Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Παραδοσιακή μαγειρίτσα για το βράδυ της Ανάστασης

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,5 κιλό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα από αντίδια
  • ½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό.
  2. Τη βγάζουμε, την καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και τη ψιλοκόβουμε.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτοχρόνως τα τριμμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 5-6 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό.
  5. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού.
  6. Τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζουμε, τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε καλά.
  7. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου ½ ώρα. Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  8. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα.
  9. Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI