Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Παρουσίαση του ΚΑΠΠΑ 2000

ΚΑΠΠΑ 2000

Μια και δραστηριοποιείται πάλι το ΚΑΠΠΑ κάνω μια παρουσίαση για να το μάθουν μερικοί συμπολίτες μας.
Σημαίνει
Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού
είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2000 στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία ανθρώπων που η ενασχόληση  τους με τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα είναι δεδομένη και διαχρονική .  
Η ανάγκη της δημιουργίας του ΚΑΠΠΑ 2000 ήταν πολύ μεγάλη για να προσφέρει μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού τα μέγιστα στον ευαίσθητο χώρο των ατόμων με αναπηρία.
Έχοντας ως κύριους στόχους την αθλητική ανάπτυξη στο χώρο των ΑμεΑ και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, οραματίστηκε, ήδη από τη δημιουργία του, την κατασκευή ενός Ειδικού Πολυαθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει και να  υποστηρίξει τις προσπάθειες αθλητών με αναπηρίες καθώς και να ενισχύσει και να πολλαπλασιάσει τις πολιτιστικές ξεχωριστές δραστηριότητες .
Το ΚΑΠΠΑ 2000 συστάθηκε από το "Ελλάδα 2004", ένα πρόγραμμα που συνδεόταν με την Ολυμπιακή προετοιμασία της χώρας και φιλοδοξούσε να καταστεί ισότιμο με το κύριο πρόγραμμα της Ολυμπιάδας, το "ΑΘΗΝΑ 2004". Ως στόχους είχε τη μεταφορά πόρων στην περιφέρεια, δημιουργία έργων που να αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής κ.α. Το ΚΑΠΠΑ 2000 εντάχθηκε στο Ελλάδα 2004 με στόχο να λειτουργήσει ως προπονητήριο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) ενόψει των Ολυμπιακών της Αθήνας και των Special Olympics.

Το ΚΑΠΠΑ 2000 περιλαμβάνει:

·  Κολυμβητήριο (πισίνα) (1820 τμ): Λειτουργεί από το 2005, καλύπτοντας ανάγκες των ΑμΕΑ αλλά και παιδιών και κατοίκων των δύο γειτονικών Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης.
·  Κλειστό Γυμναστήριο (1607 τμ) όπου προπονούνται αλλά και αγωνίζονται αθλητικές ομάδες και ομάδες ΑμΕΑ (μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ κλπ). Σε λειτουργία από το 2005.
·  Αμφιθέατρο (780 τμ). Λειτουργεί από το 2006. Είναι ίσως η μεγαλύτερη και σίγουρα η καλύτερη και ωραιότερη αίθουσα εκδηλώσεων στον Θερμαϊκό και μάλλον σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη.
Εστιατόριο (252 τμ). Είναι υπό κατασκευή.
Ξενώνας 28 δωματίων (612 τμ) που βρίσκεται στην τελευταία φάση κατασκευής του. Απαιτούνται περ. 500.000 ευρώ για την αποπεράτωση και αξιοποίησή τους.

·  Νεώσοικος (175 τμ) Ένας υπερυψωμένος (αναφορικά με την γειτνιάζουσα πισίνα) χώρος όπου προβλέπεται να φιλοξενήσει όργανα γυμναστικής και να λειτουργήσει ως Αίθουσα Γυμναστηρίου και Μηχανημάτων Άσκησης. Χρειάζεται να διατεθούν τα μηχανήματα και οι αναγκαίες συσκευές Άθλησης.
·  Μαρίνα, κατάλληλη για ελλιμενισμό σκαφών. Έχει διανοιχθεί το κανάλι (βάθους 5 μέτρων και έχουν οριοθετηθεί οι θέσεις) αλλά υπολείπεται η διάνοιξη εξόδου για την πλήρη επικοινωνία  με την θαλάσσια περιοχή. Απαιτείται δε η διάνοιξη μιας παράπλευρης μικρής οδού που θα επιτρέπει την οδική προσέγγιση των σκαφών για καθέλκυση και ανέλκυση, κόστους περ. 40.000 ευρώ. Έργα που μπορούν άμεσα να επιφέρουν έσοδα στον Οργανισμό.
Συγχρόνως οι εγκαταστάσεις του αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου είναι στη διάθεση των κατοίκων των όμορων δήμων.
Η δική μας δημοτική αρχή είχε εγκρίνει και ενίσχυε το ΚΑΠΠΑ ετησίως με 40000 Ευρώ για να καλύπτει λειτουργικές ανάγκες
Δυστυχώς η μετέπειτα δημοτική αρχή του κ Γιάννη Αλεξανδρή όχι μόνο έπαψε να δίνει αυτά τα χρήματα αλλά μερικοί σύμβουλοί του επιδόθηκαν σε αλόγιστη κατασυκοφάντηση του ΚΑΠΠΑ χαρακτηρίζοντάς ακόμα και καρκίνωμα του Δήμου.
Ευτυχώς που η δημοτική αρχή υπό τον κ Γιάννη Μαυρομάτη κινήθηκε ώστε να περιέλθει το ΚΑΠΠΑ στη δικαιοδοσία του Δήμου και η σημερινή δημοτική αρχή του κ Γ Τσαμασλή με τη συνδρομή και συμπαράσταση του αντιδημάρχου κ Π Τροκάνα βοηθάει στο ζωντάνεμα του ΚΑΠΠΑ ενός έργου μοναδικού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI