Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Οικονομία

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Επιπλέον φόροι στις καταθέσεις – καταργείται το αφορολόγητο για παιδιά!!!Απίστευτη φορολογική βόμβα στους Ελληνες, προβλέπει το πακέτο που αποφάσισαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Δεν έφταναν οι δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα τώρα αποκαλύπτεται ότι και τα φορολογικά μέτρα θα είναι δυσβάσταχτα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την αύξηση της φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων  στο 15% από 10% που ισχύει σήμερα. Όσοι κράτησαν δηλαδή τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα και δεν έφυγαν στο εξωτερικό τώρα θα δουν να μειώνονται οι τόκοι που θα παίρνουν. Μέτρο οριζόντιο καθώς αγγίζει κυρίως τα νοικοκυριά που έχουν ένα μικρό κομπόδεμα. Διότι οι έχοντες εκατομμύρια τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Ας μην εκπλαγεί η κυβέρνηση αν δεν μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες.
Προβλέπεται επίσης αύξηση στους φόρους των τσιγάρων, φορολόγηση 4% στα ηλεκτρονικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Σοκ και για όσους έκαναν το λάθος να έχουν παιδιά. Καταργείται το επιπλέον αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν τέκνα.
Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Ακόμη αυξάνεται το όριο των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αποδίδουν οι νέοι ασφαλισμένοι. Φυσικά, εξισώνεται το πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα… θετικά που βρήκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση θα πρέπει να πούμε για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, μάλλον στο 19%, όμως οι εστιάτορες θα πληρώνουν τέλος για να επιτρέπεται το κάπνισμα στα καταστήματά τους.
Επίσης, μειώνεται ο ΦΠΑ αγροτών στο 6%.
Μόλις ο κόσμος αντιληφθεί τι σημαίνουν αυτά τα μέτρα, ασφαλώς και θα προκαλέσει σεισμό. Δυστυχώς, το γράφαμε και παλαιότερα. Οποιοι σπέρνουν άνεμους θα θερίσουν θύελλες.πηγή
=====================================================================


Τα τεκμήρια φεύγουν… το περιουσιολόγιο έρχεται!


Το οικονομικό επιτελείο υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, το σκέφτηκε …
το ξανασκέφτηκε, το μέτρησε και το ξανά μέτρησε και σχεδιάζει τώρα να καταργήσει τα τεκμήρια, που τόσα προβλήματα έχουν φέρει σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους, να κτυπήσουν τη φοροδιαφυγή.
Αντιλαμβάνονται ότι τα τεκμήρια απέτυχαν.
Αντί να πιαστούν οι φοροφυγάδες, έφεραν προβλήματα στους ειλικρινείς φορολογούμενους, έφεραν λουκέτα στην αγορά (αυτοκίνητα σκάφη αναψυχής) δημιούργησαν ανυπέρβλητα προβλήματα στον κατασκευαστικό τομέα (, οικοδομή, κατοικίες, συναφή επαγγέλματα).  Και το κυριότερο ότι δεν “οδήγησαν” ούτε έναν φοροφυγά μπροστά στο ταμείο της Εφορίας.
Στο υπουργείο Οικονομιών σχεδιάζουν έτσι την κατάργηση των τεκμηρίων όπως τα γνωρίσαμε και την αντικατάστασή τους από ένα σύγχρονο σύστημα που πιάνει όλους στην απόχη του. Μικρούς μεγάλους φοροφυγάδες. Και δεν είναι άλλο από το νέο περιουσιολόγιο.
Η εισήγηση είναι να καταγράφεται κάθε είδους δαπάνη στο ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για τον καθένα (όπως π.χ. στην Ολλανδία που κάθε χρόνο όλοι κάνουν τη φορολογική δήλωση και μαζί και ετήσια μεταβολή της περιουσιακής τους κατάστασης).
Φορολογική δήλωση και ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους θα συνυποβάλλονται στην Εφορία και θα υπάρχει ετήσια απεικόνιση της μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογούμενου.
Στο ίδιο πλαίσιο επανέρχονται σκέψεις για ενίσχυση με πολλαπλό μπόνους των αποδείξεων απο ορισμένες κατηγορίες επιτηδευματιών που έχουν καταγραφεί με βαριές και πολλαπλές περιπτώσεις φοροαποφυγής ή γενικότερα παραβατικής συμπεριφοράς, όπως είναι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, υδραυλικοί. Οι αποδείξεις από αυτούς θα μετρούν διπλά.πηγή
===================================================

Στις 8.000 ευρώ το αφορολόγητο για το 2013.

Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου από τα 5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ από το επόμενο έτος συμφώνησαν στη χθεσινή καταληκτική συνεδρίαση οι αντιπροσωπίες των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.
Το μέτρο συγκέντρωσε την καθολική αποδοχή των διαπραγματευτών και θα περιληφθεί στις Προγραμματικές Δηλώσεις που θα αναγνώσει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός, προκειμένου η κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες το βράδυ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ωστόσο, μένει να αποδειχθεί εάν θα τύχει εγκρίσεως από την τρόικα.
Οπως αναγνωρίζεται, πρόκειται για το πρώτο γενναίο βήμα για την ανακούφιση των χαμηλότερων εισοδημάτων, τα οποία δοκιμάστηκαν εντονότερα στα χρόνια της εφαρμογής των προγραμμάτων δημοσιονομικής σταθερότητας, ενώ θα ακολουθήσει η κατάργηση του ενιαίου τέλους ακινήτων που καλούνταν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θα αντικατασταθεί, από ένα ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, που θα απλοποιεί το πολυδαίδαλο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων ενσωματώνοντας όλους τους προϋπάρχοντες φόρους. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
==========================================================
Eurobank:Αδικο το κούρεμα των δανείων!!!!


Σε μεγάλη ανακατανομή του εισοδήματος και σημαντικές αδικίες σε βάρος αυτών που δεν έχουν δανειστεί ή αυτούς που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους θα οδηγήσει το γενικευμένο κούρεμα των τραπεζικών δανείων χωρίς κριτήρια, υποτηρίζει μελέτη της τράπεζας Eurobank.

«Είναι εμφανές ότι η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει οδηγήσει πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αδυναμία εξυπηρέτησης των συμβατικών τους υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται και από τη συνεχιζόμενη άνοδο των μη-εξυπηρετούμενων δανείων. Από την πλευρά τους οι τράπεζες έχουν ήδη αναγράψει στους ισολογισμούς τους μεγάλες προβλέψεις έναντι των εξελίξεων αυτών (20 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία) και έχουν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση σημαντικού ποσοστού υφιστάμενων δανείων πελατών τους, με στόχο τη διευκόλυνση των δανειοληπτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μελέτη της Eurobank.διαβάστε περισσότερα Εδώ

===============================================

Έρχονται πέντε φόροι μαζεμένοι!


Θα αρχίσουν να αποστέλλονται μέσα στις προσεχείς ώρες, αρχής γενομένης από τον ΕΤΑΚ του 2009. Θα ακολουθήσουν κατά πόδας και οι υπόλοιποι, από τους οποίους – σημειωτέον – δεν εξαιρείται κανείς. Οπότε όλοι οφείλουν να κάνουν τους υπολογισμούς τους για το πώς θα τους πληρώσουν. 
Η σχετική απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιά είναι ειλημμένη και ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται. Ο ίδιος έχει ζητήσει επίσης αυστηροποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς, ενώ έχει σημάνει συναγερμό για την κάκιστη κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το επίπεδο των εσόδων που έχουν εισπραχθεί.
Το γεγονός ότι υπολείπονται κατά 15%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα συνιστά μια ένδειξη, αλλά δεν είναι η μοναδική. 
=====================================================

Ποδαρικό με χαράτσια για την κυβέρνηση Πικραμμένου.

Τους «ξεχασμένους» λογαριασμούς για την πληρωμή του ΕΤΑΚ 2009 θα αρχίσει να στέλνει από την ερχόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η ΓΓΠΣ είχε έτοιμα 270.000 σημειώματα αλλά οι εκλογές «πάγωσαν» την αποστολή τους.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης και στο πλαίσιο ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, αποφασίστηκε η άμεση αποστολή τους.
Η ΓΓΠΣ θα ταχυδρομήσει 270.000 ραβασάκια προς ισάριθμους φορολογούμενους οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009 ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ.
Μέσα στο καλοκαίρι οι φορολογούμενοι θα λάβουν και τα ραβασάκια για:
• Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα πληρώσουν ΦΑΠ για το 2010.
• Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Θα πληρωθεί από περίπου 600.000 φορολογούμενους που κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.dailynews24.gr
=========================================

Από αύριο τα ραβασάκια της εφορίας για τους φόρους ακινήτων.

Λίγα 24ωρα προτού κλείσουν οι κάλπες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έβαλε μπροστά τις μηχανές εκκαθάρισης των δηλώσεων Ακίνητης Περιουσίας ώστε σε λίγες ημέρες να ξεκινήσει η αποστολή χιλιάδων σημειωμάτων σε αντίστοιχο αριθμό ιδιοκτητών ακινήτων.
Τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακινήτων) και ΦΑΠ (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας) θα σταλούν άμεσα με σκοπό να εισπράξει το Δημόσιο αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 
=============================

Υποβάθμιση της Ισπανίας.


Υποβάθμιση της Ισπανίας.


Πέντε χαράτσια περιμένουν εκατομμύρια νοικοκυριά που αμέσως μετά τις εκλογές θα κληθούν να πληρώσουν για τις ακίνητες περιουσίες τους:

1. Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη εκκαθαριστεί 2.920.000 δηλώσεις από 3.946.646 ιδιοκτήτες και έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 278,97 εκατ. ευρώ.
2. Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009. Οσοι είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%, ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.
3. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, θα λάβουν τον «λογαριασμό» του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.
4. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Πάνω από 600.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν και άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.
5. Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012 που επιβάλλεται και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το τέλος θα καταβληθεί σε 5 ίσες δόσεις.
Μέσα στον Απρίλιο, οι ιδιοκτήτες θα λάβουν το ραβασάκι της ΔΕΗ με την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν εντός του Μαϊου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων έχει ήδη έτοιμα προς αποστολή 270.000 σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009, για την είσπραξη εσόδων περίπου 10 εκατ. Ευρώ. Η αποστολή τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο ενώ το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα, στα σχέδια του υπουργείου οικονομικών είναι και η φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων ενώ εξετάζονται και αλλαγές στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, μείωση ή και κατάργηση του αφορολογητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεες και καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές.πηγή
=======================================
Ολες οι αναρτήσεις μας για την οικονομία
=====================================

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI