Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Με μεγάλη επιτυχία η τελετή βράβευσης πρωτευσάντων μαθητών και 50 πρώτων εισαχθέντων φοιτητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Θερμαϊκού


Στην αίθουσα του ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία και σε κλίμα  συγκίνησης και περηφάνιας, πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 28 Ιανουαρίου, εκδήλωση βράβευσης, που τίμησε και απένειμε επαίνους στους μαθητές που πρώτευσαν στις σχολικές μονάδες των Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του δήμου, καθώς επίσης στους 50 πρώτους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε 17 διακεκριμένους αθλητές από αθλητικούς συλλόγους του δήμου, 11 φοιτητές της ομάδας Tyφoon Motoracing του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, παρόντος και του Πρύτανη κ. Αντώνιου Τουρλιδάκη, αλλά και 8 εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου.

Στην εκδήλωσε, που πλαισίωσαν η Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Περαίας «ΟΡΦΕΑΣ» και η Νεανική Χορωδία του Πυθαγορείου Ωδείου Θερμαϊκού, βραβεύθηκε η υπευθυνότητα, η θέληση και η βούληση, ο αγώνας, η μάθηση και η προσήλωση στο στόχο, η ανιδιοτελής προσφορά και φυσικά, η αριστεία.

Πλήθος κόσμου επιβράβευσε τα τιμώμενα πρόσωπα με την παρουσία του, ενώ παρόντες ήταν και αρκετοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων, οι Βουλευτές Δ. Μάρδας, Γ. Λαζαρίδης, Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, Γ. Αρβανιτίδης και Α. Βαρδαλής, η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Πατουλίδου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ενώ από τη μεριά του Κλήρου, παρέστη εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. κ. Ιουστίνου. Τέλος, υπήρξαν επίσης εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, αφού ευχαρίστησε όλους το παρευρισκόμενους και έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες, επιστράτευσε το μεγάλο Καζαντζάκη και τα λόγια του «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω…» και απευθυνόμενος στα παιδιά που βραβεύονταν, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα ο δήμος μας σάς βραβεύει για την επιτυχία σας και είναι το όπλο σας για να έχετε αυτοπεποίθηση, ψυχική και πνευματική ισορροπία, άνοιγμα καινούριου ορίζοντα, νέων στόχων. Εύχομαι ό,τι κι αν επιλέξετε να ακολουθήσετε, να το πραγματώσετε με κέφι και να το χαρείτε.»

Εν συνεχεία, ακολούθησε απονομή τιμητικής διάκρισης από το Δήμαρχο προς το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, τον πρώην Διεθνή Καλαθοσφαιριστή και Προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος αναμφισβήτητα αποτελεί πρότυπο αθλητή, αλλά και αγωνιζόμενου ανθρώπου, που συνδυάζοντας το ήθος με την επιμονή, κατόρθωσε ανελιχθεί στην κορυφή και να αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες, που έχει αναδείξει η Ελλάδα.


Απευθυνόμενος στον κ. Γιαννάκη και αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην τελετή, παρά το ιδιαίτερα γεμάτο πρόγραμμά του, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, ομολόγησε την αρχική του απορία για το επίθετο «δράκος», που συνοδεύει το μεγάλο αθλητή, αναλογιζόμενος ωστόσο, στη συνέχεια, και αναγνωρίζοντας, ότι του ταιριάζει «γάντι», μιας και στη συνολική του πορεία έχει υπάρξει «φύλακας δράκος ψυχών, αξιοπρέπειας, ήθους, αγωνιστικότητας, φιλίας.»

Ήταν η σειρά των 17 αθλητών, προερχόμενων από διάφορους αθλητικούς συλλόγους του δήμου, να επιβραβευθούν για τη δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλλαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Τιμητική διάκριση έλαβε, επίσης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την πολύτιμη συνεισφορά του και βοήθεια στην πορεία προς τη διάκριση, σε διεθνή διαγωνισμό στην Αραγονία της Ισπανίας το 2016, της φοιτητικής ομάδας Tyφoon, για την κατασκευή πρωτότυπης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, ο οποίος, αφού εξήρε το Δήμο για την καθιερωμένη αυτή γιορτή, παρότρυνε μαθητές και φοιτητές, να μην παρατάνε ποτέ την προσπάθεια, ανεβάζοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά.

Άλλη μία βραδιά χαράς και ελπίδας για το μέλλον, ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών επαίνων στους μαθητές, φοιτητές, εθελοντές καθηγητές και στους 11 φοιτητές της ομάδας Tyφoon, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI