Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Καταγγελία του Σύλλογου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού καταγγέλλει το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης για την αντισυνδικαλιστική, αντιδεοντολογική, αντισυναδελφική, ανυπόστατη, ψευδή και συκοφαντική δημοσίευση δελτίου τύπου που μάλιστα δημοσιεύθηκε σε περίοδο εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, δεν ήταν παρών στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Δήμου με το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού. Η συνάντηση αυτή έγινε προκειμένου η διοίκηση του Δήμου να δώσει απαντήσεις στο έγγραφο που τους κοινοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού και αφορούσε τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου όπως αυτά καταγράφηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 25ης Νοεμβρίου 2014. Eπίσης η διοίκηση του Δήμου εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την δημοσιοποίηση του εγγράφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ιστολόγιο του Συλλόγου, όπως ορθά αναφέρει η εφημερίδα “Περαία” σε πρόσφατο δημοσίευμά της.
Καμία συνάντηση δεν έγινε μεταξύ της Διοίκησης και του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με αποκλειστικό θέμα την Καθαριότητα.

Καμία συναίνεση του συλλόγου προφορική ή γραπτή δεν έχει δοθεί που να αφορά την εκχώρηση προς ιδιώτη των Υπηρεσιών Καθαριότητας.
Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας του Δήμου. Προς ενίσχυση της αλήθειας και των πραγματικών περιστατικών μόλις ολοκληρώθηκε το πινάκιο της ημερήσιας διάταξης των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Απριλίου (περίπου ώρα 12:00μ.μ. της 27ης Μαρτίου 2015) στην οποία περιλαμβάνονταν ως 2ο θέμα και “η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Θερμαϊκού για 24 μήνες” συγκαλέσαμε για την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας. Το μοναδικό θέμα της συνέλευσης είναι ο καθορισμός των ενεργειών και της στάσης των εργαζομένων απέναντι στην “εκχώρηση διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη”.
 Άλλωστε με έγγραφό μας όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή ζητήσαμε να προβεί οπωσδήποτε στην προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί ο ιδιώτης έτσι ώστε όταν λήξει η σύμβαση στα τέλη Αυγούστου 2015 να μπορεί ο Δήμος αφού απαιτήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και στην χειρότερη περίπτωση εποχικού (8μηνων) να μπορεί να παρέχει  μόνος του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθαριότητας στους δημότες.
Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης  να μας ενημερώσει, από την αρχή της θητείας της νέας διοίκησης, πότε συναντήθηκε με την δημοτική αρχή ή συμμετείχε ενεργά στα υπηρεσιακά προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου που είναι μέλη του.
Ποτέ μέχρι τώρα ο Σύλλογος μας δεν προσπάθησε να καλέσει σε συνέλευση ή ενημέρωση τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης πράγμα το οποίο αντισυνδικαλιστικά και πολλές φορές ο ίδιος έπραξε για τα μέλη μας στο παρελθόν.
Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη συκοφαντική μεθόδευση που υποκινείται από γνωστά κομματικά στελέχη ως απαράδεκτη, καλούμε το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης  να προβεί σε διάψευση του περιεχομένου του Δελτίου Τύπου και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Τέτοιες ενέργειες διασπούν την ενότητα των εργαζομένων.
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι ο Σύλλογός μας ήταν Πανελλαδικά πρωτοπόρος σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μας ενάντια στα μνημόνια και στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων και από τους λίγους αν όχι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα ο οποίος παραμένει κομματικά ακηδεμόνευτος.
Όσο αφορά το ιστολόγιο www.activistis.gr, αντιδεοντολογικά προέβη στην ανάρτηση του Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης στις 27 Μαρτίου 2015 και στην “αποκάλυψη του ρόλου του Συλλόγου μας”. Το ίδιο είχε πράξει δυο φορές στο πρόσφατο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα, παρότι είχε προφορικά ενημερωθεί από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας ότι κανενός είδους συναίνεση δεν έχει δοθεί προς τη Δημοτική Αρχή για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.
Τα δημοσιεύματα αυτά έπρεπε να διασταυρωθούν και να μην υιοθετηθούν αβασάνιστακαι οι ισχυρισμοί της Διοίκησης του Δήμου και του εν λόγω Δελτίου Τύπου για να είναι έγκυρη η ενημέρωση των αναγνωστών του ιστολογίου και των δημοτών του Δήμου.
Το  Δ.Σ. 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2018