Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Κοινωνικά

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚοινωφελής: Πως κατανέμονται οι 40.000 θέσεις στους Δήμους


Οι ειδικότητες της πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων, συγκεντρώνουν μεταξύ πολλών άλλων, τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κατάλογο των 40.000 εποχικών προσλήψεων πεντάμηνης διάρκειας, που θα γίνουν το Σεπτέμβρη μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και ΟΤΑ.
Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος, κατανέμονται σε Αθήνα, 1.865 και Θεσσαλονίκη, 1.010.  Ακολουθούν ο Δήμος Πάτρας με 845, Ρόδος 674, Κέρκυρας με 694, Ηρακλείου Κρήτης με 688 Λάρισας με 607, Ιωαννίνων 599, Λέσβου με 566, Βόλου με 538, Πειραιά με 455, Χανίων με 457, Κοζάνης, 462, Χαλκίδας με 434, Περιστέρι με 385,  Αγρινόυ 365, Λαμίας 353, Κορδελιό – Εύοσμος με 314, Παύλου Μελά 307, Τρικκαίας 302, Αλεξανδρούπολης 296, Εορδαίας, 296, Αχαρνών 296, καβάλας 286, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλαμαριάς 284, Καλλιθέας 278, Κομοτηνής, 269 Κατερίνης 267, ,Ζακύνθου 266, Ξάνθης 262, Νέαπολη – Συκεών 260, Κερατσινίου – Δραπετσώνας 253, Ρεθύμνου, 247, Γλυφάδας 242, Δράμας 238, Σερρών 238, Κεφαλλονιάς, 234, Καστοριάς 233, Άρτας 230, Πυλαίας – Χορτιάτη 220.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.
Τα κριτήρια επιλογής αφορούν στη διάρκεια της ανεργίας, ετήσιο φορολογητέο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2012, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση και εκπαιδευτικό επίπεδο.
Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό των απαραίτητων δικαιολογητικών, στην αξιολόγηση των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, στην κατάταξη και την τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
Οι άνεργοι μετά από την δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής για την απασχόληση τους στις θέσεις που θα προκηρυχθούν, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν μέχρι και σε τρεις επιβλέποντες φορείς ακτά σειρά προτίμησης.
Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι άνεργος και δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Σε κάθε άλλη περίπτωση υποβολής της αίτησης ο υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία προσλήψεων
================================
Νέο "δωράκι" στις τράπεζες.Ακόμη μία απαίτηση της τρόικας υλοποιείται -ως φαίνεται- από την κυβέρνηση. Η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που εφαρμόζεται από το 2008 και προστατεύει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους στις τράπεζες, τείνει προς κατάργηση. 

Η κυβέρνηση εξετάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, αν και από το Υπουργείο Ανάπτυξης απορρίπτουν μία τέτοια κίνηση και ρίχνουν την ευθύνη στις τράπεζες, τις οποίες θεωρούν υπεύθυνες για διαρροές αναφορικά με τις συζητήσεις για την υπό κατάρτιση νομοθετική παρέμβαση.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποσυμπίεση της αγοράς ακινήτων, χωρίς όμως να δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις τράπεζες, η σταδιακή αποσυμπίεση θα μπορούσε να γίνει μειώνοντας την αντικειμενική αξία από τις 200 στις 150 ή και 100 χιλιάδες ευρώ και προβλέποντας προστασία για ευπαθείς ομάδες, όπως πολύτεκνοι ή άνεργοι, με την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν άλλη ακίνητη περιουσία.

Με τις «ευλογίες» της τρόικας, λοιπόν, 132.000 ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να ζήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού. Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 για ακίνητα των οποίων η αντικειμενική αξία φτάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι διευθύνσεις των τραπεζών που ασχολούνται με την είσπραξη των οφειλομένων
 βρίσκονται επί ποδός πολέμου εν όψει της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων.

Τα οργανωμένα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία που συνεργάζονται με τις τράπεζες ετοιμάζονται για άρση των πλειστηριασμών, καθώς, όπως λένε, οι τράπεζες στην κατηγορία αυτή των δανειοληπτών έχουν χορηγήσει στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι Ενώσεις Καταναλωτών αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες τον ερχόμενο Ιανουάριο.
========================================

Τέλος με νόμο στη «μαύρη» εργασία.


Σκληρά μέτρα κατά επιχειρήσεων που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα εκδώσει τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το πλαίσιο των ελέγχων και τις νέες ποινές για όσους απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους, σύμφωνα με το news247.gr
«Θα κλείσω επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα για την πρώτη φορά που θα πιάνεται εργοδότης να έχει ανασφάλιστους στην επιχείρησή του. Τη δεύτερη φορά θα μπαίνει προσωρινό λουκέτο.
Σε περίπτωση υποτροπής, η τιμωρία θα είναι οριστικό κλείσιμο και αφαίρεση της άδειας.
Με την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων, θα ακολουθήσουν εντατικοί έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε να εξακριβωθεί πόσοι εργάζονται χωρίς χαρτιά και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
===============================================


Ρέθυμνο: Η πεθερά οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της νύφης της!


Η πεθερά έθεσε σε εφαρμογή το σατανικό της σχέδιο και όταν η άτυχη κοπέλα κατάλαβε τι συμβαίνει ήταν αργά...
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε μια 16χρονη από τη Βουλγαρία, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, μετά από παγίδα που της έστησε η πεθεράς της...
Σύμφωνα με την αστυνομία, ήδη έχουν συλληφθεί 6 άτομα για την υπόθεση, ενώ αναζητείται ακόμα ένα. Η 16χρονη συζούσε με νεαρό ομοεθνή της στο Ρέθυμνο. Η ανήλικη έψαχνε για δουλειά, καθώς με δυσκολία τα έβγαζαν πέρα. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (07-07-2012), της τηλεφώνησε η πεθερά της και της ζήτησε να ετοιμαστεί, καθώς θα περνούσε μαζί με τον άντρα της και έναν φίλο τους, για να την πάρουν για μια δουλειά, σε ταβέρνα χωριού του Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με το ''Έθνος'', η ανήλικη ετοιμάστηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο των πεθερικών της. Όπως ανέφερε αργότερα σε αστυνομικούς, πήγαν σε μια αγροτική τοποθεσία έξω από χωριό της πόλης, αλλά δεν υπήρχε ταβέρνα. Την οδήγησαν σε μία στάνη όπου ήδη περίμεναν 4 αλλοδαποί (δύο Ινδοί και δύο Πακιστανοί).
Την άφησαν εκεί και αφού τη βίασαν ομαδικά, η πεθερά της επέστρεψε για να την πάρει. Όπως καταγγέλλεται, της πέταξε 50 ευρώ και την προειδοποίησε να μη μιλήσει σε κανέναν για όσα συνέβησαν εκεί.
Η 16χρονη όμως αφού επέστρεψαν στο σπίτι πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε όσα είχαν συμβεί σε βάρος της. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η πεθερά. Το λόγο για την υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, έχει η δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων όσων εμπλέκονται συνεχίζονται με αμείωτη ένταση...πηγή
============================================Ανεργία-σοκ στο α' τρίμηνο της χρονιάς.


Ένα ρητό υποστηρίζει πως «οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια», στην περίπτωση της ανεργίας ωστόσο, τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ είναι χαρακτηριστικά αγια τη δραματική κατάσταση στη χώρα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το α' τρίμηνο του 2012, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 22,6%, από 20,7% το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από το 1998. Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, η ανεργία είχε ανέλθει στο 15,9%. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το α' τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.837.950 άτομα και των ανέργων σε 1.120.097. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 22,6%, έναντι 20,7% του προηγούμενου τριμήνου και 15,9% του αντίστοιχου τριμήνου 2011.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 10,7% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2011. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 57,3% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2011.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (26,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (19,7%).

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (52,7%), το οποίο μάλιστα στις νέες γυναίκες ανέρχεται στο 60,4%.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (34,3%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (33,1%) και οι απόφοιτοι τριτάξιας Μέσης Εκπαίδευσης (25,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (12,0%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (15,7%).

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 23,8% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 56,5%.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (30,5% έναντι 21,8%). Επίσης, το 71,7% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,7%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 28,5% και στη Κεντρική Μακεδονία με 24,7%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 13,9% και στις Ιόνιους Νήσους με 15,9%.πηγή
==============================================================ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ: Νέα συλλογική σύμβαση χωρίς καμία μείωση στους μισθούς και τα επιδόματα!Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον κλάδο των ποτών (αναψυκτικά, μπύρες, κρασιά, εμφιαλωμένα νερά) κατέρριψε το μύθο των μνημόνιων, των πιέσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, το μύθο περί ανταγωνιστικότητας, τη «μείωση» των κερδών της μεγάλης βιομηχανίας που δήθεν επιβάλλει τη μείωση στα μεροκάματα για να τονωθεί η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα κ.α μυθεύματα που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι ακόμα παραπάνω.
Η νέα συλλογική σύμβαση στον κλάδο υπογράφτηκε για τον επόμενο χρόνο, χωρίς καμία μείωση στους μισθούς και τα επιδόματα, ενώ ακόμη και οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον κλάδο θα αμείβονται με αυτή τη σύμβαση ανεξάρτητα και του ορίου ηλικίας, όπως επεδίωξαν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου με τους μνημονιακούς νόμους.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει: «Είναι μια επιτυχία μέσα σε συνθήκες όπου η εργοδοσία, αξιοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που της έδωσαν οι κυβερνήσεις του “ευρωμονόδρομου”, μειώνει ραγδαία μισθούς και μεροκάματα, καταργεί δικαιώματα κατακτημένα παλιότερα με σκληρούς αγώνες. Καμιά επανάπαυση. Η Συλλογική Σύμβαση που υπογράψαμε και που κατοχυρώνει δικαιώματα είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας, της οργάνωσής μας, της ενότητάς μας, στοιχεία που πρέπει να ενισχυθούν. Ολοι να γίνουμε ενεργά μέλη στα συνδικάτα μας».
 Η ΝΊΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΏΝ στην βιομηχανία του κλάδου  ποτών  δείχνει πεντακάθαρα ότι οι εργαζόμενοι έχουν ένα δρόμο μια επιλογή: Την ακηδεμόνευτη ταξική πάλη με την άρνηση  αντιπροσώπευσης τους από τους εργατοπατέρες του  κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.πηγή
============================================================
Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για τη δυσλειτουργία στους δήμους εξαιτίας της απαγόρευσης στις προσλήψεις ελέω... ακυβερνησίας και παρατεταμένης εκλογικής περιόδου*, το υπουργείο Εσωτερικών διά του υφυπουργού ΠάρηΚουκουλόπουλου, κινήθηκε προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτού του προβλήματος μέσα από ένα «παραθυράκι» του νόμου.
Έτσι, με επιστολή του υφυπουργού προς την Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) τουΣυμβουλίου της Επικρατείας ζητεί να γίνουν περίπου... 10.000 (για την ακρίβεια 9.403) «εξαιρέσεις» για τους δήμους της χώρας, καθώς «η παράταση της περιόδου αναστολής, σε συνδυασμό με την έλευση της θερινής περιόδου που οδηγεί σε κατακόρυφη άνοδο των αναγκών των φορέων αρμοδιότητάς μας σε προσωπικό έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στη λειτουργία τους, με άμεσο αντίκτυπο στους εξυπηρετούμενους πολίτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».
Έτσι, ο Π. Κουκουλόπουλος ζητεί να υπάρχουν κατ' εξαίρεση προσλήψεις σε ανταποδοτικούς τομείς των δήμων. Αναλυτικότερα, αιτείται:
- 4.703 προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας («η έλλειψη έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, οπότε ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται λόγω της τουριστικής κίνησης και ο σχετικός κίνδυνος από τη μη έγκαιρη αποκομιδή τους επεκτείνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών»).
4.000 δίμηνες συμβάσεις προσωπικού για:
 • ναυαγοσώστες («η πρόσληψή τους είναι υποχρεωτική εκ του νόμου για την κάλυψη εκμισθούμενων από τους ΟΤΑ ακτών και παραλιών από την 1η-6 έως την 31η-8-2012. Η μη πρόσληψή τους επισείει την επιβολή προστίμων από τις Λιμενικές Αρχές»).
 • τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, που θα λειτουργούν έως το τέλος Ιουλίου («οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό -συνταξιοδοτήσεις τακτικών υπαλλήλων, λήξη συμβάσεων εκτάκτου προσωπικού- έχουν ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι να μην επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία τους και τη φροντίδα των νηπίων που έχουν εγγραφεί σε αυτούς -βρεφονηπιοκόμοι-, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και καθαριότητας -μάγειροι, καθαρίστριες»).
 • την πυρασφάλεια (καθώς «οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ επικουρούν το αντιπυρικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών προσλαμβάνοντας εργάτες για τον καθαρισμό δασών»).
500 υδρονομείς άρδευσης («στις περιοχές, όπου η έναρξη της αρδευτικής περιόδου συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις αυτές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες»).
700 στελέχη για τις δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις («είναι αυτονόητο ότι η μη πρόσληψη του προσωπικού αυτού, ενώ επίκειται η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος, θα σημάνει την αναστολή της λειτουργίας του, στις οποίες έχουν εγγραφεί πολλά παιδιά»).
Να σημειωθεί πως εξαιρέσεις στις προσλήψεις στους δήμους για τους συγκεκριμένους τομείς ζήτησε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου (εδώ).
========================================

Εθελοντική Ομαδα Πρόληψης Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Στα πλαίσια του έργου της στον τομέα του εθελοντισμού, η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ.) του Δήμου Θερμαϊκού δραστηριοποιήθηκε και το μήνα που πέρασε με σειρά ενεργειών, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν:

-       Η κάλυψη της περιφοράς του Επιταφίου στους Ιερούς Ναούς του Δήμου Θερμαϊκού από μέλη που βρίσκονταν σε ετοιμότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που χρειαζόταν.

-       Η συνέχιση της εκπαίδευσης νέων μελών στο 2ο Σχολείο Διάσωσης της ΕΘΟΠΑΚ που ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου.

-       H κάλυψη αθλητικών διοργανώσεων στην περιοχή του Δήμου ως προς την παροχή πρώτων βοηθειών.

-       Στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών για αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της ομάδας, από δύο μέλη της προσφέρθηκε στην ΕΘΟΠΑΚ ως δωρεά στη μνήμη των γονέων τους ένα εκπαιδευτικό πρόπλασμα για την εκπαίδευση των μελών της στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Η ομάδα ευχαριστεί θερμά τα συγκεκριμένα μέλη για τη χειρονομία τους, χάρη στην οποία μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

διαβάστε περισσότερα Εδώ

============================

ΥΜΗΤΤΟΣ. Μαθητές συνέλαβαν 68χρονο επιδειξία.Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από λύκειο του Υμηττού, όταν 68χρονος άνδρας πλησίασε μια 16χρονη μαθήτρια, άνοιξε ξαφνικά το φερμουάρ του παντελονιού του και της έδειξε τα γεννητικά του όργανα.
Πριν η μαθήτρια προλάβει να συνέλθει από το θέαμα που αντίκρισε, ο 68χρονος έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και της πρότεινε να τον ακολουθήσει μέχρι το σπίτι του προκειμένου να κάνουν σεξ και να της δώσει τα χρήματα.
Η ανήλικη έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν κάποιοι συμμαθητές της από τις μεγαλύτερες τάξεις του λυκείου και να αρχίσουν να καταδιώκουν τον 68χρονο
Ο ηλικιωμένος έτρεξε προς το αυτοκίνητό του για να ξεφύγει, όμως οι μαθητές πρόλαβαν τον 68χρονο και τη στιγμή που μπήκε στο όχημα και έβγαλε τα κλειδιά από την τσέπη του, κατάφεραν να του τα πάρουν.
Παράλληλα είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να φτάσουν στην περιοχή περιπολικά της Αμεσης Δράσης και να συλλάβουν τον 68χρονο σάτυρο, στο όχημα του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περιοδικά με πορνό και προφυλακτικά
============================================


Σε εφιάλτη εξελίχτηκε η γνωριμία που είχε μέσω Facebook 17χρονη από την Καβάλα με έναν 28χρονο στη Θεσσαλονίκη. Οπως καταγγέλει η κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού μετά από απειλές και εκβιασμούς και ήδη ο 28χρονος που κατηγορείται για την υπόθεση απολογήθηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή.
Οπως περιέγραψε στις διωκτικές αρχές η 17χρονη γνώρισε τον κατηγορούμενο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο facebook και στη συνέχεια γίνανε «φίλοι». Συζητώντας στο τσατ ανταλλάξανε τηλέφωνα και ακολούθησε καθημερινή επικοινωνία. Μάλιστα η 17χρονη και ο 28χρονος συνομιλησαν και μέσω βιντεοκλήσης η οποία όπως παραδέχεται και η κοπέλα είχε ερωτικό περιεχόμενο. Η ίδια καταγγέλει ότι μετά απ' αυτή την επικοινωνία μετάνιωσε για ότι έκανε και ζήτησε από τον 28χρονο να κόψουν κάθε επαφή είτε τηλεφωνική είτε διαδικτυακή. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος άρχισε να την απειλεί λέγοντας ότι έχει καταγράψει τη βιντεοκλήση και απειλώντας την ότι θα την «ανεβάσει» στο youtube. H 17χρονη όπως είπε στους αστυνομικούς τελικά υπέκυψε στις απειλές του 28χρονου και ήρθε από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο. Η συνάντηση αυτή όμως εξελίχτηκε σε εφιάλτη καθώς σύμφωνα με την καταγγέλουσα ο κατηγορούμενος την οδήγησε στο σπίτι του όπου και τη βίασε. Οταν η κοπέλα επέστρεψε στην Καβάλα εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της τι είχε συμβεί και η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές. Τις έρευνες ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 28χρονο, ο οποίος χτες απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.πηγή

=======================================

Δικαστήριο "κούρεψε" χρέος ανέργου κατά 74%Δικαστήριο «κούρεψε» χρέος ανέργου κατά 74%!Η Ένωση  Καταναλωτών  Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) ανακοίνωσε νέα σημαντικότατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου που κούρεψε κατά 74% το χρέος υπερχρεωμέου άνεργου πατέρα 2 παιδιών.
Ο υπερχρεωμένος πολίτης κατέφυγε στο νομικό τμήμα της Ένωσης λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις δανειακές υποχρεώσεις του μετά την δραματική μείωση των εισοδημάτων του.
Βεβαίωση αποτυχίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού εξέδωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Η παρουσίαση της περίπτωσης έχει ως εξής:
Προφίλ δανειολήπτη
Έγγαμος, πατέρας δυο τέκνων, άνεργος από το 2010 όταν και απολύθηκε από την εταιρία στην οποία εργαζόταν. Η σύζυγος του δημόσιος υπάλληλος με μηνιαία εισοδήματα 1.170 ευρώ, εκκρεμεί και η δική της αίτηση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.
Τραπεζικές Απαιτήσεις
1) Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E (2 στεγαστικά δάνεια & 1 καταναλωτικό) Είχε εξασφαλιστεί με εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης στο ακίνητο του αιτούντος.
2) Τράπεζα Κύπρου (καταναλωτικό δάνειο και προσωπικό δάνειο)
3) Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (πιστωτική κάρτα)
Σύνολο οφειλών 151.749,93 €
Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του μια κατοικία επιφάνειας 70,30 τ.μ, που βρίσκεται στο Ηράκλειο, στην  οποία ο αιτών είναι κύριος κατά ποσοστό 1/2 εξ’ αδιαιρέτου και η οποία αποτελεί την κύρια κατοικία της οικογένειας του.
Η εμπορική αξία του εκτιμήθηκε από το Δικαστήριο στο ποσό των 60.000 ευρώ, (ότι είχε προταθεί και στην αίτηση του) και στο ποσοστό συγκυριότητας που του αναλογεί, ήτοι το ½ εξ αδιαιρέτου στο ποσό των 30.000 ευρώ.
ΑΠΟΦΑΣΗ
 • Επί 4ετία, που θα αρχίσει από την κοινοποίηση στον αιτούντα της απόφασης, μηνιαία καταβολή του ποσού των 300 ευρώ (στο σχέδιο διευθέτησης από το νομικό μας τμήμα προσφερόταν το ίδιο ποσό) συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.
 • Επίσης για την προστασία της κύριας κατοικίας ο αιτών θα πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής αξίας αυτής (60.000 : 2 = 30.000 x 85% = 25.500 ευρώ) σε χρόνο εξόφλησης τα 15 χρόνια.
 • Η αποπληρωμή του ποσού αυτού θα ξεκινήσει τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, και θα γίνει εντόκως, χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, με το κυμαινόμενο επιτόκιο που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα ικανοποιηθεί προνομιακά η Τράπεζα Eurobank Ergasias που έχει εξασφαλιστεί με την εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης.
 • Με βάση την απόφαση αυτή ο δανειολήπτης καλείτε να καταβάλλει το ποσόν των 39900 αντί του ποσού των 51.749 Ευρώ. Γλυτώνει συνεπώς 111.849 Ευρώ δηλαδή το 74% του αρχικού χρέους του. 
 • Συνολικό ποσό κουρέματος: 111.849 Ε ήτοι το 74% του αρχικού χρέους.
 • Συνολικό ποσό υποχρέωσης για την επόμενη 20ετία: 39.900 Ευρώ.
Η Ένωση  Καταναλωτών  Ηρακλείου , στην ανακοίνωση της ευχαριστεί θερμά το νομικό της τμήμα και την δικηγόρο Χρύσα Σπανάκη για την τεκμηρίωση και επιτυχή έκβαση μιας ακόμη υπόθεσης υπερχρέωσης.
Συμβουλεύει δε τους καταναλωτές οι οποίοι παρουσιάζουν ανάλογη οικονομική κατάσταση με την περίπτωση που αναφέρουμε να έρθουν σε επαφή μαζί της για πληροφορίες και συμβουλές
ΠΗΓΗ: cretalive.gr
==================================================Ολα τα κοινωνικά 
Διαβάστε εδώ


και τα Κοινωνικοπολιτικά
Εδώ
========================================

{Ενημέρωση}

  Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
  copyright: Tsounami 2019