Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σταθερά χαμηλά τα τέλη κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Θερμαϊκού και για το έτος 2017.

Ο Δήμος Θερμαϊκού, προκειμένου να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις των νέων επαγγελματιών, αλλά και να βοηθήσει τους ήδη υπάρχοντες να διατηρήσουν τα καταστήματά τους σε υποφερτές οικονομικές υποχρεώσεις, διατήρησε τα τέλη κοινοχρήστων χώρων σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ καθόρισε και παρεχόμενες διευκολύνσεις για την καταβολή τους.
   
Συγκεκριμένα, στην Περαία και στους Νέους Επιβάτες, που αναλογικά παραμένουν ως μία από τις πιο ελκυστικές ζώνες του Δήμου,  τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων παρέμειναν σταθερά για το 2017, σε 14,00 ευρώ το τ.μ., ενώ για την Αγία Τριάδα, η οποία επλήγη βαρύτατα από την πρόσφατη θεομηνία, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις, μειώθηκαν τα τέλη από τα 11,00 ευρώ , στο ποσό των 9,00 ευρώ κατά τ.μ. Μείωση κατά 18%.  
Στις υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου τα τέλη κοινοχρήστων χώρων παρέμειναν σταθερά και συγκεκριμένα στη Νέα Μηχανιώνα   και στην Επανομή, παρέμειναν τα ίδια, δηλαδή  στα 12,00 ευρώ κατά τ.μ. και στο Αγγελοχώρι, Κερασιά και Μεσημέρι επίσης παρέμειναν  στα 7,50 ευρώ κατά τ.μ.
  
 Ακόμη, για διευκόλυνση των επιχειρηματιών στην καταβολή των τελών αποφασίστηκε να καταβάλλονται αυτά σε επτά (7)  δόσεις.
   
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καθορισθείσες τιμές των τελών κοινοχρήστων χώρων, υπολείπονται κατά πολύ σε ποσοστά (από 80% έως 430%) σε σύγκριση με  αντίστοιχα τέλη που καθορίστηκαν από άλλους Δήμους της περιοχής μας για το έτος 2017.

   
Για το θέμα  ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε: «Σκεφτήκαμε  τους επαγγελματίες του Δήμου μας από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, αλλά και αυτούς που υπέστησαν καταστροφές, συνέπεια των πλημμυρών, στις επιχειρήσεις τους, γι΄αυτό το λόγο η Διοίκηση εισηγήθηκε και το Δ.Σ. αποφάσισε μέτρα για την ανακούφισή τους. Στο ίδιο πνεύμα κάνει  πρόταση στη Διεύθυνση Περιουσίας (πρώην Κτηματική)για τη μείωση και των τελών αιγιαλού και παραλίας και αναμένεται η θετική απάντησή της για την υλοποίηση και αυτού του μέτρου».

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI