Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

10 σημαντικά URL που πρέπει να ξέρει κάθε χρήστης της Google

Η Google αποθηκεύει τα πάντα και σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τους 10 σημαντικότερους URL συνδέσμους που θα αποκαλύψουν τι γνωρίζει η Gοοgle για εσάς. Όλες είναι κρυμμένες κάπου βαθιά μέσα στα διάφορα μενού του λογαριασμού σας στην Gοοgle και μπορούν να αποκαλύψουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με εσάς και με το πως κινήστε στο διαδίκτυο.

Ας ξεκινήσουμε την αναζήτηση:

1. Η Gοοgle αποθηκεύει μια λίστα με τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε πληκτρολογήσει στο Gοοgle Chrome ή το Android κατά την είσοδο σας σε διάφορες ιστοσελίδες. Υπάρχει μια ιστοσελίδα όπου μπορείτε να δείτε όλους αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου.
passwords.google.com


2. Η Gοοgle δημιουργεί ένα προφίλ για το άτομό σας με βάση τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε, μαντεύοντας την ηλικία σας, το φύλο, τα ενδιαφέροντα σας και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία για να σας προωθήσουν διαφημίσεις που είναι σχετικές με το προφίλ σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το URL για να μάθετε πώς η Gοοgle σας βλέπει στο διαδίκτυο.
google.com/settings/ads

3. Μπορείτε να εξάγετε εύκολα όλα τα δεδομένα σας από τους server της Gοοgle. Μπορείτε να κατεβάσετε τις Gοοgle Photos , τις επαφές, τα μηνύματα στο Gmail , ακόμα και τα βίντεο σας στο YouTube . Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να πάρετε τα download links.
google.com/takeout

4. Αν ποτέ βρείτε το περιεχόμενό σας να εμφανίζεται σε μια άλλη ιστοσελίδα, μπορείτε να καταθέσετε μία καταγγελία DMCA (Digital Millennium Copyright Act) έχοντας την Gοοgle εναντίον αυτής της ιστοσελίδας και απαιτώντας να αφαιρέσει το περιεχόμενο. Η Gοοgle έχει έναν απλό οδηγό για να σας βοηθήσει να διεκδικήσετε το περιεχόμενο καθώς επίσης και για να το αφαιρέσει η Gοοgle την ιστοσελίδα που εμφανίζει το περιεχόμενό σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης της.
support.google.com/legal

5. Το Android τηλέφωνο σας ή η εφαρμογή Gοοgle Maps στο iPhone δίνουν σιωπηλά αναφορές με την θέση και την ταχύτητα μετακίνησης στους διακομιστές της Gοοgle. Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το ιστορικό τοποθεσίας σας στην ιστοσελίδα Gοοgle Maps και έχετε την επιλογή να εξαγάγετε αυτά τα δεδομένα ως αρχεία KML που μπορούν να προβληθούν μέσα από το Gοοgle Earth ή ακόμα και από το Gοοgle Drive.
google.com/maps/timeline

6. Δημιουργήστε ένα νέο Λογαριασμό Gοοgle χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η σύνηθες διαδικασία εγγραφής ενός νέου email χρησιμοποιεί την gmail.com διεύθυνσή σας ως όνομα χρήστη του νέου λογαριασμού σας στο Gοοgle. Αλλά με αυτήν την ειδική URL διεύθυνση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σαν όνομα χρήστη.
accounts.google.com/SignUpWithoutGmail

7. Η Gοοgle και η YouTube καταγράφει κάθε όρο αναζήτησης που έχετε πληκτρολογήσει στα πεδία αναζήτησή τους. Κρατούν ένα αρχείο καταγραφής όλων των διαφημίσεων της Gοοgle που έχετε κάνει κλικ σε διάφορες ιστοσελίδες, κάθε βίντεο στο YouTube που έχετε παρακολουθήσει και, αν είστε χρήστης του Gοοgle Now, μπορείτε επίσης να δείτε ένα αρχείο καταγραφής όλων των ερωτημάτων αναζήτησης των ήχου σας.
history.google.com (αναζητήσεις Gοοgle)
history.google.com/history/audio (αναζητήσεις Φωνής)
youtube.com/feed/history (αναζητήσεις για ποια βίντεο έχετε παρακολουθήσει στο YouTube. Πολύ καλό για να δείτε τι βίντεο βλέπουν τα παιδιά σας όταν κάθονται στον υπολογιστή)

8. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail τουλάχιστον μία φορά κάθε 9 μήνες, αλλιώς η Gοοgle μπορεί να τερματίσει το λογαριασμό σας, σύμφωνα πάντα με την πολιτική της υπηρεσίας. Αυτό μπορεί να είναι ένα θέμα εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς Gmail. Μία λύση στο πρόβλημα είναι να ρυθμίσετε τον κεντρικό λογαριασμό σας στο Gmail ως αξιόπιστη επαφή για τους δευτεροβάθμιους λογαριασμούς σας. Έτσι, η Gοοgle θα συνεχίσει να στέλνει υπενθυμίσεις στον κεντρικό λογαριασμό σας κάθε λίγους μήνες για να συνδεθείτε σε άλλους λογαριασμούς σας και δεν υπάρχει κίνδυνος να το ξεχάσετε.
google.com/settings/account/inactive

9. Ανησυχείτε ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το λογαριασμό σας στην Gοοgle ή ότι μπορεί να είναι παραβιασμένος; Ανοίξτε την έκθεση δραστηριοτήτων για να δείτε ένα αρχείο καταγραφής με την κάθε συσκευή που έχει πρόσφατα συνδεθεί στο λογαριασμό σας στην Gοοgle. Θα μάθετε επίσης τις διευθύνσεις IP και την κατά προσέγγιση γεωγραφική τοποθεσία σύνδεσης.
myaccount.google.com/security

10. Δεν μπορείτε να εντοπίσετε το κινητό σας τηλέφωνο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευών της Gοοgle για να βρείτε το τηλέφωνό σας με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο στο Internet. Μπορείτε να καλέσετε τη συσκευή, δείτε την τοποθεσία ή ακόμα και να διαγράψει το περιεχόμενο του τηλεφώνου από απόσταση. Μπορείτε να βρείτε ακόμη και το αριθμό ΙΜΕΙ του χαμένου τηλεφώνου από τον λογαριασμό σας στην Gοοgle.
google.com/android/devicemanager

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI