Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δημοψήφισμα: “ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Ή ΧΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ”

Του Όθωνα Ιακωβίδη

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, υπό την παρούσα συγκυρία, θέλοντας και μή, ίσως και μη γνωρίζοντάς το, έχει αναλάβει μία μεγάλη και ιστορική ευθύνη, η οποία καθιστά όλους τους άλλους στόχους της (τις δεκάδες διευθετήσεις οικονομικής φύσεως, αυτές που καταλαμβάνουν όλο τον χρόνο στα δελτία ειδήσεων και συζητήσεων ) δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας.

Η ευθύνη αυτή, συνοψίζεται στο εξής: Ή θα αποκαταστήσει τη Λαϊκή κυριαρχία, ή, κι αυτή θα διαχειριστεί τηΛαϊκή κυριαρχία σαν “γλάστρα”, ή σαν άλλοθι (μίας δικής της, ενδεχόμενης, προδοσίας της ύπατης λαϊκής προσδοκίας).... ]


Η Λαϊκή Κυριαρχία θα αποκατασταθεί, όταν αυτή, πάρει αυτοπροσώπως (μέσα από Δημοψήφισμα/τα) τις μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον τής Ελληνικής κοινωνίας και της Χώρας.

Η αποκατάσταση της Λαϊκής κυριαρχίας, αποτελεί ΑΠΑΡΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ λύσης των κάθε λογής οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν ή έχουν προκύψει κατά την αιχμαλωσία της Χώρας στα “Μνημόνια”.

Αυτό είναι , πλέον, εντελώς ξεκάθαρο, από το (ορατό σε όλον τον Ελληνικό Λαό) γεγονός, πως καμία πολιτική επιλογή(και) τής σημερινής κυβέρνησης δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αν δεν συμφωνήσουν οι “θεσμοί”, δηλαδή οι “δανειστές” που αποδεικνύουν έτσι, αδιαμφισβήτητα, ότι είναι οι δυνάμεις κατοχής της Χώρας !!....

Όλοι οι Έλληνες πολίτες, ακόμη και οι πέτρες (πλην των σοσιαλ/νεοφιλελεύθερων κομματικών τούβλων) είδαμε (βλέπαμε επί μία 5ετία) το πώς οι προηγούμενες “Μνημονιακές” κυβερνήσεις, παρουσίαζαν, μέσα από “άψογες δημοκρατικές διαδικασίες”, τη βούληση των κατοχικών δυνάμεων, σαν βούληση της “Βουλής των Ελλήνων”, κατοχυρώνοντας, έτσι, νομικά και πολιτικά, τα συμφέροντα των δυνάμεων αυτών, διά τής εξάφάνισης της Λαϊκής Κυριαρχίας από το (Συνταγματικά κατοχυρωμένο) σπίτι της, την “Βουλή των Ελλήνων” !!...


Η Λαϊκή κυριαρχία, θα παραμείνει “γλάστρα, αποκλειστικά εκλογικής χρήσης” , αν αφεθεί στη γωνία των εξελίξεων που θα γίνονται για τον Λαό χωρίς τον Λαό, με αποφάσεις άλλων, όπως του Eurogroup, των “Συνόδων Κορυφής”, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Ελληνικών διακομματικών διαξιφισμών μέσα στη “Βουλή των Ελλήνων”, που το μόνο αποτέλεσμα που παράγουν, είναι ο αποπροσανατολισμός και το “ξεκάρφωμα” από το γυμνό και άγονο τοπίο του λεηλατούμενου προτεκτοράτου.



Ήδη, ο Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ, ο πολύς Σόϊμπλε, ο πραγματικός προϊστάμενος του Eurogroup, απεφάνθη: “Δεν έχει σημασία τι ψήφισε ο Ελληνικός Λαός. Σημασία έχει η τήρηση των κανονισμών του Eurogroup” !!!

Σε απλά Ελληνικά, ο κ. Σόϊμπλε μίλησε ξεκάθαρα και είπε ξεδιάντροπα: “- Η Δημοκρατία είναι για να ξεγελάμε τους λαούς. Στην πράγματικότητα, θα τους κυβερνάμε εμείς, η Ολιγαρχία του Χρήματος”....

Και, αμέσως μετά, όχι μόνο είπε αυτά που είπε, αλλά το κάνει και πράξη !!! Η Ελληνική κυβέρνηση, υποχωρεί και ΚΑΝΕΙ αυτά που επιτάσσει ο Σόϊμπλε και το Eurogroup, και όχι αυτά που αυτή θέλει και τα οποία ψήφισε ο Ελληνικός Λαός, καθιστάμενη, κι αυτή, με τη θέληση της, μία ακόμη “κυβέρνηση/μαριονέτα” !!!!

Η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση, λοιπόν, βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα: Θα σκύψει το κεφάλι σαν ακόμη ένα θλιβερό πολιτικό ανδρείκελο, ή θα σηκώσει το ανάστημα που της επιβάλλει η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, το οποίο έχει την τιμή να εκπροσωπεί;

Έτσι, η πρώτη (και μέγιστη) πολιτική πράξη που οφείλει να κάνει η σημερινή συγκυβέρνηση (και αυτό θα την κρίνει, πόσο πατριωτική και δημοκρατική είναι ) είναι να δώσει τον λόγο στον κυρίαρχο Λαό για να πάρει αυτός, αυτοπροσώπως, τη μεγάλη απόφαση για το αν θέλει τη Χώρα του, την Ελλάδα μας, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Ή ΧΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ και τον εαυτό του ΑΝΔΡΑΠΟΔΟ ή ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΛΙΤΗ...

Το δίλημμα, λοιπόν, δεν είναι αυτό που, τεχνηέντως, βάζει η προπαγάνδα των κατοχικών δυνάμεων και τα εδώ τσιράκια της : “ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ”.

Αυτό είναι ψευτοδίλημμα, στο οποίο έχει επενδύσει πολλά η κατοχική προπαγάνδα, για να επικαλύπτεται το παραπάνω, πραγματικό δίλημμα και να ξεγελιούνται αδαείς πολίτες.

Το ένα ή το άλλο (Ευρώ ή Δραχμή) εξαρτάται από μία, προηγούμενη, επιλογή που καλείται ο Λαός να κάνει, απαντώντας στο “κυρίως δίλημμα” για το σήμερα και το αύριο της Χώρας Του, της Ελλάδας μας που, όπως είπαμε, είναι :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Ή ΧΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΑΝΔΡΑΠΟΔΟ ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ)

Και, σε αυτό το δίλημμα, δεν μπορεί να απαντήσει και να πάρει την ευθύνη (ως νικητής εκλογών) καμία κομματική κυβέρνηση ή πολυκομματική συγκυβέρνηση, καθώς το διακύβευμα, όπως προείπαμε, είναι τεράστιο !!!... Εκτείνεται έξω από τα σύνορα της Ελλάδας και πέρα από τα όρια της Ευρώπης !!!... Το διακύβευμα είναι παγκόσμιο !!!....

Αυτό, δεν το υποστηρίζει, πλέον, μόνον η ταπεινότητα μου, με κίνδυνο να κατηγορηθώ ως “αιθεροβάμων”, “Ελληνόπληκτος” και “γραφικός”... Άρχισαν να το αναφέρουν διανοητές και πολιτικές προσωπικότητες και να το γράφουν “μεγάλες εφημερίδες”, με κύρος, όπως π.χ οι “Financial Times” (στο φύλλο της της 1ης Φεβρ. 2015, σελ. 2) όπου γράφει, αναφερόμενη στο “Ελληνικό ζήτημα”: “Το ζήτημα ξεπερνά την τοπική, προσωρινή, πολιτική συγκυρία και αφορά το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα”.

Όμως, τοπαγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα” στο οποίο αναφέρονται οι Financial Times, είναι η άλλη όψη του νομίσματος που εκφράζει την παγκοσμιοποιημένη δύναμη που ονομάζεται και “Διεθνής του Χρήματος”, “Αυτοκρατορία του Χρήματος”, “Τραπεζοκρατία”, “ΝΈΑ ΤΆΞΗ” (THE NEW WORLD ORDER).

Και είναι πλέον βέβαιο (το πιστοποιούν μεγάλοι σύγχρονοι διανοητές, με προεξάρχουσα φυσιογνωμία τον μεγάλο μαχητή της Δημοκρατίας, Μίκη Θεοδωράκη) πως, η σκοτεινή και αόρατη αυτή δύναμη, μετά την (κατά την τελευταία 30ετία απογείωσης τής – δικής της εμπνεύσεως - “παγκοσμιοποίησης”) γεωμετρική αύξηση του “πλούτου” της (μετρούμενου σε αξία χρεωγράφων, όπως το χρήμα, οι μετοχές και τα ομόλογα), έχει αποφασίσει να επιβάλλει τη δραματική (για όλη την Υφήλιο) αλλαγή των ρόλων, ώστε η Πολιτική να είναι όργανο του Χρήματος, ενώ μέχρι χθες, το Χρήμα ήταν όργανο της Πολιτικής.

Αυτή είναι η “Νέα Τάξη” πραγμάτων και η Ελλάδα, σήμερα, αποτελεί το (πειραματικό;) πεδίο υποχρεωτικής και υποδειγματικής εφαρμογής της...

Η επιλογή αυτή της Χώρας μας, οφείλεται στο ότι εξελίχθηκε σε “αδύναμο κρίκο” τού Eurogroup, εξ αιτίας της αρρωστημένης οικονομικής της (και όχι μόνο) κατάστασης, που δημιουργήθηκε από τη ρεμούλα της κομματοκρατίας, η οποία επιδόθηκε σ' έναν ξέφρενο υπερδανεισμό της Ελλάδας τα τελευταία 40 χρόνια, σε συνδυασμό με την αποβιομηχάνισή της, την αποαγροτοποίηση και την διάλυση τής (παραδοσιακής) επιχειρηματικότητας της κοινωνίας της και την άνθιση της διαφθοράς....

Η Ελλάδα, λοιπόν, το λίκνο της Δημοκρατίας, επιλέχθηκε να αποτελέσει τον τάφο τής Δημοκρατίας !!!

Και το ερώτημα που σήμερα, μετά απ' όλ' αυτά, τίθεται, είναι: Μπορεί να αντισταθεί;

Σε αυτό το ερώτημα, του τεράστιου αυτού διακυβεύματος, ο μόνος που μπορεί να απαντήσει, είναι Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ.

Και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καλείται να του δώσει τον λόγο.

Μέσα από δημοψήφισμα με αυτή ακριβώς, την παραπάνω, διατύπωση:

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Ή ΧΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΑΝΔΡΑΠΟΔΟ ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΠΟΛΙΤΗΣ).

Το δημοψήφισμα αυτό, με ότι επακολουθήσει, θα είναι η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ του 21ου αιώνα, με τους ίδιους αντιπάλους: Το σκοτάδι της Ολιγαρχίας από τη μιά μεριά και το φως της Δημοκρατίας, από την άλλη.

Στη μάχη και στον πόλεμο αυτό, η Ελλάδα δεν είναι μόνη.

Ήδη, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναπτύσσεται όλο και περισσότερο η άποψη πως, η αλλοτρίωση της ανθρώπινης κοινωνίας σε μηχανισμό άσκοπης υπερκατανάλωσης (όπως επιδιώκουν οι δυνάμεις της “Νέας Τάξης”) που οδηγεί στην φασιστική απολυτότητα της νέας παγκόσμιας θρησκείας του Χρήματος, πρέπει, επειγόντως, να σταματήσει, διότι οδηγεί στην βέβαιη προσωπική δυστυχία του ανθρώπου, με την αλλοτρίωση του τρισυπόστατου της ανθρώπινης υπόστασης, που πρέπει να ισορροπεί μεταξύ Σώματος, Ψυχής και Πνεύματος.

Αυτή η άποψη και θεώρηση των πραγμάτων, (την οποία δεν υπάρχει χώρος, εδώ, να αναπτύξουμε) κερδίζει έδαφος και σε κυβερνήσεις ισχυρών κρατών (όπως η Ρωσσία) που είναι βέβαιο πως δεν θα παρακολουθήσουν αδιάφορα την πρώτη (και γι' αυτό ιδιαιτέρως κρίσιμη) μάχη εναντίον του Σκότους.

Τουναντίον, ένα μεγάλο ΟΧΙ μίας ολόκληρης Χώρας στα σχέδια κατάκτησης όλου του κόσμου από την Ολιγαρχία του Χρήματος, θα απελευθερώσει τεράστιες λαϊκές δυνάμεις που σήμερα λαθροβιούν στις , ανά τον κόσμο, ανθρώπινες κοινωνίες...

Οι αυθόρμητες και μεγάλες (μή κομματικές) παλλαϊκές συγκεντρώσεις, με τις πρώτες ενδείξεις και μηνύματα ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται στην υποδούλωση που έχουν επιβάλλει οι δυνάμεις κατοχής της Χώρας, απέδειξαν πως ο Ελληνικός Λαός ζητά την επανάκτηση της κυριαρχίας του επί της Χώρας του.

Και είναι έτοιμος να δείξει σε κάθε λαό, τον δρόμο της προόδου που είναι ένας και είναι ο δρόμος της Ελευθερίας και της πραγματικής Δημοκρατίας.

Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να μιλήσει προς όλο τον κόσμο και η σημερινή κυβέρνηση δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο.

Εκτός, κι αν ανήκει κι αυτή, στη “Νέα Τάξη” πραγμάτων.....

Θα δείξει.....

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI