
Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής
Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού Μεγάλης Μονάδας B’ Τάξεως
Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξεως
Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Β’ Τάξεως
ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Νίκος Τσούνης


Ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ γεννήθηκε στην Αθήνα. Εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών τον Σεπτέμβριο του 1979 και απεφοίτησε τον Ιούνιο του 1983 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος.

Έχει προαχθεί σε :

– Ανθυποπλοίαρχο την 28η Ιουνίου 1986

– Υποπλοίαρχο την 02η Ιουλίου 1990

– Πλωτάρχη την 30η Ιουνίου 1995

– Αντιπλοίαρχο την 09η Ιουνίου 2000

– Πλοίαρχο την 04η Μαρτίου του 2008

– Αρχιπλοίαρχο την 01η Απριλίου του 2012

– Υποναύαρχο την 10η Μαρτίου 2014

– Αντιναύαρχο την 13η Οκτωβρίου 2015

Υπηρέτησε, στο Αντιτορπιλικό ΚΑΝΑΡΗΣ (1983-1984) ως Αξιωματικός Γραφείου Κυβερνήτου, ως βοηθός Αξιωματικού ΝΚ-ΣΝ , στο ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ (1984-1985) ως Διευθυντής Διεύθυνσης ΝΚ-ΣΝ και Αξιωματικός Γραφείου Κυβερνήτου στο ΤΠΚ ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (1988-1991) ως Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Διεύθυνσης Οπλισμού.

Διετέλεσε Κυβερνήτης στα:

– ΠΠ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι (1985-1986)

– ΠΠ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (1991-1992)

– ΤΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ (1992-1993)

– ΤΑ ΕΣΠΕΡΟΣ (1993-1995)

– ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ (1995-1998) και

– ΦΓ ΑΔΡΙΑΣ (2004-2005)

Έχει επίσης υπηρετήσει στις ακόλουθες επιτελικές και Διοικητικές θέσεις:

– Επιτελείο ΑΣ (1998-1999) ως βοηθός τμηματάρχη Α1-Α2.

– ΔΜΤΠΚ/2 (1999-2001), ως Διοικητής ΜΤΠΚ/2.

– Διεύθυνση ΓΕΝ/Β2 (2001-2004) ως Τμηματάρχης Β2-Ι.

– STRIKFORNATO (2005-2008) ως ACOS N1.

– Επιτελείο ΓΕΕΘΑ (2008-2009) ως συντονιστής μόνιμου επιτελείου ΕΘΚΕΠΙΧ .

– Επιτελείο ΑΣ (2009-2010) ως Διευθυντής Α’ Κλάδου.

– ΔΤΣ (2010-2011) ως Διοικητής.

– Επιτελείο.ΑΣ (2011-2012) ως Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Αξιολόγησης .

– Επιτελείο ΑΣ (2012-2013) ως Αρχιεπιστολέας.

– ΔΦΓ (2013-2014) ως Διοικητής.

– Υπαρχηγός Στόλου (2014-2015)

– Διοικητής ΣΕΘΑ από 20 Οκτωβρίου 2015

Είναι απόφοιτος του σχολείου Γενικής Επιμόρφωσης, με εξειδίκευση Αξιωματικού Οπλισμού ΤΠΚ, Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού, καθώς και της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Έχει τιμηθεί με τα ακόλουθα Παράσημα , Μετάλλια, Διαμνημονεύσεις:

– Με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

– Με το Χρυσό Σταυρό του Ιππότη του Τάγματος Τιμής

– Του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος του Φοίνικα

– Στρατιωτικής Αξίας A ΄ Τάξεως.

– Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής.

– Ηγεσίας Σχηματισμού Μεγάλης Μονάδας Α’ Τάξης .

– Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξης.

– Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α’ Τάξης.

– Συμμετοχής σε Ειρηνευτική Αποστολή.

Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Μπαξεβάνη και έχει δύο παιδιά.
ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής
Εκπαίδευση
Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Τάξης 1982 (Ανθυπίλαρχος).
Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων.
Παρακολούθησε το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ (Army Armor School, Fort Knox, Kentucky).
Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης.
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας».
Σταδιοδρομία 3 Μαρτίου 2016 - σήμερα
Διοικητής Γ’ΣΣ/NRDC-GR, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ.

2015 - 2016 
Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου στο ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΔ΄Κ).

2014 – 2015
Διοικητής της 95ης Μεραρχίας «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ».

2012 - 2014
Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου στο ΓΕΣ(ΓΕΣ/ΔΔ΄Κ).

2011 - 2012
Διοικητής της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «ΔΟΡΥΛΑΙΟ».

2010 - 2011
Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣΠ).

2009 - 2010
Υποδιοικητής της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΑΨΟΣ».

2008 - 2009
Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

2007 - 2008
Επιτελάρχης στην XXIII Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «ΔΟΡΥΛΑΙΟ».

2005 - 2007
Διευθυντής Γραφείου Μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΓΕΕΘΑ.

2002 - 2005
Αξιωματικός Επιχειρήσεων της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

2000 - 2002
Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1998 - 2000
Διοικητής 98ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων.

Προγενέστερες Θέσεις
Εκπαιδευτής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Διοικητής Ουλαμού και Ίλης σε Μονάδες Τεθωρακισμένων καθώς και επιτελικές θέσεις Σχηματισμών.
Ξένες Γλώσσες
Αγγλικά
Διαμνημονεύσεις Μετάλλια Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.πηγή

Σήμερα είναι η πιο καταθλιπτική μέρα τους έτους – Τι είναι η «Blue Monday»

Σήμερα είναι η τρίτη Δευτέρα του νέου έτους και, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για την “πιο καταθλιπτική ημέρα όλου του χρόνου”, εκείνη που η μελαγχολία μας… χτυπάει κόκκινο.
Αλλά γιατί ισχυρίζονται κάτι τέτοιο οι επιστήμονες για την σημερινή ημέρα και την κατάθλιψη; Ο δρ Cliff Arnall δίνει την εξήγηση μέσα από άρθρο στην βρετανική εφημερίδα Indpendent.
Το 2005, ένας τηλεοπτικός παραγωγός τον έπεισε να επινοήσει έναν “μαθηματικό” τύπο, που να εξηγεί και να υπολογίζει το επίπεδο ψυχικής ευεξίας ανά πάσα στιγμή. Ο δρ Arnall κατέληξε στον ακόλουθο τύπο:
Ψυχολογία = [Κ+(Χ-μ)] • [(Χρ•Xαπ) / (Κιν•Δρ)], όπου:
 • Κ=Καιρός (κατάσταση του καιρού)
 • Χ=Χρέος (αν και πόσα λεφτά χρωστάει γενικά το άτομο)
 • μ=Μισθός
 • Χρ=Χρόνος που έχει περάσει από την ημέρα των Χριστουγέννων
 • Χαπ=Χρόνος “αποτυχίας”, δηλαδή πόσος χρόνος έχει περάσει από την αποτυχημένη προσπάθεια του ατόμου να κάνει κάποια σημαντική αλλαγή στην ζωή του με την έλευση του νέου έτους
 • Κιν=Το πόσο κίνητρο έχει πλέον το άτομο για να δραστηριοποιηθεί
 • Δρ=Η ανάγκη του ατόμου να αναλάβει δράση
Όσο αυθαίρετη και επιστημονικά αβάσιμη και αν είναι φυσικά αυτή η “μαθηματική εξίσωση”, το σκεπτικό της έχει βάση. Απαρτίζεται, άλλωστε, από επιμέρους παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχολογία ενός ατόμου. Έτσι, ο δρ Arnall κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του έτους.
Είναι τότε που ο καιρός είναι κατά κανόνα πολύ άσχημος, η νύχτα είναι πολύ μεγαλύτερη από την ημέρα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυξημένα οικονομικά χρέη ελέω των εξόδων των Χριστουγέννων, η ημέρα του επόμενου μισθού απέχει ακόμα αρκετά, οι στόχοι της νέας χρονιάς έχουν ήδη αρχίζει να... ξεθωριάζουν και, τέλος, το κίνητρο για μια νέα αρχή και η ανάγκη για δράση πλησιάζουν στο... ναδίρ.
Κάπως έτσι, φτάσαμε να αναφέρουμε την τρίτη Δευτέρα κάθε έτους ως “Blue Monday”. Αν και αυτό έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια κυρίως για λόγους μάρκετινγκ, εντούτοις δεν είναι λίγες εκείνες οι παρεμφερείς έρευνες που τείνουν να υποστηρίζουν το παραπάνω “συμπέρασμα”.
Η επιστημονική έκθεση World Happiness Report είναι, άλλωστε, κάτι απτό και πραγματικό, όσο και αν ακούγεται δυσνόητο το πώς είναι δυνατόν να μετρηθεί η ευτυχία ενός ατόμου. Για του λόγου το αληθές, κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την έκθεση αυτή.
Προσέξτε ότι πρώτη στην λίστα των 157 χωρών (για την περίοδο 2013-2015) είναι η Δανία (!) ενώ η Ελλάδα, με τα τόσα της προβλήματα, είναι στην 99η θέση, πολύ πιο χαμηλά από εκεί που ήταν πριν από μια δεκαετία.πηγή

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαικού την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ώρα 16:00

Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, την 18η του μηνός Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος που βρίσκεται επί της οδού Λογοθέτου 1, στους Νέους Επιβάτες, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  

·         Ανακοινώσεις Προέδρου κ. Σπύρου Αδαμίδη
·         Ανακοινώσεις Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη
·         Ανακοινώσεις των επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων
·         Απαντήσεις Δημάρχου
·         Ερωτήσεις
·         Απαντήσεις
·       
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο :  Παράδοση μελετών στη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. σχετικές με το έργο «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μεσημερίου Δ.Ε. Επανομής Δήμου Θερμαϊκού».
           Εισηγήτρια  : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών - κ. Παρθένα Πασχαλίδου.

ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση υλοποίησης της υπ’ αριθ. 1/2017 μελέτης με τίτλο «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μεσημερίου Δ.Ε. Επανομής Δήμου Θερμαϊκού» στο  Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΣΠΑ 2014-2020 ως Υποέργο της προτεινόμενης για χρηματοδότηση Πράξης με τίτλο «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μεσημερίου Δ.Ε. Επανομής Δήμου Θερμαϊκού». 
       Εισηγήτρια  : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών - κ. Παρθένα Πασχαλίδου.


ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση υλοποίησης της υπ’ αριθ. 2/2017 μελέτης με τίτλο «Προμήθεια Εξοπλισμού και Λειτουργία ΕΕΛ Οικισμού Μεσημερίου Δ.Ε. Επανομής Δήμου Θερμαϊκού» στο  Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΣΠΑ 2014-2020 ως Υποέργο της προτεινόμενης για χρηματοδότηση Πράξης με τίτλο «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μεσημερίου Δ.Ε. Επανομής Δήμου Θερμαϊκού».     
 
       Εισηγήτρια  : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών - κ. Παρθένα Πασχαλίδου.

ΘΕΜΑ 4ο : «Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της Πράξης με τίτλο «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μεσημερίου Δ.Ε. Επανομής Δήμου Θερμαϊκού» για την ένταξή της στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος - Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΣ)», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με τίτλο «Ολοκλήρωση υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων (ΕΕΛ) στους οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας (πληθυσμός 2000-15.000 ι.π.) που απαιτούνται σύμφωνα με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ» και Κωδικό 040.6ii (Α/Α ΟΠΣ: 1726) και σύναψη σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με την Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού». 
       Εισηγήτρια  : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών - κ. Παρθένα Πασχαλίδου.


ΘΕΜΑ 5ο : Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού λόγω μη ένταξης του ακινήτου στην επέκταση του Γ.Π.Σ   
           Εισηγητής  : Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών - κ. Παναγιώτης Μήλιος.

ΘΕΜΑ 6ο : Διαγραφή ποσών από τους Χ.Κ. 0122/2014 και 0125/2014 λόγω αλλαγής του πίνακα υπολογισμού της προείσπραξης.                                       
           Εισηγητής  : Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών - κ. Παναγιώτης Μήλιος.


ΘΕΜΑ 7ο :
Λήψη Απόφασης για την επιλογή του καταλληλότερου χώρου για τη πραγματοποίηση της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. με θέμα τον «Απολογισμό του Δημάρχου έτους 2016» 
           Εισηγητής  : Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου - κ. Σπύρος Αδαμίδης

ΘΕΜΑ 8ο : Ορισμός εκπροσώπου στη γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης - απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων/πλοίων εκτός λιμένος/αλιευτικών καταφυγίων διαχείρισης του Δήμου Θερμαϊκού, για το έτος 2017. 
          Εισηγητής  : Δήμαρχος - κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

ΘΕΜΑ 9ο : Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Θερμαϊκού για τη συγκρότηση Επιτροπών, σύμφωνα με : α) το Π.Δ. 23/2000 (ΦΕΚ 18 Α΄) και β) το Γ.Κ.Λ. 20 (ΦΕΚ 444 Β΄/99), για το έτος 2017. 
          Εισηγητής  : Δήμαρχος - κ. Γιάννης Μαυρομάτης.


ΘΕΜΑ 10ο : Δωρεάν παραχώρηση μηχανήματος UNIMOG ιδιοκτησίας του Δήμου Θερμαϊκού στο Συνεταιρισμό Μέσης Αλιείας «Αγία Παρασκευή», Νέας Μηχανιώνας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των εποχιακών αναγκών του.
 
          Εισηγητής  : Δήμαρχος - κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

            Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου                                         
                         ΣΠΥΡΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ 

Συμπολιτεία Θερμαικού: ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» επισημαίνει με ανακοίνωσή της την πλήρη ανυπαρξία, από το δήμο Θερμαϊκού, οποιουδήποτε σχεδίου αντιμετώπισης της τελευταίας κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας, καθώς δεν υπήρξε η παραμικρή προετοιμασία τόσο όσον αφορά την προετοιμασία του υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου, όπως επίσης τη συντήρηση και προετοιμασία των απαιτούμενων μηχανημάτων αλλά και την προμήθεια του κατάλληλου υλικού.

Με βάση το «Σχέδιο Ξενοκράτης» για την αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων αλλά και μία ισχύουσα  εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε πριν ένα χρόνο (Αριθμ. 8183/24/11/2015), οι Δήμοι όλης της χώρας υποχρεούνται να οργανώνονται προληπτικά και στη συνέχεια να ενεργούν προγραμματισμένα για την αντιμετώπιση το χειμώνα των χιονοπτώσεων και του παγετού. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα από όλα όσα ήταν υποχρεωμένος να πράξει ο Δήμος Θερμαϊκού, με συνέπεια οι κάτοικοί του να βρεθούν ανυπεράσπιστοι στο χιονιά, να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα την Τρίτη και Τετάρτη 10 και 11 Ιανουαρίου 2017 και να υποστούν σοβαρές ζημιές υποδομές αλλά και περιουσίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της πλήρους αδράνειας της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, έκλεισε η δημόσια οδός Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας στα περισσότερα σημεία της, καθώς δεν υπήρξε η πρόνοια από πλευράς Δήμου να ρίξει αλάτι και θαλασσόνερο τα ξημερώματα της 10ης Ιανουαρίου στα επικίνδυνα σημεία και ιδιαίτερα στις στροφές και τα υψώματα της Αγίας Τριάδας. Κι’ όμως, ο δήμος Θερμαϊκού έχει το τεράστιο προνόμιο:
Να βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, οπότε ήταν πανεύκολος ο ανεφοδιασμός με θαλασσινό νερό κατάλληλων βυτιοφόρων.
Να διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες αλυκές της χώρας, τις αλυκές Αγγελοχωρίου, στις οποίες μάλιστα είναι μέτοχος ο Δήμος και άρα να είναι επίσης εύκολος ο εφοδιασμός με αλάτι.
Πως αξιοποίησε αυτά τα δύο πλεονεκτήματα η διοίκηση του κ.Μαυρομάτη;
Σύμφωνα με τον «Σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας» που εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ήταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν όλοι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, ιδιαίτερα οι Δήμοι της χώρας, όφειλαν να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού σε τρία Στάδια: Την προχειμερινή περίοδο, την περίοδο προετοιμασίας για τη χειμερινή περίοδο και την δράση κατά την εκδήλωση των φαινομένων των χιονοπτώσεων και του παγετού.

σε κάθε στάδιο, οι Δήμοι έπρεπε να οργανωθούν:
-Στο 1ο Στάδιο: Στην έκδοση διοικητικών πράξεων και τον προσδιορισμό οργανικών μονάδων για την εκτέλεση έργων και δράσεων προς αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού ανά οδικό άξονα. Επίσης προγραμματισμός πόρων και ανθρώπινου δυναμικού για την χειμερινή περίοδο, προμήθεια και αποθήκευση υλικών (πχ αλάτι, ψηφίδα, κτλ) βάσει των προβλεπόμενων αναγκών και τέλος συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων, διατύπωση προτάσεων για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων κ.α..
-Στο 2ο Στάδιο:  Προγραμματισμένη μίσθωση ιδιωτικών μέσων, πρόσληψη εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού, όταν αυτό απαιτείται, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών,  κατανομή προσωπικού και ορισμός υπευθύνων για την οργάνωση και λειτουργία των προβλεπόμενων από το σχεδιασμό εγκαταστάσεων (εργοτάξια, αποθήκες άλατος, κλπ), έλεγχος καλής λειτουργίας των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, καθορισμός υπευθύνων ανά οδικό άξονα για τον αποχιονισμό και την αντιμετώπιση παγετού, ορισμός επικεφαλής συντονιστή και της έδρας του και τέλος, προγραμματισμός βαρδιών και επιφυλακών του προσωπικού βάσει του αντίστοιχου σχεδιασμού.
Στο 3ο τέλος Στάδιο: Λήψη μέτρων με βάση τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ αλλά και πληροφοριών από την επιτήρηση του οδικού δικτύου για λόγους ετοιμότητας, εφαρμογή του σχεδιασμού όπου αυτό επιβάλλεται, προμήθεια επιπλέον υλικών (άλατος, ψηφίδας, κτλ.), άμεση επιδιόρθωση βλαβών εξοπλισμού και μέσων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο κ.α.
Ρητά αναφέρεται στην Εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που προαναφέραμε, ότι οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για το δημόσιο οδικό δίκτυο πλην των εθνικών και περιφερειακών δρόμων (δημοτικοί οδοί, κλπ). Και όπως υπογραμμίζεται: «Νοείται ότι στην έννοια της συντήρησης του οδικού δικτύου συμπεριλαμβάνεται και η αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο (χειμερινή συντήρηση). Στο πλαίσιο αυτό οι Προϊστάμενοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, που κατά κανόνα είναι αρμόδιοι για τη συντήρηση του οδικού δικτύου που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η αντιμετώπιση προβλημάτων εξαιτίας χιονοπτώσεων και παγετού), κατόπιν σχετικής εντολής του Δημάρχου, προχωρούν πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου:
1.    Στην έγκαιρη προμήθεια και αποθήκευση άλατος ή και άλλων κατάλληλων υλικών (ψηφίδα, κτλ.), όπως επίσης και την προληπτική συντήρηση μηχανημάτων αποχιονισμού και διασποράς άλατος.
2.     Στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού έργων και δράσεων χειμερινής συντήρησης του οδικού δικτύου.
3.     Στην ολοκλήρωση των διαδικασιών προγραμματισμένων μισθώσεων ιδιωτικών μέσων κλπ., όπου αυτό απαιτείται, με βάση το σχεδιασμό,
4.    Στον ορισμό υπευθύνων και επικεφαλής συντονιστή για τις εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης προβλημάτων παγετού του εσωτερικού οδικού δικτύου των πολεοδομικών συγκροτημάτων και οικισμών αρμοδιότητάς τους.
5.    Στην προτεραιοποίηση των οδικών αξόνων ως προς την επέμβαση σε περιπτώσεις αδυναμίας συνολικής αντιμετώπισης προβλημάτων λόγω εκτεταμένων χιονοπτώσεων και παγετού.
Τι από όλα αυτά έπραξε η υπό τον κ.Μαυρομάτη διοίκηση του Δήμου; Τίποτα απολύτως. Το ίδιο όπως έπραξε και στις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, με επακόλουθο τις καταστροφές που γνώρισε ένα μεγάλο τμήμα του δήμου Θερμαϊκού.
Περισσότερα για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, διαβάστε εδώ: http://civilprotection.gr/…/hionoptoseis_etoys_2015_2016_te…


{Ενημέρωση}

  Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
  copyright: Tsounami 2016